Ærlig John Road Test

0
52

Den nye Opel Astra Sport Tourer er en spesielt smart stykke design. Design kort var å skape en arbeidshest, som Astra eiendom har alltid vært. Men for ikke å gjøre det ser ut som en arbeidshest.

Det ble oppnådd ved å forsiktig nedtrapping av den bakerste siden windows, samtidig som det buede taket opp og over en krøll, for å lure øyet til å se en skrånende, kupé-lignende taklinje selv om det er, faktisk, ganske høy.

Smart design og engineering ikke stoppe der. Bak luke åpner måtte være i stand til å ta en 900-liters boks, noe som betyr at en vanlig straight-sidig blenderåpning. Men det må være skjult av luken og spoiler som blandet seg med resten av bilen. Dette betydde en spesiell design på baksiden av hengslene for å gi en liten cantilever effekt, og det fungerer glimrende. Bak luken åpnes godt over hodet høyde (for folk flest), og har skikkelig tak i håndtakene for å bringe den ned.

Inne i legg i området er det plass til 500 liter alle seter, 1000 liter med baksetene kan foldes, 1,550 liter lastet til taket. Og regelmessig formede området vil ta en firkant-sidig 900-liters boksen.

Det hele fungerer veldig bra faktisk. Det er også svært enkelt å komme inn og ut av baksetene. Den eneste offer er at det kunne kanskje ha gjort med en tomme eller så mer benplass. Alle som sitter i ryggen bak en høy driver vil finne sine knær gni ryggen på setet foran.

Foran er det ren ny Astra med et godt utseende, anstendig kvalitet dash og alle kontroller pent til side. Selv om en plast rattet på £19,375 1.7 CDTI 110 Eksklusiv følte seg litt cheapskate.

Turen er utmerket for den klassen av bil. Ingen bumping eller risting på hele vår prøvekjøring. Men håndtering er ikke like inspirert som jeg husker 1.4 140 Turbo Eksklusiv luke på Walisisk veier. Det er ingenting faktisk feil. Det mangler bare noen slags sportslige kanten. Det biter i hjørnene, men du trenger ikke føle den bitende. I det minste er det ikke snap tilbake.

Det er en enorm utvalg av motorer. 1.4 100PS bensin 1.6 115PS bensin med manuell eller automatisk girkasse. 1.4 140PS turbo (som ville være mitt valg). Så ikke mindre enn fire dieselmotorer: 1.3 med 95PS og 109g/km, så £20 skatt, en 1.7 med 110PS og 110g/km, som er hva vi kjørte. Den 1,7 med 125PS. Og en 3,0 liters diesel med 160PS, den mest strøm som er tilgjengelig i bilen.

Prisene starter på £16,575, som er kr 500 mindre enn den gamle Astra eiendom for en mye mer utstyr. For fullt utstyr lister se spesifikasjoner delen.

Alternativer inkluderer satellittnavigasjon, DAB-radioer, ortopediske forseter, ‘FlexFold’ bakseter som tillater dem å bli kastet ved å trekke i en bryter på siden av skoen, Mazda 6 stil, og et nyttig, dobbeltrom folding loadliner som beskytter legg etasje, seatbacks og den bakre legg i karmen.

Alle er bygget på Ellesmere Port på Mersey, enten Chelsea eller LHD Opel domene, så er STORBRITANNIA eksport Astra Sport Tourers, som er nyttig for økonomien.

GM og Ellesmere Port har overlevd, og nå blomstre, som er ikke hva kynikerne var forutsi 18 måneder siden.

Road Test og Video av Vauxhall Astra 1.4 T-modeller.

Mer på Vauxhall

 

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test