Kommentar: våre skitten affære med diesel kommer til en slutt? | Bilkjøring Nyheter | Ærlig John

0
34

De fleste drivere reagerer på diesel som Marmite: de ønsker ikke å få svart ting på sine hender fordi det er tykk og det stinker.

Det er en fåfengt-klingende men ekte problem. Vi har alle, på et eller annet tidspunkt, fylt en tank med diesel så måtte tåle en hel stasjon, innånding av kjemiske stanken av den gjenværende oljen.

Men det er en pris verdt å betale for den overlegne miles per gallon returnere det er en gitt med diesel, rett?

Vi vil komme tilbake til det. Først la oss gå tilbake i tid og litt, til 1999, før Millennium Feil ødela alt og STORBRITANNIA tikket sammen pent. Og tikker langs en mye mer jevnt også, fordi diesel var en nisje bekymring – bevare dem som viktigste kjennetegn var å være strammere enn to strøk av sølvfarget metallic.

I en mildt opprivende tilfeldighet, bare 15 år siden diesel popularitet var den samme som UKIP er i dag – bare 14 prosent.

Det er selvfølgelig svært lite sannsynlig at UKIP vil følge den samme statistiske banen som diesel gjorde fra 1999 base punktet, fordi i løpet av de neste tyve år diesel salg fått stor trekkraft, forbikjøring bensin salg av 2011.

Forklaringen for dette er todelt: for det uhyre teknisk utvikling på en del av bil-selskaper, og, som vanlig, litt hjelp fra gode gamle taxman; diesel var allerede på vei opp når den nåværende CO2-utslipp-baserte VED systemet som ble introdusert i 2005, men det er liten tvil om at ved å gjøre tre-skade karbondioksid i luften fienden, snarere enn et menneske-å skade diesel partikler, seieren ble oppmuntret.

Skattelettelser for diesel biler var et EU-bredt shtick, som gir en katalysator for bil-produsenter til å kaste den kollektive vekt på deres intellekt mot svart pump. Resultatene har vært overveldende på alle måter.

Ta Volkswagen Golf GTD, for eksempel, som uten tvil har så god som den bensindrevne GTI før du begynner å tenke på 47.1 mpg vs. 67.3 mpg drivstofforbruk. Men i 1999, mens GT-domene diesel Golfs var raske, de også hørtes ut som traktorer og hadde en kraft band strammere enn Nigel Farage ‘ s innvandringspolitikk.

Hvis det var så enkelt, diesel vil helt sikkert fortsette sin oppover banen til bensin var ikke mer. Men, selvsagt, det er ikke så enkelt.

Det første problemet er den fryktede DPF. Diesel particulate filter er ment for å rense en diesel er eksosutslipp av de nevnte ekkel giftstoffer, som er stor, bortsett fra at de har en tendens til å tette opp hvis bilen de er i tilbringer mesteparten av sin tid tootling om i byen. Og når de tette opp, så kan koste tusenvis til å erstatte.

De kan ikke fjernes enten og Bemerkninger for dieselbiler nå inkluderer en obligatorisk diesel partikkelfilter (DPF) sjekk, med en automatisk svikt for enhver bil funnet å være manglende sin standard filter. Derfor, en liten, DPF-utstyrt diesel runabout kan være noe av en ashy tidsinnstilt bombe.

Så er det et faktum at diesel er dyrere enn bensin, og uten unntak produsenter kreve en premie for sine dieselvarianter. Ved hjelp av vår drivstoff kostnader kalkulator for å se på Ford Focus 1.0 T EcoBoost Kanten mot 1,6 TDCi Kanten, for eksempel, ser du at du ville ha til å drive 151,326 miles til å gjøre opp £1100 premien du betaler for diesel-versjon i drivstoffbesparelser. Selvfølgelig, realiteten av å betale for en bil og faktiske mpg rangeringer er aldri så enkelt, men poenget er gyldig, selv ved hjelp av vår Virkelige MPG rangeringer for både biler, vil det fortsatt ta nesten 45 000 radiostasjoner som tilbyr å klore den første utlegget tilbake.

Så, med diesel er tilsynelatende massive økonomi fordel ofte redusert til fiksjon i dag-til-dag virkeligheten, og historien er i ferd med å gjenta seg selv: produsenter er å snu oppmerksomheten tilbake til bensin. Og merkelig nok, fokus er den samme: turbo-teknologi.

Turbolading, som raison d ‘ être var først med høy ytelse i bensin biler, men som senere ble en måte å gjøre diesels mer spiselig som sin popularitet vokste, har nok en gang ble justert til bensin motor. Denne gangen, men dens formål er mindre å tvinge mate en motor på grunn av fart, men for å bevare drivstoff.

Liten kapasitet turbo bensinmotorer er fort bli smaken av tiåret, med Ford EcoBoost-teknologi et godt eksempel: her er en motor som, til tross for å være en scooter-klar 999cc, kan drive en stor(ish) familie kombi til over 100mph og tilbake over 55mpg.

Og bare for å gi deg en personlig virkelige verden eksempel, et par uker tilbake deltok jeg i en MPG Marathon (som er akkurat som det høres ut) i en Audi A3 1.4 TFSI S tronic – med andre ord, en turbo bensin bil med automatgir, og en ganske rask runabout på det. Jeg er ingen eco driver, som du vet, hvis du følger mine langsiktige oppdateringer, men jeg klarte 64.6 mpg. Dens offisielle kombinert vurdering er 60.1 mpg.

Mens det var en stor dypt ubehagelig opplevelse prøver å oppnå dette tallet, det er en annen forteller at i løpet av den samme hendelsen for åtte år siden, og bare én av de konkurrerende bensin biler klart til toppen 30mpg.

Liten kapasitet turbo bensin-teknologi er for nye til å oppdage en totalt salg trend, men SMMT salgstallene viser at bensin sales rose siste året, både faktisk og proporsjonalt til diesel. Diesel er fortsatt å vinne, men bare bare: 48.8 prosent mot 49.8.

Så er vår affære med diesel kommer til en slutt? Vel nei, helt klart, men i hodene våre er snudd.

Og i alle tilfelle, det er en annen minoritet bekymring å tenke på: 1,4 prosent mangler nummeret ovenfor, er kanskje bare en tidel så stor som vår siste følgeskader nisje var tilbake i 1999, men denne nisjen, den elektriske bilen, kan feasibly drepe av alt drivstoff pumper for godt.

Oh well…det i det minste ikke vil gjøre våre hender stinker.