Ærlig John Road Test

0
57

Honda CRZ er en nysgjerrig bil som belønner større bekjentskap. Det er ikke umiddelbart endear seg til deg for ulike grunner.

Styringen føles et bud døde, utsikten er ikke strålende, bakover vis er bisected ved en horisontal nedre del av rammen, og du har til å kjøre den ved frontruten fordi du ikke kan se noe annet.

Men etter en halv dag med filming egenhendig (nødvendigvis en brutal prosess) sin sjarm ble mer tydelig.

Løpet er på mellom overalt jeg forlot mitt kamera ved veikanten, kjører tilbake til bilen for å kjøre forbi kameraet, for så å gå tilbake til kameraet før noen stjeler den.

Dette kan bety fysisk spurter, hard oppbremsing, plutselig 3-punkt svinger og alle slags sadisme som skiller anstendig biler fra blindgjengere.

Hvis jeg varm til en bil etter at, jeg vet det er en god bil.

Og med den tiden jeg hadde filmet min film og sa: min bit, vil jeg oppdaget egenskaper som ikke var synlig ved første bekjentskap.

Jo mer jeg kjørte den, den sporty det føltes.

Selv om Honda CRZ er en hybrid systemet ikke fungerer som i en Prius eller en Innsikt. Det har en manuell sekstrinns girkasse og tre kjøring moduser: Sport, Normal og Econ. Det er ingen mulighet til å kjøre utelukkende på den elektriske motoren i alle hastigheter.

Det er rettet på rundt 25mph per 1 000 rpm i 6.. Men motoren og en elektrisk motor som arbeider sammen for å levere maksimalt dreiemoment på for 1500 rpm og, selvfølgelig, fordi motoren er elektrisk, det gir sitt maksimale dreiemoment fra null rpm. Denne fyller gapet, slik at bilen kan kjøres fra rundt 1000 rpm og fra rundt 25mph i 6. gir og er grunnen til at det kan være svært økonomisk rundt i byen.

Standardinnstillingen er Normal, noe som gir bilen en rimelig sporty, men ikke helt sportscar “føle”. Trykker du på Econ og det dumbs ned for å gi maksimal økonomi, men minst glede. Trykk på Sport, og det skjerper opp betraktelig, svare på rattet og akselerator med mye større alacrity enn det gjør på det Normale, men selvfølgelig bruker mer drivstoff.

Uansett hvilken modus du er i, stoppe, ta den ut av gear, løft clutch og motoren stopper. Den starter på nytt, vanligvis umiddelbart, når du trykker inn clutchen.

Håndtering er ikke helt “go-kart” erfaring lovet. Det er flatt, men stiction i styringen frarøver den av feedback den bør ha. Det er ikke dårlig, om du vil, og du kan føle deg frem til underlaget når du gir bilen noen alvorlig pinne. Alle som ønsker mer kan komme i kontakt med Eibach for sin £150 suspensjon kit som faller bilen litt lavere, tilsynelatende uten at det påvirker kjørekomfort.

Dashbordet er den beste jeg noen gang har konfrontert i bilen til enhver pris. Hver svitsj og knappen er synlig, logisk i sin funksjon og nøyaktig hvor fingrene lett kan finne den. Den sentrale rev counter og digital speedo er direkte i din linje av syne. Perfekt. Den som utformet som kan nå trekke seg tilbake på en feit pensjon fordi hans verk ikke toppet.

Foran setene er komfortable nok. Den steiler er strengt for dvergene eller små barn, og anerkjenne dette kommer med Isofix stagene. Passasjersetet er også mamma vennlig med en keyswitch til å deaktivere kollisjonsputen når du bruker en bakovervendt bilsete.

Jeg er nå kommer til å ta bilen til Brighton for å konkurrere i futurecar utfordring, så på søndag skal jeg kjøre den til Northumberland og tilbake.

Det vil gi en rettferdig vurdering av sin virkelige verden økonomi. Jeg vil legge resultatene så snart jeg har dem, på søndag kveld.

800 miles ytterligere bekjentskap med ikke én, men to CR-Zs lært meg mye mer.

For en start som bar som bisects bakvinduet også pent blotter ut frontlykter av biler rett bak, som bidrar i stor grad på en overfylt motorveien på kvelden.

Min første natt-tid-reise i helgen var ned til Brighton for å ta del i Futurecar økonomi kjøre fra Brighton til London. Dessverre rute tok oss gjennom Croydon, Streatham og Brixton på en lørdag, noe som innebar en av Storbritannias verste helg trafikk. Så vår gjennomsnittlige økonomien var brakt ned til 52.89 mpg.

Hvordan ville det gjøre på en 630 km lange reisen til og fra Northumberland?

Det som først ser ut til å være cruise control med et sinn av sine egne faktisk viser seg å være svært intelligent. I stedet for bare å opprettholde en fast hastighet, det holder omtrent til samme hastighet. Og siden motorveier som M1 undulate ganske mye, dette gjør at hybrid-system for å regenerere på utforkjøringer, så belønner du med hjelp av den elektriske motoren opp bakker, slik at den ikke bruker drivstoff måte cruise-control normalt gjør.

Jeg hadde det i “Econ” modus mesteparten av tiden, men når byttet til “normal” denne effekten var enda mer uttalt.

Økonomi av den tiden jeg slått av A1 var litt over 50mpg. Men på oppturer og nedturer av 45 miles av favoritt veien, jeg var i stand til å forbedre den gjennomsnittlige ved en mil per liter. Teknikken var å forlate den i Econ mesteparten av tiden, regenerere så mye som mulig på utforkjøringer (i gear bremsing gjenoppretter de fleste), og deretter bruke regenerert dreiemoment i ‘Normal’ eller ‘Sport’ å bare boltre seg opp bakker.

Sentrum av speedo lyser grønt når du kjører økonomisk, turkis når du kjører mindre enn økonomisk og rød når du er ragging det.

Stor moro, spesielt fordi du er både å ha kaken og spise den.

Da jeg kom tilbake til Weybridge, av en total av 611.9 miles var som viser et gjennomsnitt av 52.6 mpg på måleren.

Brims å brims over en kjørelengde korrigert 676 miles nødvendig 13.53 liter, så det virker ut på 50mpg. En mpg bedre enn det jeg fikk fra en Prius II over 6 måneders bruk.

Ikke verst for en bil som setter mer stil og moro i en hybrid enn noe annet.

Mer på Honda

 

 

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test