Julegave-guide: Hva er det beste bil leker? | | Ærlig John

0
68

De fleste petrolheads oppdaget sin kjærlighet til bilen ved å knuse en diecast Corgi melk-flyte inn i en vegg i en alder av tre. Og at kjærlighet til små modeller er det lite sannsynlig at det har dødd – så ‘toy’ biler (de er egentlig ikke leker hvis du er vokst opp collector) gjør ideelle julegaver til bilen fan i din familie.

Men – som med alt – kjøpe skala modeller og andre diverse bil-formet leker er et minefelt av forskjellige priser, størrelser og produsenter. Men ikke bekymre deg – vi er her for å hjelpe.

Skala modeller

Med tradisjonelle modeller, skala er trolig den mest viktig å ta hensyn til. Du kan få svært detaljerte modeller av biler på store skalaer, men de koster mye, og de tar opp plass. Produsentene av disse modellene har en tendens til å konsentrere seg på det prestisjefylte eller nostalgisk biler også, noe som innebærer mindre valgfrihet, mer kostnad og en lavere sannsynlighet for selve modellen montering på en hylle eller på et skrivebord.

Corgi Spydspiss modeller i 1:43 er vakkert detaljerte, men de er små nok til å samle en anstendig størrelse samling

Så mindre kan være bedre. Faktisk, hvis du går helt ned til 00 måle model railway-skala (1:76) vil du finne et helt stort utvalg av modeller som omfatter alt fra 1940-tallet klassikere opp til moderne, dagligdags kombi. Modeller produsert i denne skalaen av Classix og Corgi er utrolig detaljert og gjøre store peishyllen eller sokkel viser.

Å gå opp en størrelse til 1:64 vanligvis betyr å gå fra riket av modeller for å leker (det er en forskjell!). Kjøretøy som er produsert i denne skalaen er vanligvis ganske solid laget, men mangel detalj, rett og slett fordi de er forventet å være bashed rundt med barn. Ideell hvis du kjøper for barn, ikke så mye for voksne.

Det er massevis av valg i større vekter – Corgi Spydspiss modeller i 1:43 er vakkert detaljerte, men de er små nok til å samle en anstendig størrelse samling uten å kjøpe en lagerbygning. Disse er også perfekt priset som gaver, fra kr 10 til rundt £25. Du bør selv være i stand til å finne en kopi av et minneverdig familie kjøretøy.

Du kan også gå ned ruten av modellen kits, som gjøre gode gaver fordi de tar tid å fullføre, men limt sammen fingrene og sølt maling er å være forventet. Ideelt for å lindre kjedsomheten over juleferien, skjønt.

Hvis penger er ikke målet så er det noen ekstraordinære modeller der ute, inkludert gull-belagt og diamant-encrusted Lamborghini som er verdt mer enn et lite hus. Kanskje i dette tilfellet er det bedre å bare kjøpe en skikkelig bil…

Spilleautomat biler

Statiske modeller er populære, men mer populært fortsatt er Scalectrix modeller. Scalectrix er mye som railway modellering – følgende er massive og samlere vil se biler som investeringer, forlater dem gjemt bort i sine bokser. For en moden samler de beste ideen for spilleautomat bil relaterte gaver er et kjøretøy, snarere enn en fullstendig oppsett med et spor.

Bilene selv kan koste i overkant av £50, så de er langt fra leker. Ekte samlere er ikke bundet til den mest kjente produsenten (Scalextric) – det er mange produsenter som produserer alle typer. Du kan til og med få biler med fullt fungerende all-hjulet stasjonen dersom du er en hardcore spilleautomat bil vifte.

På den annen side, barna vil elske den moderne Scalextric kits, som inkluderer vanligvis noen form av konkurransedyktig spill modus, og er priset fra rundt £100. Kits er mer holdbare, mindre detaljert biler som er mindre utsatt for skade enn dyre samlere ” modeller. Alt utstyret til å komme i gang er inkludert i boksen.

Radio control

Radio control biler – som skalamodeller og spilleautomat biler – har overgangen fra barn’ toy å fullverdig hobby. For en etablert hobby det er bare for mye å dekke i en enkel guide, men for en ny forrett til R/C det er litt enklere.

Barn og unge bør være i stand til å finne en god, morsom, slitesterk R/C bil inkludert batterier, sender og bil i en katalog butikk eller på nett for mindre enn kr 40. For voksne som ønsker å komme inn i hobby det er verdt å bruke mer penger på en etablert og respektert merkevare som Tamiya – og det er lett å bruke hundrevis hvis du gjør det. Tamiya sett har en tendens til å komme i biter, men bygge dem er en del av moroa.

Noen med ingen tidligere erfaring vil dra nytte av et fullt forberedt kit, som inneholder alt -batteri, kabinett, motorer, kroppen shell og senderen. Mer avansert eller erfarne R/C-fans vil sikkert allerede være griner du etter noe bestemt som Jul vever.

En annen ting som nylig har tatt av – bokstavelig talt – er R/C drone. Disse små flygende gadgets er mye, mye enklere å fly enn tradisjonelle radiostyrte helikoptre og fly, pluss gode de er tilgjengelig fra så lite som £30.

For et par hundre pounds, kan du få en mye mer avansert drone som DJI Phantom, som kan være utstyrt med et kamera system, og kan selv være konfigurert til å fly av seg selv tilbake til deg hvis du mister det. Smarte ting – og ikke så dyrt som du kanskje tror.

En del av skjønnheten av modeller og leker er bredden og omfanget av hva som er tilgjengelig. Du kan få alt fra en strømpe-filler eller Secret Santa gave til £10 til en coffee-table sentrum stykke for hundrevis. For en bil vifte, en modell er en garantert hit.