Ærlig John Road Test

0
40

Dette er egentlig to tester i ett. Fordi omtrent alt jeg skriver om den nye SEAT Alhambra vil nesten like gjelde for den nye VW Sharan.

Det er, selvfølgelig, en prisforskjell. En liten vekt forskjellen. En mulig forskjell i støynivå. Men de er egentlig den samme bilen med noen mindre styling forskjeller og ulike merkene.

SETE representerer den beste verdien for pengene. VW står for mer status, og kanskje en litt høyere en overlevning fra den høyere base pris når du kommer til å selge.

Den enestående funksjon både er overnatting. De har begge fem separate seter i ryggen. Sentrum tre seter skyv så vel som å kaste seg og alle tre har ISOFIX stagene, som gjør de to bakerste setene. Du kan bestille integrerte barneseter for ytre to i sentrum rad, som godt kan se rundt 1000 Alhambras på Addison Lee London flåten. Alle fem sitteplasser seg flat veldig enkelt. Men hva er spesielt bra, er måten den ytre sentrum sitteplasser singlehandedly cantilever frem veldig lett å ha råd til tilgang til de bakerste setene. Og, etter å ha sittet i ca 60 km i de bakerste setene uten et stikk, kan jeg vitne til deres komfort. De slo dem i Galaksen, som ble åpenbart referanseindeksen de hadde å slå.

SETET har også gjort en stor ting om CO2-utslipp. 5 seters Alhambra ECOmotive 2.0 TDI 140 kommer inn på 143g/km, noe som er lavere enn noen andre i full størrelse MPV. Men etter den tid SETET legger til et par seter, som det vil være å gjøre for alle Alhambras importert til STORBRITANNIA, som stiger til 146g/km. Men selv legge til 6-trinns DSG twin aksel, tomannsrom olje clutch automatisk sending, for å 2.0 TDI 140, det er fortsatt 149g/km, komfortabelt under 150g/km band grense. Mens 2.0 TDI 170 DSG er 154g/km. Mindre enn Galaxy 2.0 TDCI 163 Powershift på 159g/km, men fortsatt i samme skatt braketten.

De gjør dette i kraft av regenerativ alternators og en trafikk-motoren stopp/start-system. Og for å holde lystgass utslipp renere enn rene, dieselmotorer har en “AdBlue’ SCR-systemet til catalytic converters. Det er også en 1.4 kjede cam kompressormatet og turboladet bensinmotor som utvikler 150PS og 240Nm dreiemoment.

Hver nye Alhambra bundet for STORBRITANNIA kommer med lettmetallfelger, tre-sone klimaanlegg, Bluetooth-telefonen-tilkobling og en 8-høyttaler radio, CD-og MP3-spiller, og elektriske parkeringsbremsen med ‘autohold’ for bakker.

Litt annoyingly, hvis du bruker den elektriske parkeringsbremsen for å holde bilen i trafikk -, stopp-start-system ikke kutte motoren. Det gjør bare at hvis du holder bilen på footbrake, muligens for å plage for driveren bak.

De er alle 4,850 mm lang, 1,900 mm bredt og med en lang 2,919 mm akselavstand som forklarer utmerket bakerste sete kjørekomfort. Legg plass 267 liter alle seter, 809 liter under lasten dekning med fem seter, og 2,297 liter med alle baksetene kan foldes flatt.

Fordi det er ingen rom for reservehjul, SETE har vedtatt en Tire Pressure Monitoring System, men i stedet for runflat dekk, har gått for en tyre sealant inne i dekket skrotter å forsegle små punkteringer. Første gang en bil produsenten har prøvd dette.

Her finner du ekstrafasiliteter som satellittnavigasjon som dobler opp når skjermen for en bakre parkering kamera, en ‘park assist” – systemet som styrer bilen for deg til en parkeringsplass, møtende frontlys sensing Xenon lys, og en integrert elektrisk utgitt towhook som vises under bakre valence ved å trykke på en knapp og deretter bare har til å være låst på plass. Tauing grensene er 1,800 kg for 1.4 Twincharger manuell og en imponerende av 2200 kg for dieselmotorer, enten manuell eller DSG.

Top spec SE Lux-versjoner har et stort panorama glass-soltak med elektrisk blind og også en fremre delen som åpnes.

Ut på veien, den nye Alhambra er nesten svært lett å kjøre med gode kjøreegenskaper og god front-end grep. Med 6-trinns DSG du kan la den stå i Stasjonen, skjerpe det opp med ‘Sport’ innstilling, flip hendelen over til å gi full driver kontroll ved hjelp av rattet paddleshifts. Jeg er veldig glad for å rapportere tilbake om at dette DSG var på ingen måte obstruktiv som DSGs har vært for meg i det siste. Selv quick tre punkt slår ble utført uten å nøle. Og det var ikke et spor av den fryktede forstyrrelser når snuse ut av et veikryss. Dette føltes så bra som Ford/Getrag er Powershift.

(Så langt) manuell 1.4 Twincharger kjede cam bensin ikke har grynt av dieselmotorer, men har ikke grovhet. Det er mer enn tilstrekkelig om byen, men taper til dieselmotorer på motorveien.

Priser vil ikke bli avslørt før nærmere November 2011 STORBRITANNIA salg dato, men er estimert til å starte på rundt £21,000 og ende på i underkant av £30,000.

Så, til slutt, noen fire år etter at Ford kom opp med sin nye Galaxy og S-Max, VAG og har levert en ny Alhambra og Sharan.

Ikke kjøp noen av de tre før du har prøvd dem alle.

Mer på SETET

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test