Julegave-guide: å Holde en petrolhead bilen ren | | Ærlig John

0
54

En bil lover vil bruke urimelige mengder tid å holde sine stolthet og glede skinnende rene. Det betyr at de trenger mye av utstyr; sjampo, polish, voks, kluter, chamois hudtyper, høytrykksvaskere… det er mye å velge mellom, noe som betyr mange flotte gave ideer. Så hva trenger du?

Den essentials

Det er et par essensielle, og de er ganske enkle. Først av alt en bøtte – ingen trenger å bli for lyst på det – sammen med en stor, myk svamp, mikrofiber kluter og en chamois skinn. Sjansene er at din familie petrolhead allerede har dem, men hvis ikke du kan plukke dem opp alle sammen fra mer eller mindre overalt.

Det er et par mer grunnleggende som er mindre vanlig, og verdt sourcing om – spesielt børster. Du kan få børster er laget spesielt for ulike jobber – Muc-Off, for eksempel, har fire forskjellige typer pensel, med et design som passer til forskjellige biter av bil. For de mest dedikerte bil skiver disse er ideelle for å rydde opp deler av motoren og hjulene.

Du kan også få bestemte applikatorer for voks, sammen med ulike polering av klær som kan være priset ganske bratt – men igjen, det grunnleggende trenger ikke å koste mye. Du kan få et komplett sett av mer eller mindre alt du trenger for å rydde opp i en bil buntet sammen, priset fra £20 opp til hva du er villig til å betale. En Autoglym kit for interiør, eksteriør og hjul vil koste ca £50.

Sjampo

Ting begynner å bli komplisert når du kommer til sjampo – priser starter på et par pounds for en grunnleggende bil sjampo, men det er mulig å bruke mye mer. Som med de fleste ting, å betale for en kjent merkevare er en flott måte å få det beste produktet, så se opp for kjente navn som Meguiars og Autoglym.

En dedikert bil-rengjøring aficionado vil ønske å utføre hvert trinn av vask skikkelig, så det er nok best å unngå alt-i-ett-produkter som hevder å vaske, polish og voks alle sammen. En lazier bil skive kan gå for noe som Demon Skinne, som gjør alt på en gang, og er generelt sies å fungere godt.

Polish og voks

Polering er en ganske ny bil er trolig en dårlig idé – polsk effektivt sliper bort det øverste laget av sotete top coat for å avsløre noen av glans gjemmer seg under. Hvis det er allerede lustre det så er det ingen vits å bruke polsk fordi det vil bare tynne ut malingen er ferdig. Når det er sagt, for eldre, trist ute lakk en meget høy kvalitet på polsk kan gjøre en god jobb.

Igjen er det verdt å bruke mer penger for å få den beste kvaliteten, så se etter merker du kjenne igjen navnet på. Hvis en bil trenger en skikkelig, grundig polske så det er vel verdt å investere i en elektrisk polisher. Manuell polering er slitsomt og vanskelig å gjøre det bra. En elektrisk polering mopp vil ta innsats ut og gir en flott glans – men følg instruksjonene eller du kan gjøre mer skade enn godt.

Voks er den siste finishen, for å holde bilen blank og frastøtende skitt. Men de kan være vanskelige å bruke bra og kvaliteten varierer vilt. Du kan kjøpe voks for hundrevis av pounds, men de er ikke verdt å bruke penger på, med mindre du er en profesjonell superbil betjent ekspert. For de fleste, utgifter £25 eller så på en voksen er den beste løsningen. Igjen, gå for anerkjente merker som Turtle Wax og Simoniz og ta tid til å følge instruksjonene.

Tilbehør

Det er mange produkter der ute i tillegg til de vanlige, og disse kan gjøre de beste gaver i alt – tross alt en bil mutter sannsynligvis allerede har det meste av bil rengjøring av utstyret de trenger. En liten, 12v i bilen støvsuger koster fra rundt £20 og er en fin liten tillegg til en kresne bileieren s boot – og de er ikke sannsynlig å ha en allerede.

En annen gadget nesten hvilken som helst bil eier vil sette pris er en høytrykksvasker – og det er ganske mye en merkevare som alle henseender: Karcher. Priser for Karcher høytrykksvaskere start på mindre enn € 100, men det er bedre å bruke litt mer og få en med litt mer kraft og noen car cleaning vedlegg. Karcher også gjør steam rengjøringsmidler, som kan brukes til å rydde opp skitne komponenter og motor bukter.