Ærlig John Road Test

0
53

Dette var et forsøk på å komme i forkant av spillet. Den Mazda2 1.5 Activematic var i ferd med å bli lansert i STORBRITANNIA, men det var allerede tilgjengelig i Thailand. Så det er der jeg kjørte den.

Når jeg som opprinnelig ble testet Mazda 2 for tre år siden, jeg elsket det. Spesielt 1.3TS2 som syntes å ha en perfekt blanding av ytelse, håndtering, utveksling og økonomi for en liten kombi.

Jeg fant Fiesta mindre bygning i sammenligningen, selv kjørt på nøyaktig samme veiene i Italia et år senere.

Den Mazda2 opprinnelig kom med en 75 HK kjede cam 1.3, en 86PS kjede cam 1.3, en 103PS 1.5 med litt lavere utveksling, og en 1.4 68PS diesel. Siden da har utvidet utvalget, til å omfatte en 90PS 1.6 diesel. Men NORGE fikk aldri 1.5 4-speed “Activematic” automatisk, som er gjenstand for denne testen i Thailand.

Alt for ofte en liten automatisk kommer enten som en automatisert manuell eller som en CVT med all moroa av å kjøre det trukket ut som en ubehagelig møte med en tannlege. Så hva jeg ønsket å finne ut var det her om en liten automatisk kan levere de to pedal jobb og fortsatt gi litt glede.

Den Mazda2 har nettopp hatt en ansiktsløftning og en generell oppgradering. Alle motorene er tatt opp til EU5, som har betydd en liten strøm nedgang for petrols og en 5PS økning for 1.6 diesel. 1.3 s er nå 119g/km, så bandet C £30 VED. 1.6 diesel er nå 110g/km, så Bandet B £20 VED. Og 1.5 automatisk blir introdusert til STORBRITANNIA på 146g/km, noe som øker VED å bandet E og kr 125. Disse bilene skal være som ankommer i STORBRITANNIA i November.

1,5 motor av Mazda 2 automatisk legger ut 102PS, som er 8PS kort av Toyota Yaris/Vios 1.5 og 18PS kort av Honda Jazz/City 1.5. Så Mazda har gjort opp for det med gearing.

4. (øverst) utstyr av Mazda2 auto fungerer ut på om 23 – 24mph per 1 000 rpm mot om 28mph/1 000 rpm for Vios, og den straff som er fylt til randen av 36.35 mpg v/s 43 fra Vios. Fortsatt ikke dårlig, selv for en liten, oppkvikket automatisk mens du bærer fire personer og deres bagasje og blir drevet på mellom 70 og 80mph.

Som Yaris/Vios (og som Fiesta/Fokus/Fusion 1.6 auto), er det en knapp på gearshift hendelen for å låse ut 4.. Det er også en “Sport” – posisjon for den spaken som har 1. og 2. lenger og holder det i 3.. Og 2. er overraskende lang. Hvis du sitter fast bak en lastebil og ønsker å kjøre forbi, alt opp til ca 50mph boksen synker ned til 2. ved den minste prod av pedalen.

Selv om jeg fortsatt tror en ivrig sjåfør vil få mest spenning fra en 1.3TS2 manuell, Mazda2 1.5 auto-ikke la ham eller henne låst ut av fun fair. Det er mindre raffinert enn en Ford Fiesta, og den 195/45 x 16 dekk føler rygger i veien. Men i fart, for en liten kombi, det er herlig. Et sted mellom en Suzuki Swift og en MINI Cooper i den gleden det gir.

I ser-avdelingen, foran kan forveksles med en Fiesta, men dypt avrundede sider, cutaway vinduer og mye mer coupe-som bakre skille Mazda 2. Jeg synes det er en flott, liten bil. Og de dype vinduer gir utmerket sikt gjennom store speilhus.

Du er inne, du er ikke kjemper for plass. Det er nok av hodet og benplass for fire og fem på en knipe. Det er en anstendig mengde bootspace, med en spacesaver overs under gulvet (på vår bil, minst). Men baksetene ikke mer enn split-fold fremover, som et Fiesta-tallet, så dette er ingen mini pantechnicon som en Jazz eller et Notat. Og hvis du forventer disco dash av en Fiesta vil du bli skuffet. Det er en fullt bygget i radio/CD MP3-spiller med aux-in-kontakten og en skikkelig vis, men det ser ikke ut som en mobiltelefon.

Stor test av bilen var noe sånt som 500 kilometer på en dag, kjører gjennom forferdelige været uten et stikk. Men ut alene på nesten helt fjern, skikkelig dukket opp, tørre veier jeg kunne virkelig ha det litt moro å prøve å finne sine grenser og ikke helt å få det.

Svært ofte bilene ikke kjører like godt som de ser ut, men det er ikke tilfelle med Mazda2. Det går og håndterer så vel som det ser ut, og hånden på hjertet, kan du ikke si det, for mange andre små automatikk.

Etterspill

Denne testen ble lastet opp på søndag 17. oktober, etter som vi hadde for å få bilen tilbake til Bangkok (Krung Thep) fra en landsby som heter Bang Khok Si i Sakhon Nakhon-provinsen.

Alt gikk bra, helt til vi traff ødeleggende “nam tuam’ flom vest i Korat (Nakhon Ratchasima). Det betydde en avledning tilbake opp Highway 2 til Motorveien 205, som i seg selv var oversvømmet. For å gjøre vår vei rundt at vi tok 2067 til Nong Sunget, deretter langs en mindre vei for å Ikke Thai der vi sluttet seg til 205, takk til Fon Promji er god forståelse av Thai veibeskrivelse og kart.

Vi hadde for å kjempe gjennom sporadiske svært kraftig regn og mindre flommer å Chai Badan i Chayaphum, og rikelig takk her for å initiativet til en fornuftig politiet trafikk offiser som en konvoi eskortert av busser, lastebiler og biler inkludert våre gjennom kronglete fjellpass i farlige forhold, å holde våre hastigheten ned til en fornuftig 60 – 80kmh og sørge for at vi alle fikk gjennom.

Sør for Chai Badan, 205 igjen ble oversvømt, så vi måtte bytte til et parallelt Highway 21 ned til Saraburi hvor vi bare trengte å vasse gjennom om et foten av flomvann for å komme tilbake på Highway 2 til Bangkok.

Til tross for 800 kilometer og 10 timer solid kjører jeg fortsatt gikk ut av bilen stikk-gratis, noe som sier mye for sitteplasser.

Til sammen over om 1,800 kilometer, inkludert regn og flom, vi i gjennomsnitt en fortsatt troverdig 36.06 mpg uten problemer.

Det som til slutt kom etter påfylling bilen og ha det valeted for å gå tilbake til Mazda ‘s Lake Rachada kontorer når jeg ble stoppet av en politimann på Sukhumvit shakedown plikt bare en kilometer fra Mazda’ s office.

Så, good cop, bad cop, men bad cop ikke push lykken.

4-5-2011 Fotnote: På en solrik dag i Surrey på UK spec 185/55 R15 dekk en Mazda 2 1.5TS2 Activematic gjennomsnitt 44.6 mpg over 18 km, fra en kald start.

Mer på Mazda

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test