Yamaha YZF R15 V3 Recension

0
83

Indien Yamaha Motor lanserades Yamaha R15 V 3.0 för några månader sedan till ett pris av ₹ 1.25 lakh (ex-showroom, Delhi). Faktum är att vi först åkte motorcykel vid Madras Motor Banan så bra, men nu får vi rida ut i den verkliga världen, i staden och med en hel del motorväg kastas i också, för att se hur det fungerar om du skulle betrakta det som din dagliga rida. 2018 Yamaha R 15 V 3.0 fokuserar på prestanda och utseende för att ge dig spänningen av att kanske till och med en större kapacitet motorcykel. I sitt senaste inlägg, Yamaha R15 är allt som du skulle ha velat ut på en motorcykel som är prissatta under ₹ 1.5 lakh.

Yamaha R15 V3.0

1.33 Lakh * På Väg-Pris (New Delhi)
TA REDA PÅ MER

Läs också: 2018 Yamaha YZF R15 V3 Spår Recension

Ser så sexig!

(Utformningen av den nya gen R15 tar inspiration från de större syskon som R1 och R6)

Åh det inte! Jag är inte forsande om cykeln, det bara fungerar! Med inspiration från sina äldre syskon, R1 och R6, cykeln ser skarpa och garanterar en andra ser när du går på vägen. Pilen-huvud formade air vent mellan LED-lampor på framsidan gör för en aggressiv ansikte tillsammans med de slimmade strålkastare. Den spackling själv har utformats fint och passar mycket bra i den övergripande plan av saker, även om det inte går hela vägen ner och lämnar motorn något utsätts för. Visa den i profil, skulpterade bränsle tank tillsammans med uppsvepta avgaser ger cykeln en vass look. Det som är bra är att det finns en känsla av balans. Design är inte överväldigande eller upptagen, men på samma gång, det är inte alltför enkelt att antingen att cykeln är vilse i ett hav av tvåhjuliga fordon på vägen.

(R15 V3 får en slick 6-växlad växellåda, som geler mycket bra med motor)

Men det är en ripa här! Passform och finish på cykeln kunde ha varit bättre. Vindrutan på vår test-cykel hade redan börjat rassla och då, det är de fula svetsa poäng på Deltabox-ram tillsammans med inte-så-bra plast på ställverket. Det är något förvånande eftersom Yamaha modeller är kända för att ha en oklanderlig passform och finish.

Vad sägs om funktioner?

(Den nya R15 får en massa funktioner, men ändå missar ABS)

Till att börja med, cykeln får dubbla LED-strålkastare, LED-svans-lampa, en helt digital och omfattande instrumentering konsolen och en assist och toffel koppling. Den R15 modell som säljs i Sydostasien, blir upp-och-ned gafflar tillsammans med ABS som den Indiska-spec modell hoppar, förståeligt nog, eftersom kostnaderna kommer att gå upp med en hel del! Vi önskar Yamaha erbjuds ABS på den nya gen-R15, även om som ett alternativ, eftersom den typ av resultat det ger, ABS borde ha varit standard faktiskt. Du får också en USB laddare och ett uppbåd av extra utrustning såsom en Daytona avgaser och Metzeler bakre däcket, alla för en kostnad, naturligtvis. Men Metzelers borde ha varit som erbjuds på båda hjulen.

Motor och prestanda

(R15 V3 gör 19 hk och 15,1 Nm av vridmoment)

Den nya gen-R15 får en massa uppdateringar till motorn. Det är en 155 cc encylindrig vätskekyld motor som gör 19 hk vid 10 000 rpm och 15,1 Nm vridmoment på totalt 8 500 rpm. Sedan är det ganska smart 6-växlad växellåda. Men den största uppdateringen att motorn får är den variabel flödesreglering eller VVA. Det är variabla ventiltider i klartext tala och dess uppgift är främst att få motorn att pumpa ut mer vridmoment och effekt i båda ändarna av varvtalsregistret. Detta innebär att du börjar från andra redskap, rev svårt, och när du går upp de redskap som du känner insidan av cykel spottar och dela ut en rejäl spridning av effekt och vridmoment redan från 5,000 rpm tills den röda linjen. Vi såg cykel att nå olagliga hastigheter på mindre tid än det tar att berätta om det och vi gillade det!

(Utförandet av cykeln kommer att lämna dig leende inuti din hjälm)

6-växlad växellåda i tandem med motorn, fungerar vackert. Du närmar dig ett hörn, bromsa hårt, släpp ner två växlar i en handvändning och påskynda hårt och hela verksamheten kommer att sätta den bredaste av leenden på läpparna. Halka och hjälpa kopplingen är ett segment första och det fungerar mycket bra. Svårt nedväxling inte lätt att låta den bakre lås upp och glida okontrollerat. .

Hantering och bromsar

Säker på foten och smidig, den nya gen R15 är som den är tänkt att vara. Den har inga problem med att ändra riktningar snabbt. Det kan vara att slänga cykeln hårt i hörnet eller filtrering genom trafik, R15 gärna förhandla antingen med enkel och bekväm. Du tar dig tid att lita på cykeln i hörnen, eftersom den MRF Nylogrip däck är inte stickiest av partiet, även om de är tillräckligt breda. Om jag skulle köpa cykeln, skulle jag omedelbart byta MRF för bättre och fastare däck, kanske Metzelers. På det sättet kan man skjuta cykeln ännu hårdare och göra det med bättre självförtroende.

(Bromsarna på R15 V3 kunde ha haft en lite mer tuggmotstånd)

Den R15 V3 nu får en större disc up-front (282 mm) och en 220 mm på baksidan. Medan stoppa makt var tillräckligt, vi vill att cykeln erbjuds en lite mer tuggmotstånd. Bromsar är progressiv men en gnutta mer skärpa hade varit välkommen. Naturligtvis, ABS är djupt saknad.

Rida kvalitet och ergonomi

(Cykeln har en högre plats nu tillsammans med sänkt styret, vilket gör för en engagerad körställning)

Vi är faktiskt riktigt rida kvalitet på cykeln. Suspensionen är inte så stel som vi trodde det skulle vara. Det absorberar stötar och trasig asfalt bättre än vad vi förväntat oss, på din vanliga vardagliga vägar. Betyder det att du kan sätta i långa timmar på cykeln? Tja, du kan om du har en stark kärna och fast handlederna. Ridning hållning på R15 V3 är ännu mer engagerade med sätets höjd ökas med 15 mm och clip-on styren sänks ytterligare än vad det var innan. Jag klockade betydande körsträcka på cykeln under två dagar och ja, handlederna gjorde ont. Inte för att jag är urtypen av kondition heller. Är det en fråga om att vänja sig? Möjligen, men en lång daglig pendling, särskilt under sommarmånaderna, kan dränera dig.

Sista ordet

(Den tredje gen R15 är prissatta på ₹ 1.26 lakh, ex-showroom, Delhi)

Vi gillar det! Den tredje generationen av Yamaha R15 är förkroppsligandet av vad R15 har alltid stått för. Ren och ohämmad roliga och prisvärda. Det är nu kostar ₹ 1.26 lakh (ex-showroom, Delhi). Spara för utelämnande av ABS och fastare standard däck, det är lite vi kan fel med cykeln. Resultatet är spännande och cykel är mer än ivriga att köras hårt. Om du gillar din hörnen snabbt och skulle vilja klippa tänderna på mindre förskjutning cyklar innan du går vidare till större cyklar, detta är den idealiska cykeln du kan köpa.

0 Kommentarer

Action Bilder av Azam Siddiqui

För den senaste auto nyheter och