Ærlig John Road Test

0
41

Jeg kan akseptere og til og med gjøre noen av argumentene for en elektrisk bil. Jeg hadde ikke forvente å bli sjarmert av. Tross alt, Peugeot iON er veldig nært knyttet til Mitsubishi i-MIEV, en bil som skapte overskrifter for opprinnelig å bli tilbudt for salg i en svimlende £38,000.

(Dette ble redusert med en offentlig tilskudd på kr 5,000, deretter kuttet med ytterligere £10,000, men det ser fortsatt ut som en Perodua Kenari for Mercedes C-Klasse penger.)

Men jeg gikk inn i dette med åpent sinn. Lyttet til presentasjon, forstått på den måten at bilen skulle være ‘solgt’, så hadde en hjemme-film å gjøre.

Det forklarer den summerer opp foran. Du kan ikke kjøpe en Peugeot iON. Du har til å leie en, for fire år, på £415 en måned pluss MOMS.

“Pluss MVA’ er stinger fordi fra januar da kan du faktisk få en, det knekt opp månedlig leie til kr 498. Selv det faktum at elektrisitet for 20,000 km vil bare koste kr 416 sammenlignet med kr 3,446 til drivstoff en 30mpg bil ikke ta brodden av det.

Men, bilen er også London Congestion skattefrie og kvalifiserer for gratis parkering i mange London bydeler. Så, i det Sentrale London beboere og arbeidere som pendler inn til byen fra ikke langt unna, oppsummerer også begynne å legge opp. Spesielt hvis de kan parkere på en lading punkt.

Lessees også dra nytte av Peugeot CONNECT, et GPS-system som varsler en sentral datamaskin hvis de bryter ned og sender ut en mann med noen nøkler og en batterilader. Og de blir automatisk medlemmer av Peugeot Mu Mobilitet service som de kan leie en bensin eller diesel-drevne bil for lange reiser, en varebil for å flytte ting rundt en scooter eller sykkel.

Likevel, Peugeot er ventet 90% av sine kunder til å være kommuner, offentlige etater og selskaper som ønsker å øke sin grønne legitimasjon.

Batteriene tilbyr omtrent en 90mile maksimal rekkevidde i byer, uten å bruke aircon. I treg, 10mph trafikk denne halvdeler til 45 km pr 5 timer. Og cruising i 115kmh (72mph) du bør også få 45 km. Men vær advart. Ved hjelp av varmeapparatet kan absorbere 45% av batteriet og bruke aircon opp til 25%.

I min egen test jeg gjorde ca 45 mil på blandet kjøring: alt fra motorveien ved 65mph å landeveier på 50mph og industriområdene og landsbyer, og i henhold til den ringe, bare dukket opp til å bruke om lag 30% av kostnad.

Hjem lades gjennom en spesiell 16amp sikring tar 6 timer å lade batteriet fullt. På Quickcharge veikanten av fyllestasjon powerpoints, batteriet kan lades opp til 20% i 5 minutter. 50% tar 15 minutter, som kan bare være nok til å få deg hjem. 80% tar 30 minutter.

Bilen er 3,474 mm (11′ 5″) lang. Og bare 1,470 mm (4′ 10″) bred, så enkelt nyper gjennom trange hull og, kanskje enda viktigere, kan bli parkerte i en vanlig garasje og lar driveren til å enkelt komme seg ut. Det å slå sirkler er bare 4,500 mm (14′ 9″).

Selv om dørene føler tynn og tinny, inne det er velutstyrte med stilfull ‘piano black’ plast dash, anstendig oppreist sitteplasser, en overflod av kollisjonsputer og god takhøyde. Det er plass for shopping poser bak baksetene, og seatbacks kan foldes flatt å forlate en høy belastning dekk.

Det er umiddelbart moro å kjøre med en veldig sprekt få opp og gå. Den offisielle 0-60 er 15 sekunder, men med ingen tannhjulene til å gå gjennom det føles mye raskere enn det, og 20mph til 40 tar bare 4 sekunder. Toppfarten er en elektrifisere 81mph.

Du trenger ikke forvente en høy og smal bil å håndtere godt, men som merkelig vanedannende Daihatsu Flytte for mange år siden, tyngdepunktet er svært lav, for det meste under gulvnivå. Så med en rimelig lys-driveren kan være hustled gjennom hjørner og rundt rundkjøringer med stor iver. (Selv om ting kanskje ikke er helt den samme med fire tunge torsos ombord.) Det er ingenting galt med på turen, kvalitet, enten fordi de landsbyene jeg møtte, hadde alle slags trafikk beroligende måle kjent til fransk, inkludert pukler, hastighet puter, flower pot chicanes og cobbles.

Den beste biten var jeg tok bilen tilbake med et smil på ansiktet mitt. Og selv om knapt noen private kjøpere vil stump opp nødvendig, kan jeg anbefale det.

For 5000 by-og forstads km i året, inkludert mange av kort går fra kaldstart, jeg kan ikke tenke meg noe bedre. Og hvis du trenger å besøke Onkel Angus i Inverness, kan du alltid bruke Mu by Peugeot til å leie en større bensin eller diesel-drevet bil.

For priser, spesifikasjoner og ytelse detaljer, vennligst klikk på kategoriene.

 

Mer på Peugeot

 

 

SHARE
Previous articleÆrlig John Road Test
Next articleÆrlig John Road Test