Ærlig John Road Test

0
54

Gjest Test av den fantastiske Peugeot RCZ THP THP 156 og 200 av George Fowler, ‘Motormouth” av Daily Star.

AKKURAT når du trodde du visste at dine venner også, du finner ut at du ikke kjenner dem i det hele tatt.

Der var jeg med tre golf venner jeg har kjent i mange år, og uansett hvor god jeg fortalte dem at Peugeot RCZ er imidlertid strålende det unektelig er, at de ikke har det.

Hva i all verden det kunne være noe galt med en av de fineste håndtering og flotteste bilene som noen kunne ønske seg?

Det var merket, som er alt som det var. Jepp, de alle viste seg å være idioter. Nå er mine tre venner kjøre en gammel Opel Frontera, en VW Golf og en råtnende Renault Scenic, knapt biler for å tiltrekke seg selv bestått blikk i golf club car park. Men her var de, klagende om merket.

Jeg tviler på at de kunne ha samlet kjøpte bilen av sine drømmer, selv om de setter alle sine sparepenger sammen. Oh, og at det måtte være minst en Porsche eller kanskje en Ferrari.

Min moronic par kunne ikke gjenkjenne en anstendig bil selv om det kjørte over dem. “Det er ikke en Audi, er det.”

“Dette er golf club. Jeg ville ikke ønsker å slå opp i en Peugeot. Jeg vil heller bli sett komme ut av en BMW.” Og så det gikk på.

Ingenting jeg kunne si, kunne overbevise disse patetiske idioter at Peugeot RCZ er ikke bare den beste bilen som den franske firmaet noen gang har gjort, det er også blitt kåret til beste bil, 2010, med en stabel av bilkjøring mags, og har fortsatt mye mer gongonger venter på å bli plukket opp.

Peugeot, selvfølgelig, er en del av den gigantiske PSA-gruppen, som også omfatter Citroën. Begge bedrifter har vært involvert i en joint venture med BMW til å gjøre en ny 1,6-liters bensinmotor som nå har også i MINI og i strålende Citroën DS3.

To versjoner av denne fantastiske engine har i RCZ og jeg har kjørt begge deler. First off, det var en 156bhp motor i GT domene bil som, tatt i betraktning at RCZ veier rundt det samme som en Ford Focus, betyr at det ikke er kort på strøm. Denne lille skjønnheten er bra for 133mph og 0-62mph (100kph) i 8.3 sekunder.

Gitt RCZ er utrolig håndtering som burde gi nok moro å holde deg flirer til bensinmotorer er forvist til historiens. Men, for de som liker litt mer kjøtt på sine kjære, det er også en 200bhp versjon kalt THP 200.

Det er selvfølgelig helt strålende. For å være ærlig er det RCZ det føles som kunne håndtere en helvetes mye mer strøm, men 0-62mph i 7.6 sekunder og en toppfart på 146mph er bare bra, takk skal du ha veldig mye. Faktisk, gitt Storbritannias besettelse med fotobokser og cops’ kjærlighet til å plukke på enkle mål som fartsovertredelse drivere snarere enn yobs som astma, våre liv, hva er poenget med å ville noe raskere?

Så, enten i form av RCZ er en svært ønskelig motor, men det er mye mer til det enn som så. Peugeot og Citroën har gjort store skritt nylig i å gjøre sine biler ikke bare god å kjøre, men godt å være i.

Den RCZ, med sin flotte sølv-instrumenter, med svak honeycombe mønstre, sølv hytte trim, og på den THP 200bhp, skinn seter som standard, er positivt en veldig fin bil å være i.

Boot, for en bil av denne størrelsen, er massiv, og jeg er overbevist om at når Peugeot finne en vei rundt å lage en “double bubble” tak som vil også kaste bort, vil vi se en kabriolet.

Min sønn likte det så mye han ville ikke la meg drive, og fikk meg til å krype sammen i sin småbarn-størrelse seter for en halv times tur til designer-butikker, mens kjæresten bossed passasjersetet.

Gitt folk besettelse med merker i disse dager ble jeg glad for å høre ham si: “Hvem gir en jævla om merket, pappa? Dette er en fantastisk bil.”

Godt sagt, gutt.

Mer www.Peugeot.co.uk/rcz

 

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test