5 praktische Stappen Die Verbetering van Geheugen, Macht en Imponeren, in Bedrijf

0
33

Image credit: Monkey Business Images/ Shutterstock

Meer dan alleen het geheugen technieken, deze praktische stappen de uitoefening van uw geest en uw prestaties te verbeteren.

Of u nu een zakelijk leider of lid van het team, het kan allebei indrukwekkend en nuttig te zijn voor klanten en collega ‘ s, wanneer het u gemakkelijk te onthouden namen en belangrijke telefoonnummers. Je zal beter presteren en blinken uit door te wijzen op belangrijke informatie, zonder te verwijzen naar uw smartphone of referentiemateriaal.

Maar wat als je een van die personen die moeite heeft met het onthouden van namen? Hieronder zijn vijf eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw geheugen te verbeteren. Bij het uitleggen van elke stap, geef ik voorbeelden van methoden gebruikt om studenten te helpen herinneren de juiste Ethernet-kabel op de bedrading van de bestelling, dat is een reeks van kleuren die nodig zijn om correct te aderige kabels met bijbehorende apparatuur. (Je hoeft niet te weten dat de bedrading in orde, maar het is een goed voorbeeld, omdat een reeks van kleuren is voor de meesten moeilijk om te onthouden.)

Stap 1: uw gegevens.

Stel je voor een moment dat u uw telefoon bent verloren of u ondervindt problemen met de auto en uw telefoon is overleden. Je hebt om te lenen van iemand anders aan de telefoon om te bellen iemand in de buurt om u te helpen. Zou u weten dat hun aantal? Zeker, smartphones zijn handig. We bereiken mensen snel en gemakkelijk met een druk op de knop, maar velen van ons zouden profiteren van het onthouden van een paar belangrijke telefoonnummers.

Voorbeeld

Met ethernet-kabels, mijn studenten nodig hebben om te herinneren aan een bepaalde tekenreeks en de volgorde van de kleuren zoals weergegeven in een ethernet-kabel elektrisch schema. Als de kabels verkeerd vast, je zal er geen netwerk connectiviteit. Zoals eerder vermeld, de meeste mensen hebben een moeilijke tijd het onthouden van de volgorde van deze kabels. In plaats daarvan moeten mensen van verschillende hulpmiddelen om hen te herinneren aan de juiste volgorde van de draden. Bij het werken met studenten, ik toon hen de ethernet-kabel in color-coding-diagram en vervolgens verklaren de verschillende aanwijzingen, zodat zij zich kunnen herinneren van de juiste volgorde van de draden.

Afbeelding met dank aan Jeff TserrofSource: TheTechMentor.com

Stap 2: Zoek naar iets dat voor de hand als uitgangspunt.

Uit het hoofd te leren technieken moet een onvergetelijke uitgangspunt, omdat u een koppeling naar de rest van de informatie van deze oorsprong. Controleer uw gegevens om te zien of er een voor de hand liggende en eenvoudige uitgangspunt dat het makkelijk voor je te herinneren. Het is goed als u het aanpassen of verfijnen van dit uitgangspunt later.

Voorbeeld

De eerste twee draden van mijn studenten moeten onthouden zijn oranje. Ik vraag ze, “Wat heeft een naam die overeenkomt met de zelfde kleur van die twee lijnen?” Studenten beantwoorden oranje, want oranje is oranje. Zo duidelijk dat je niet kan vergeten. Als u echter probeert te onthouden van nummers, is er een aantal dat overeenkomt met iets wat je al weet. Bijvoorbeeld, is het aantal stemmen op uw verjaardag? Heeft uw favoriete sport ster dragen hetzelfde nummer? Meestal is het eerste wat je denkt is het meest duidelijk voor je, en het is makkelijker om te bouwen.

Stap 3: het Maken van afbeeldingen.

Beelden geven een sterk netwerk van informatie (versus een enkel cijfer of woord). Ze zeggen dat een afbeelding is duizend woorden waard. Studie van uw gegevens en het identificeren van een afbeelding voor elk onderdeel, de een na de andere. Het verplaatsen van emotionele beelden beter zijn. Ideaal, u betrekking hebben elk element naar het volgende. Als u behoefte aan meer uitleg, lees meer over deze uit het hoofd te leren technieken.

Voorbeeld

Ik laat mijn studenten een cartoon afbeelding dat wordt weergegeven tekens (bosbessen) met groene ogen die huilen. Deze tekens, zeg ik, verdrietig, of ‘blauw’. Dit vraagt van studenten dat de volgende kleuren zijn groen, dan blauw.

In dit zelfde beeld, de cartoon bosbessen staan op het land, dat is een kleur die overeenkomt met de naam Groenland. Dit geeft blauw, dan groen als de volgende kleur koppelen. Je kunt roepen beelden die overeenkomen met nummers of iets dat je nodig hebt te roepen die betrekking heeft op uw situatie.

Stap 4: Zoeken naar patronen.

We herkennen patronen, en ik geloof dat dit is omdat er een veelheid van netwerken, informatie in. Onze hersenen zien overeenkomsten en verschillen in de patronen. Patronen automatisch produceren verbindingen in onze hersenen die ons helpen te merken en te onthouden.

Kijk door de informatie die je probeert te werken op het oproepen en het vinden van patronen dat kan een nuttig geheugen prompt.

Voorbeeld

Voor onze studenten te onthouden van een draad kleur patroon, wijs ik erop dat de eerste van elke twee draden hebben een witte streep. Het verandert niet voor de hele serie – een eenvoudig patroon.

Stap 5: Herzien en te herzien.

Herzien van informatie helpt vertellen onze hersenen die we willen onthouden. Dit hergebruik van de informatie maakt het geheugen sterker.

Als u opnieuw bij elk onderdeel van uw gegevens, na te denken over de reden waarom u de geselecteerde afbeelding of het patroon als je geheugen-prompt. Schrijf de informatie als je kunt. Of u wel of niet kunnen schrijven, ga in uw mening over de reden waarom dacht u van iedere afbeelding of het patroon als je geheugen-prompt.

Herinner je de informatie in je geestesoog. Elke afbeelding die u hebt gemaakt en het patroon is het je opgevallen en wat het verband is met uw gegevens. U kunt deze stappen herhalen totdat u behoudt uw belangrijke gegevens. Het goede nieuws is dat hoe meer je dit doet, hoe makkelijker en sneller wordt.