Na 450 Elektrische Scooter Eerste Rit Review

0
47

De Ather 450 elektrische scooter is gebouwd door een Indiase technologische bedrijf dat is gestart door twee schoolvrienden van het Indian Institute of Technology (IIT), Madras, in 2013. Het is bijna vier jaar voor het bedrijf, Ather Energie, en meer dan 50 prototypes te maken van de Ather 450 productie-klaar. En de 450 beloften te breken nieuwe grond en volledig veranderen de scooter ruimte zoals wij die kennen is het dan zo ver, tenminste, in India. We brengen wat tijd door met de Ather 450 en we kunnen zeggen met overtuiging dat we zijn onder de indruk!

Ather 450

1.25 Lakh * Op Weg Prijs (New Delhi)
LEES MEER

Bekijk: Na 450 Elektrische Scooter Eerste Rit Review

Lees Ook: Ather 340 Elektrische Scooter Gelanceerd. Check Out De Prijs

Ather Energie is gestart door twee vrienden van IIT Madras in 2013 en de Ather 450 is het vlaggenschip van de elektrische scooter.

De Ather Verhaal

Maar laten we eerst weer een paar jaar in de tijd om te begrijpen van de Ather verhaal. In 2013, twee jonge vrienden van IIT Madras besloten om hun respectieve opdrachten met twee automotive majors te beginnen met het ontwerpen van en de productie van accu-packs voor bestaande elektrische voertuigen in India. Om het project te starten, Tarun Mehta en Swapnil Jain gingen terug naar hun alma mater, op zoek naar wat ruimte en begeleiding van een vroegere professor. Van het één kwam het ander, en terwijl het maken en probeert te voorzien van accu-packs voor bestaande EV fabrikanten, besef doordringt dat het niet aan de batterij of aan energiebron die ontbreekt in de industrie, maar een feitelijke, die in staat en hoge kwaliteit van het product, evenals de infrastructuur eromheen. Dus, de twee ingenieurs besloten om te springen hals over kop in het conceptualiseren en ontwerpen van hun eerste product, de Ather S340.

Lees Ook: Ather 450 Elektrische Scooter Gelanceerd

De 7-inch LCD-scherm biedt een satelliet-navigatie, diagnose op afstand en een tal van andere functies

Ather Technologie

De naam “Ather” zelf is afkomstig uit het grieks woord, in de betekenis van “zuivere lucht” en het bedrijf kreeg de naam Ather Energie, te impliceren dat de zuiverste vorm van energie. Maar de Ather 450 is niet zomaar een elektrische scooter met het hebben van een groene en schone technologie. Het is een slimme elektrische scooter met een state-of-the-art, 7-inch touch-screen instrument deelvenster dat wordt weergegeven, onder andere, effectieve bereik, airconditioning, navigatiesysteem, diagnose op afstand, en een tal van andere functies. Het is in tegenstelling tot een digitale instrumentenpaneel zien op conventionele scooters in India, en is zeker een van de meest opvallende kenmerken van de Ather 450.

De Ather 450 maakt gebruik van een precisie-bewerkte deel-staal, deel-aluminium chassis

De technologie is echter nog in ontwikkeling op de Ather scooters, en verder zal evolueren in latere iteraties te meten rider gedrag, het voorspellen van patronen in het gebruik, de rijstijl en zelfs geven waarschuwingen op de meest bezochte bestemmingen of adressen ter beschikking, net als een moderne smartphone. Dit alles is berekend door middel van een zeer intelligente on-board systeem dat gebruik maakt van GPS, cloud-connectiviteit en een IMU te meten en voorspellen van de werkelijke prestaties en het kenmerkende patronen, gebaseerd op de individuele rijstijl.

Lees Ook: Ather S340 Elektrische Scooter; Alles Wat Je Moet Weten

De Ather 450 belooft prestaties op gelijke voet met een benzinemotor van 110 cc scooter

De prestaties en de Rit

Op het bewegen, het eerste wat je opvalt aan de Ather 450 is de manier waarop het koppel, alle van 20,5 Nm trekkracht, duwt u naar voren op het moment dat u draai de gashendel. Natuurlijk, er is geen verbranding, dus geen motor geluid; slechts een vaag gebrom en gedempt ‘whirr’ als de elektrische motor komt in de business. De cijfers op het digitale scherm klim snel, en voordat je beseft hoe snel je gaat, je voelt de sterke en stille motor, waarmee je een voorsprong van andere tweewielers op de weg. Conventionele scooters, net als de alomtegenwoordige 110 cc modellen op straat worden al snel achtergelaten, net als motorfietsen met een vergelijkbare cilinderinhoud. De 450 versnelt snel en geruisloos, en tussen rood licht naar rood licht, kan de verzending in-stad afstanden snel en efficiënt. In feite, het voelt een stuk sneller dan alle andere elektrische scooter die we hebben gereden, en in de echte wereld, het kan gemakkelijk uit-het versnellen van veel andere woon-motoren en twee-wielers.

