Ærlig John Road Test

0
43

Original BMW X3 E83 kom under ild for ikke bare å være en X5, men gni sin fattigdom-nivå spec i kjøperens ansikt. Ingen sjanse for BMW å gjøre samme feil med den nye F25 X3.

Ikke bare har det vokst opp og, med ett unntak, vært gitt slags atmosfære du forventer for £30k, har det også blitt sosialt ansvarlig.

Ingen massivt kraftig bensin versjoner, ingen monster 3.0 liters dieselmotorer. I stedet skal alle du kan ha for tiden er en 184PS 380Nm dreiemoment 2.0-liters 4-sylindret diesel som avgir bare 149g/km CO2 med en 6-trinns manuell eller 147g/km CO2 med en 8 trinns automatisk. Det er også sertifisert til å knekke 50mpg kombinert barriere, men muligens best å ta det med en klype road salt.

Den nye X3 er litt lenger, litt høyere og litt bredere. Inne, det er grotte-som med hodet og benplass i baksetet for sju bunntekster og en anstendig 550-liter lastekapasitet med alle seter. Det er også svært komfortable med gode tur kvalitet, til tross for 18″ hjul med 245/50 R18 Pirelli Sottozero 2 runflat vinterdekk på bilen vår (17 flyene med 225/60s er standard, men vinterdekk denne størrelsen er vanskelig å finne).

Du får Nevada skinn trim som standard, som du ikke får med det gamle X3, og en starter liste pris kr 115 lavere enn E83. Du får også to-sone klimaanlegg klimaanlegg, iDrive-kontrolleren og fargeskjerm.

Men, så snart du treffer listen med alternativer, som med andre tyske prestisje marques, bill starter økende alarmerende. Det er litt som å gå for en fast pris menyen på en av ramsays restauranter, så går gale med vin.

Vår bil hadde £9,210 verdt ekstra kit på det. Jeg antar Chateau Lafite Rothschild var £2,840 for en vinterdekk pakke som involverer en gjenta sett med 18″ lettmetallfelger med vinter dekk. Mens Chateau d’Yquem måtte være £2,165 for “Business Advanced Media Pakke’. Og for £2,165 du få en delvis blanked ut dashboard som for alltid vil minne deg på at du skal ha betalt en ekstra £300 for å få den “Profesjonelle Advanced Media Pakke’ med panoramautsikt over skjermen.

Ikke gå bonkers med biter, skjønt, og det er faktisk ganske god verdi, sammenligner gunstig med en Audi 5 og egentlig ikke så mye mer enn en høy spec Honda CR-V og Nissan X-Trail eller LandRover Freelander II.

Og, selvfølgelig, ingen CR-V eller X-Trail eller Freelander II diesel vil få deg fra 0-60 i 8.3 sekunder på å 130mph, men fortsatt sip drivstoff på rundt 40mpg. Jeg må skrive, “rundt 40mpg” fordi over de 1400 kilometer kjørte vi det, gjennom snøstorm, fast i snowbound trafikk og også hoppe ned autobahns på en 100mph cruise, vi var i gjennomsnitt 37mpg. Jeg tror, i sommer, kjører normalt, ville jeg sannsynligvis får 40 – 45mpg. Også verdt å merke seg er at til tross for gearing som gjør 100mph cruising på 3000 o / min, det var lykkelig over å spasere langs i 1 000 rpm.

Flere gode nyheter er BIK skatt på bare 21% av prisen inkludert tilbehør, og dette ikke stige like bratt som noen andre i årene som kommer. Restverdien er beregnet til 43% av liste etter 3 år og 60,000 km.

Håndtering er bra, bilen er imponerende stabil selv ved 130mph, som vi gjorde bare én gang fordi det er ikke en god idé på snø dekk selv på 3 grader celsius.

Cruise control var strålende. På rattet i vanlig syn, enkel å betjene og svært responsive (Audi designere vennligst ta oppmerksom på). En av de beste jeg noensinne har brukt.

Over helgen 26. til 28. November, vi gjorde 1,371 kilometer i vår F25 X3 manuell, gjennom sludd, snøstorm, dyp snø, slaps, så vel som helt klart autobahns, og vi gjorde det uten et stikk eller et øyeblikks angst.

Det sier meg at en familie kan også. Og får meg til å lure på om det i dagens forhold, er den nye, drivstoff-nøysom ennå rask F25 X3 er ikke den beste grand tourer du kan kjøpe.

Bedre selv enn en 5-Serie Gran Turismo?

Mer på BMW

 

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test