Ærlig John Road Test

0
39

En annen dag, en annen 7-seters MPV. Orlando er en del av Chevrolet ‘ s gap å fylle programmet for å få kjøretøy som dekker 60% av det Europeiske markedet innen 2015. Som en phoenix reist seg fra asken av den gamle GM, selskapet er nå i god form, og å gjøre det bra.

Hvorfor Orlando? Fordi det er der du finner Disneyland er og fordi navnet er bedre kjent av de fleste sub tenåringer enn for Chicago, og sannsynligvis enda New York. Det er synonymt med moro for hele familien, så veldig attraktiv for en 7-seters MPV.

Orlando er ikke en rebodied Zafira. Det er på den nye GM Delta felles plattform med Chevrolet Cruze og Vauxhall/Opel Astra, strukket 233mm til en samlet lengde på 4,652 mm. Det er 202mm sjenert av nye Alhambra, 178mm kortere enn en Ford Galaxy, men 62mm lenger enn en Citroen Grand Picasso, 88mm lenger enn en Renault Grand Scenic, 113mm lenger enn en Peugeot 5008, 132mm lenger enn Ford Grand C-Max og 212mm lenger enn en Toyota Verso.

Dette leder til en rimelig mengde benplass i bakerste setene for sub ungdoms barn, og voksne for korte avstander, men sentrum rad ikke glir så bak benplass ikke kan deles ut.

Minst tilgang til de bakerste setene er gode, med begge sider av 60/40 delt sentrum benken dobbel-folding. Og hvert av setene seg flat i en enkelt handling for å raskt, og tilbyr en flatskjerm legg dekk. Lastekapasitet er 92 liter alle seter, 454 liter med bakerste setene foldet og 1,487 liter alle setene foldet og er fylt til taket. Den bakre legg terskel er nøye beskyttet med et plastdeksel.

Praktiske funksjoner på alle versjoner inkluderer en terrasse med panoramautsikt baksete, speil, slik at sjåføren kan se hva barna er opp til en kjekk cubby skjult bak stereo fascia for å skjule ipod og lignende, og fire 12v uttak. Alle Orlandos få aircon og elektriske vinduer og speil.

Drivlinjen består av et belte cam 140PS 1.8 liters bensinmotor med 5-trinns manuell girkasse, et mye bedre kjede cam 130PS 2.0 diesel med 6-trinns manuell, og en 163PS 2.0 diesel, enten med 6-trinns manuell girkasse eller en 6-trinns dreiemoment converter automatisk.

CO2-utslipp for både diesel-håndbøker er 159g/km så bare i STORBRITANNIA selskapet skrive-ned-grensen, men på 186g/km automatisk måte er over, så det er mest sannsynlig å finne venner blant private kjøpere, Motability kunder og taxi bedrifter. Rimelig pris nivåer av LS og LT manuell diesels bidra til å holde selskapet driver BIK nivåer i sjakk.

Kjeden cam diesel er ganske en vennlig ting, og gir nok moment til å kjøre fra 800rpm og faktisk trekk fra 1000 rpm. Ingen av at vente-for-det så plutselig katapult effekt. På 120kmh (75mph) den automatiske bare slår over 1500 rpm og manuell ca 1700 rpm.

Håndtering er ikke hva folk kjøper denne typen bil for (med mindre de kjøper en Ford Grand C-Max). Det er tilstrekkelig, men ikke mer enn det, og ri kvalitet svekkes markant på top spec 18″ legeringer med 235/45 R18 dekk. På grunnmodellen er 215/60 R16s turen er bedre, selv om understyring åpenbart oppstår tidligere.

En ekstra attraksjon i Orlando er Chevrolet Fem År Løfte om fem års fabrikkgaranti, fem år med service, fem år veihjelp, fem år Bilsakkyndige test garanti og fem år med årlige kontroller.

Med en cam-kjeden holder diesel motor sammen, det skal gi bedre langsiktig pålitelighet enn et belte cammer og ingen £500 sting hver 5 år eller så for å endre cambelt, så det er en annen positiv. Mens elskverdig, lave dreier arten av dieselmotor kan gjøre det mer økonomisk i det virkelige liv enn sertifisering tallene antyder, spesielt på motorveier.

Så hvis du trenger en rimelig, 7 seters familiebil Orlando bør definitivt være på listen din, og muligens rett på toppen av det.

Mer på Chevrolet.

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test