KGI: Intel kunde vara exklusiv LTE-modem leverantör för 2018 iphone

0
29

KGI Securities släppt den senaste anmärkningen till Apple investerare med en accent över leveranser av LTE-modem i 2018 iphone. Enligt Ming-Chi Kuo kommer Apple kommer att dike Qualcomm plattformar för de senaste Intel XMM 7560 som har stöd för både GSM och CDMA.

Apple skära leverans från San Diego företag och byta till Intel i praktiken innebär att det kan vara en iPhone-modell som fungerar med alla fyra stora AMERIKANSKA flygbolag – AT&T, Verizon, T-Mobile, Sprint. Split är också ett logiskt steg för de två företag som är intrasslad i en massa stämningar.

Kuo tillade att diversifiering av leveranserna är inte från bordet och de två företagen kan besluta om att samarbeta i utbyte mot eftergifter i den pågående patent krig. Tydligen, Qualcomm förväntar sig en lägre efterfrågan från Apple, och att det är ett av skälen till affären med 6 Kinesiska tillverkare, meddelade 10 dagar sedan.

Alla de tre nya iphone – iPhone-8, iPhone 8 Plus, iPhone har stöd för X 2×2 MIMO-teknik, samtidigt som den förväntade tre enheter 2018 kanske äntligen har 4×4 MIMO som kommer att ge ännu snabbare LTE-hastigheter.