Ærlig John Road Test

0
60

Som du kan se for deg selv Audi A7 Sportback er enda en fantastisk utseende bil

Og det er like viktig som Audi A5 var da den ble lansert som en forløper til A4 B8, fordi under A7 er neste Audi A6.

Det betyr at en lengderetningen montert motor med en vektfordelingen langs siden av overføring og kjøre fram til en differensial som ligger mellom motor og girkasse.

Selv om lansert med en dundrende V8, A5 har opplevd en økonomi av skalaen med V8 erstattet av en mer økonomisk 300 hestekrefter kjede-cam-turbo V6. Og at motoren har nå i A7 Sportback, sende strøm til alle de fire hjulene via en dobbel clutch 7-trinns S tronic’ overføring.

A7 får også redoubtable kjede-cam V6TDI fra A5 og fra den gamle A6, nå brakt opp til tempo med 245PS. (Ikke bekymre deg, jeg kommer ikke til å oversette det til 241.75 bhp eller hva som helst.)

At motoren kommer også i en lavere tilstand av harmoni, å sende sine 204 hestekrefter til forhjulene snarere enn alle fire via en 8-forholdet Multitronic CVT-girkasse. Det er også den laveste i A7 lanseringen line-up på en som “bare” £43,755. Sammenlign det med den 240PS Jaguar XF 3.0 TD Luksus at selv med prisen justeres til 20% MVA, som kommer inn på £35,632.

Det 2.8 TFSI deler samme effekt, men har mindre dreiemoment og setter det hele ned til asfalten, via den samme all-wheel-drive quattro drivverk som 3.0V6s, noe som gjør den litt dyrere på £45,220. (Jaguar XF 3.0 V6 bensin modeller starter på £30,066 på 20% MVA.)

I fare for å arbeidande prisen problemet litt, som jeg må fordi leserne har allerede tatt det opp, du vil ikke få mye ut endre på kr 50 000 for enten bensin eller diesel 3.0 V6 quattros, og uten å gå helt gal over de valg du kan lett tilbringe kr 60,000. Audi forsøker å ta brodden ut av dette ved å sitere en CAP Monitor 3 år restene av 38% av listepris for 3.0V6 TDI quattro. Men som kanskje betyr å akseptere en £19,000 handel i for en bil du brukte kr 60,000 å kjøpe.

Audi A7 åpenbart gjør det mye mer fornuftig nye som firmabil og, det kommer bare 139g/km i EU tester, 204PS 3.0V6 TDI Multitronic har en usedvanlig lav BIK pris for denne klassen av bil. Den punchier 245PS 3.0V6 TDI quattro S tronic kommer inn på 158g/km, under vital 160g/km selskap skatt barriere, og sette det i forkant av alle Jaguar XFs i selskapet parkeringsplass.

En del av nøkkelen til dette er letthet. Suspensjon komponenter, dører, deksler og kombi er aluminium, å holde vekten ned til et relativt trim 1,695 å 1,770 kilo.

Overraskelse og glede funksjoner inkluderer en valgfri ‘Høy’ for mobile phone Bluetooth kit som åpner Google maps, snu satellittnavigasjon i en satellitt bilde av landskapet du kjører gjennom. Men hvis du kobler mobilen til bilen, du må betale for tilkoblingen, så dette blir dyrt. Alternativet er å sette en dedikert lokale pris SIM-kort i systemet i seg selv, men en av oss som prøvde å koble mobilen sin med bilen fant at han ikke kunne.

Baksetet hodet og benplass for to passasjerer er sjenerøs, auguring godt for den kommende nye A6. Boot plass er en anstendig 535 liter og ser lenge nok til å ta golf poser på langs.

Nå på alle viktige spørsmålet, “hva er det som å kjøre?”

Jeg kan ikke fortelle deg om 3.0V6TDI Multitronic fordi ingen var tilgjengelig for oss.

Vi var bare i stand til å kjøre 3.0V6 TDI og 3.0V6 TFSI quattro S tronics, tungt sikret seg opp med hjulopphenget og 19″ legeringer, pluss mange andre settet. Begge bilene var svært lett å kjøre i “normal” – modus, unntatt ved rygging. Det begynnelsen på panseret gjøre deg i stand til å plassere bilen svært godt, som vi hadde å gjøre kjøring bredt RHDs på høyre side av noen veldig smale veier.

Slå velgeren over til S, og du kan benytte deg av det ryddige gearchange padleårer, som følge hjulet, og bestemmer selv når det kommer til å holde et tannhjul eller endre. I fart, venstre fot bremsing i svinger så slår rundt dem fra apex tucks fronten inn i hjørnet pent i form av en god quattro. Ikke fullt så bra som i en S3, men A7 er et større, bredere bil, slik at du har til å begrense denne aktiviteten til hjørnene kan du tydelig se gjennom. Plonk sammen i full auto-modus, og det bare blandly får på med det som viser en tendens til understyring, spesielt hvis du er en høyre fot braker og over-brems.

På motorveien, cruise-kontroll med en speed limiter fungerer godt nok når du blir vant til det, men var ikke veldig nyttig i Spania, hvor den 120kmh endebrytere å 100kmh på hvert veikryss.

Dieselmotor er mer frittalende og har mer dreiemoment, men 300 hk 3.0V6TFSI er søt som en mutter, og hvis bilen noensinne var nødvendig for å fergen VIPs ved høye hastigheter i relativ stillhet ville det være det opplagte valget. Som sagt, det er over selskapet skattegrensen på 190g/km og bruker mer drivstoff, slik at svært få selskap drivere er sannsynlig å finne seg bak rattet på en og på høyere avskrivninger enn TDIV6 quattro en privat eier ville ha behov for å være svært opptatt av faktisk å sette i en for en.

Gjør A7 får tommelen opp? Som et selskap stasjon, diesels definitivt ikke, og tilbyr en sportslig kjøring enn BMW 5-Serie Gran Turismo i en helt annen type bil.

Og se at valg-listen. Det er altfor lett å bruke masse penger for å øke din skatt regningen, og at selskapet aldri vil få tilbake.

Mer på Audi

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test