Apple krever $1 milliarder kroner fra Samsung for patentinngrep

0
40

Apple er krevende om 1 milliard dollar (ca Rs 6,700 crores) fra Samsung i en pågående sak som innebærer inngrep i patent ved det Sør-koreanske selskapet. Jurymedlemmer i en fersk retrial lært at Samsung har vært anklaget for å krenke tre av Apples design, patenter og to verktøyet patenter.

Basert på en rapport fra Bloomberg, den eneste jobben Jurymedlemmene er å avgjøre erstatningskrav Apple kan samle inn fra Samsung. Juryen har til å bestemme om Samsung betaler erstatningskrav på hele enheten, eller bare komponentene som ble krenket. Samsung hevder det siste, og er oppfordret Juryen for å begrense skader på usd 28 millioner (ca Rs 190 crores).

Les Også

Samsung viser interesse i å selge Exynos brikkesett, ZTE og andre Utstyrsleverandører

Apple ser ut til å hevde noe annet. Ifølge sin advokat Bill Lee, Samsung laget en omsetning på $3,3 milliarder kroner (Rs 22,400 crores), med et overskudd på 1 milliard dollar (Rs 6,700 crores) av de telefonene som er krenket de tre Apple design og patenter. Dette skiller seg ut fra de to verktøyet patenter.

På den annen side, Samsung advokat ber Jurymedlemmene å ha et åpent sinn og vurdere å bare omfanget av Apples patenter. Han ble sitert sa, “De er ute etter fortjeneste på hele telefonen”, men Apples patenter, “ikke dekker hele telefonen.” Legge til at, han sa at de kun har rett til overskuddet av krenkende komponenter, og “ikke på noe som er inne i telefonen.”

Se:Amazon Echo Spot Første Blikk

En dom av $1 milliarder kroner ble nådd av en Jury i 2012, men det hadde blitt brakt ned etter en retrial i 2013, sammen med appeller og justeringer. Etter at Samsung ble enige om å betale noen skader, og saken gikk til US Supreme Court i 2016 og ble returnert til U.S. District Judge Lucy Koh i San Jose, California, med en for å besøke en $399 millioner (ca Rs 2,700) del av erstatningskrav. Saken er Apple v. Samsung Electronics Co., 11-cv-01846, US District Court, Northern District of California (San Jose).