Instagram kan snart få röst-och videosamtal funktioner som WhatsApp: Rapport

0
73

Instagram kan snart följa i fotspåren av Facebook-ägda WhatsApp för att lägga till röst-och videosamtal funktioner. Instagram, som startade som ett foto-dela plattform, är det sannolikt att förvandlas till en ” one-stop-shop för sociala meddelanden och hålla kontakten med vänner i framtiden.

Enligt TechCrunch, Instagram app för Android APK har dolda koder och symboler för “Samtal” och “videosamtal” – funktion. Funktionen har setts i plattformen koder samt i fristående Direkt messaging-appen. Medan Instagram vägrade att kommentera på förekomsten av dessa funktioner, men en APK inte normalt ange funktioner för utvecklare planerar att lägga till appen i ett senare skede.

Läs Också

Instagram lanserar text-berättelser med Typ-Läge

Instagram har fått en hel del nya funktioner under det senaste året och det är allmänt betraktas som Facebook: s vapen för att bekämpa populariteten av Snapchat. Med förmåga att göra ljud och video-samtal från direkta meddelanden, Instagram skulle bli ett ännu större hot mot Snapchat. Instagram Berättelser har redan överskuggas Snapchat med fler användare än den plattform som det kopierade ett år tillbaka.

Men det måste noteras att Facebook Messenger och WhatsApp erbjuder även möjligheten att ringa röst-och videosamtal. Med den funktionen kommer leva på Instagram, det har potential att påverka räckhåll för Messenger och WhatsApp. Det kommer också att ytterligare belysa Facebook underlåtenhet att särskilja sina tjänster som i huvudsak att kopiera varandras styrkor.

Om funktionen går live när som helst snart så kommer det att fungera helt enkelt genom att gå till din DM och trycka på ring-knappen bredvid en kontakt. Instagram är uppskattat till över 800 miljoner månatliga aktiva användare och dess Berättelser har ensam mer än 300 miljoner användare globalt. Det har lagt till funktioner som att varna användare när någon tar en skärmdump av deras berättelser.

Det måste ses om Instagram får röst-och videosamtal funktion, och även om det slutar med att kannibaliserar på WhatsApp Messenger och med den nya funktionen.