Apple Titta på var de bäst säljande smarta bärbara i det fjärde kvartalet 2017: IDC

0
41

Apple Klocka var den bästa som säljer smartwatch i fjärde kvartalet 2017. Det var också den mest sålda bärbara enheten under hela år 2017, visar en ny studie från IDC.

Den forskning som företaget bedömer att Apple har skickat 8 miljoner enheter av Apple och Titta på den i fjärde kvartalet förra året. I jämförelse med Apple levereras endast 5,1 miljoner enheter av Apple och Titta på den i fjärde kvartalet 2016. Den totala marknadsandelen för Apple också ökade från 14,4 procent i slutet av Q4 2016 till och med 21 procent i slutet av Q4 2017.

Läs Också

Apple Klocka Serie 3 Granskning: Marathon-klass fitness som är redo styrelserum

Apple är beräknade att skickas med 17,7 miljoner enheter år 2017, upp från 11,3 enheter föregående år. Den totala marknadsandelen ökade från 10,8 procent 2016 till 15,3 procent 2017, starkt indikerar det faktum att Apple är det enda märke som gör bra i det bärbara segmentet.

Bland bärbara beslutsfattare, Äpple följs av Fitbit och Xiaomi, som såg en marginell nedgång i sina marknadsandelar i slutet av fjärde kvartalet 2017. IDC uppskattar Fitbit att ha skickats runt 5,4 miljoner enheter av sin fitness trackers och smartwatch under fjärde kvartalet 2017. Det nu befaller en marknadsandel på 14,2 procent, ned från 18,5 procent i slutet av fjärde kvartalet 2016. Xiaomi lyckats skeppa 4,9 miljoner enheter av sin fitness tracker för att få en marknadsandel på 13 procent i slutet av Q4 2017. Dess transporter minskat från 5,2 miljoner enheter under Q4 2016 och marknadsandelen sjönk från 14,7 procent.

För den övergripande året om, Xiaomi är tvåa med beräknade transporter av 15,7 miljoner enheter medan Fitbit är tredje med sändningar som når 15,4 miljoner enheter. I 2017, Xiaomi hade en marknadsandel på 13,6 procent medan Fitbit lyckades 13,3 procent. Det är intressant att Xiaomi lyckades behålla andraplatsen trots en brist på en ny bärbar starta samtidigt som Fitbit: s nya smartwatch namnet Ionic är förmodligen inte en bra start.

Apples tillväxt under det sista kvartalet 2017 kunde ha varit ledd av lanseringen av nya Apple-Klocka 3, som också stöder LTE-anslutningar nu. Men, det finns ingen förneka det faktum att Apples Klocka, finns nu till rabatterat pris, vilket gör det till ett prisvärt köp för de flesta iPhone-användare.

IDC och Gartner har upprepade gånger meddelat att de smartwatch som en kategori förblir ett misslyckande och det har misslyckats med att uppnå den kritiska framgångsfaktorer. Gartner i synnerhet anser att personliga tillbehör lider av hög avhoppsfrekvens och konsumenterna inte ser värdet i att köpa dem. Apple Titta på framgång visar hur ekosystemet verksamhet är att arbeta sin magi för iPhone tekokare även när den större industrin lider för att få antas.En