Lees Ook: Ather Energy Lanceert Oplaadpunten Voor Elektrische Voertuigen In Bengaluru

De Ather 450 claims 0-40 totnogtoe acceration in 3,9 seconden en een topsnelheid van ruim 80 km / h reis

De Ather 450 heeft een telescopische voorvering en een symmetrisch gemonteerd progressieve mono-shock aan de achterzijde. Het frame is een precisie gefreesd chassis met het voorste deel gemaakt van staal, terwijl de achterkant is van aluminium. Het ontwerp van het onderstel werd afgerond na tal van prototypes, het testen en terug te gaan naar de tekentafel en opnieuw geven de 450 goede weg wijzen. En de resultaten zijn duidelijk zichtbaar. Onze eerste rit was in de stad en in de stedelijke omgeving, het onderhandelen over een eerlijke beetje van het spitsuur, en we zijn blij te kunnen melden dat de Ather 450 behandeling is neutraal en evenwichtig, en tijdens onze korte rit, de Ather 450 niet geven ons alle reden voor klachten op dat front; niet één keer laat ons gevoel, onrustig, of het onderhandelen over gebroken patches, u-bochten en over speedbreakers.

De Ather 450 ontwerp is schoon en netjes, zonder flitsende graphics of flamboyante kleuren

De Ather netwerk

Ather Energie heeft een complete infrastructuur om te voldoen aan de service en het laden behoeften van de klanten. De Ather Raster heeft 17 locaties in Bengaluru met maar liefst 30 oplaadpunten. Het netwerk zal naar verwachting worden uitgebreid met 70 verschillende oplaadpunten in de komende paar maanden met een minimale afstand van slechts 3 km tussen de twee oplaadpunten in de stad. En het oplaadpunt zal worden geïnstalleerd bij de klant thuis die zal worden vrij van eventuele kosten voor een standaard installatie. En dat is nog niet alles; Ather belooft al het onderhoud, de kosten zullen worden gedekt in het kader van het maandelijkse abonnement van ₹ 700, waarin ook de toerekening van kosten, onderhoud, service en zelfs verbruiksartikelen zoals remblokken en de riemaandrijving. In het volgende niveau van de uitbreiding, de Ather scooters zal worden gelanceerd in Mumbai en Pune, samen met de Ather Grid, en de vennootschap is van plan om de lancering van de scooters en de ondersteunende netwerk in 25-30 steden in India in de komende drie tot vier jaar.

Lees Ook: Ather Elektrische Scooters: De Belangrijkste Functies Uitgelegd

De Ather 450 is geprijsd op ₹ 1,24,750 (on-road Bengaluru)

Uitspraak

De Ather 450 is geprijsd op ₹ 1,24,750 (on-road Bengaluru), inclusief BTW, wegenbelasting, smart card fee, de registratie en verzekering. Voor de eerste duizend-tal klanten, het bedrijf zal ook een laadkabel standaard installatie en een jaar abonnement gratis voor de Ather Een plan, dat voorziet in alle behoeften, van gegevens en het opladen van zowel de kosten als reserveonderdelen en verbruiksartikelen. De entry-level Ather 340 is geprijsd iets lager op ₹ 1,09,750 (on-road Bengaluru), maar het bedrijf voelt de veeleisende consument en de dop van een paar duizend roepies om meer te kiezen voor de meer krachtige Ather 450, die heeft ook iets beter bereik.

De Ather 450 belooft 75 km bereik op een enkele lading, meer dan 80 totnogtoe top snelheid

0 Reacties

Net als zijn milieuvriendelijke aandrijflijn, de Ather 450 ontwerp is schoon en netjes. Er is dus geen flitsende lichaam graphics en geen opvallende kleuren; het is beschikbaar in slechts een schaduw van wit. Het totale ontwerp is niet echt mooi in de conventionele zin van het woord, maar bouwen aan kwaliteit als vrij goed, en het strakke lijnen en hoogwaardige componenten geeft zeker de 450 een premium look en feel. Natuurlijk, de meer dan ₹ 1 lakh prijs-tag lijkt misschien een beetje steil op het eerste gezicht, en het is zeker zou hebben gemaakt van een zeer aantrekkelijk product als het was geprijsd onder de psychologische ₹ 1 lakh barrière. Maar gezien de prestaties, technologie, evenals het laden van het netwerk en de dienst (met inbegrip van roadside assistance), de Ather 450 zeker zorgt voor een meeslepend geval als een praktische, elektrische scooter, die is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook de prestaties voor alle woon-werkverkeer moet, misschien zelfs het brengen van de strijd voor conventionele scooters zoals we die gekend hebben ze het dan zo ver.

Voor de laatste auto nieuws en