WhatsApp UPI i trøbbel med MEITY over bekymringer i deling av data

0
51

WhatsApp ser ut til å ha blåst opp i noen problemer for seg selv, som regulatorer har hatt sin oppmerksomhet fanget av bekymringer av data deling av WhatsApp med morselskapet Facebook og sin bank Partner ICICI Bank.

Departementet av Elektronikk og informasjonsteknologi, (MeitY) og Reserve Bank of India (RBI) sammen med den Nasjonale Betaling Corporation (NPCI) har angivelig hatt delta i diskusjon med WhatsApp for å løse deling av data bekymringer. Og dette synes å være en direkte effekt av den siste Cambridge Analytica skandalen som rammet Facebook ganske vanskelig. Og dette ser ut til å ha satt den Indiske regjeringen på kant.

Les Også

Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+ slå rivalene på last ned-hastighet

Ifølge en rapport fra FactorDaily, Departementet, samt RBI er motstridende integrering av UPI funksjoner ved WhatsApp. Men NPCI, er ikke motvillige om de vilkår og betingelser som er lagt ut av WhatsApp. WhatsApp sin del har erklært at verken Facebook eller deres bank partner ICICI Bank har tilgang til deres data og data om brukerne.

Regulatorer har bedt WhatsApp å sette opp servere i India for å lokalisere data om personer. Dette er en del av innsats fra regjeringen for å sørge for at fintech selskapene har servere i dens virkeområde til å være i stand til å bedre tjene formålet om sikkerhet og økonomi i landet. Paytm, Google og PayPal er blant selskapene som har samtykket i å overholde regulering av regjeringen.

På denne fronten WhatsApp har heftig prøvde å etablere seg som en tredjeparts tjenesteleverandør og ikke en payment service provider (PSP), og at den retter seg etter alle NPCI retningslinjer. Mens WhatsApp UPI funksjonen har bare blitt lansert i beta som en test, full lansering synes ikke overhengende i lys av denne konflikten.