Volvos driverfri bil: Alt du trenger å vite. | Bilkjøring Nyheter | Ærlig John

0
65

Det er ingen hemmelighet at bilprodusenter jobber på ‘driverfri’ biler – Google nylig stjal overskriftene med sin automatisert boble biler. Men Volvo har jobbet på autonome biler også, med et system som kalles “Drive Meg’.

Så hva er det?

Volvo er å beskrive Kjøre Meg som mer bistand enn en erstatning for sjåføren; hovedsak bilen vil kjøre seg selv på kjedelige veier, som motorveier, og lar sjåføren til å slappe av som bilen tar over. Når systemet er klar for det offentlige, Volvo hevder det vil gjøre driveren til å lene seg tilbake og jobbe fra en bærbar datamaskin mens bilen forhandler trafikk.

Når du kommer i nærheten av motorveien bilen vil fortelle deg å ta kontroll i forkant av avkjørsel slip veien. Systemet vil også advare deg hvis noe er galt, så det forventer du å være våken i det minste – at du ikke vil være i stand til å ha en lur mens bilen tar deg hjem.

Hvordan fungerer det?

Du kan allerede kjøpe biler med adaptiv cruise control og veivalg – Stasjonen Meg er en videreutvikling og forbedring på dette. Faktisk, prototype-modell, som har ganske begrenset funksjonalitet, bruker de samme sensorer og kameraer som en vanlig Volvo V60. Produksjon biler vil ha en mye større suite av sensorer om – høy oppløsning kameraer, laser og RADAR, vendt i alle retninger.

Disse sensorene vil lenke til avansert kart over veien og GPS-satellitter, slik at bilen kan identifisere nøyaktig hvor den er på vei. Sensorene vil også tillate det å se veien foran, bak og til siden, så det kan trygt skifte kjørefelt for å kjøre forbi tregere trafikk uten inngrep fra føreren.

Bilen vil knytte seg til en digital ‘skyen’ av informasjon, slik at den vet hvor den autonome kjøring, kan systemet bli brukt, og det vil også oppdage ting som trafikk mil foran.

Eierne vil programmet sin destinasjon i navigasjon og deretter kjøre som normalt. Når de kommer frem til en hensiktsmessig strekning av veien – noe som vil være en motorvei eller to kjrebaner – systemet vil fortelle driveren, og deretter autonome kjøring kan være slått på. Det vil da fortsette å arbeide frem til den blir slått av eller før sjåføren kommer rett fra motorveien.

Prototypen fungerer – men produksjonen modeller vil være mer avansert.

Hva er det som å bruke?

Prototypen er ikke ganske avansert nok til å være alene ennå. Det vil bare holde seg til sin nåværende lane, men det vil gjerne følge fartsgrensen eller bremse for bilene foran. Det er helt i stand til å følge sine lane også, men det er et begrenset prototype, og det vil noen ganger gjør feil, hovedsakelig på grunn av sin sensorer er ikke hensikt utformet og vil slite med å plukke opp linjer fra tid til annen.

Følgelig er en erfaren tekniker Volvo har det å være “kjøring” i alle tider, men de kan ta hendene av rattet, forutsatt at de betaler oppmerksomhet og gripe inn når bilen kan bli forvirret. Som sagt, det er veldig imponerende når man tenker på at det er ved hjelp av den samme grunnleggende sensorer som alle V60 -og det gir et hint om hva som produksjonen bil kan være like.

Som vil kjøpe det?

I utgangspunktet, ikke mange mennesker i det hele tatt. Volvo er å produsere rundt 100 Kjøre Meg biler basert på den kommende XC90 til å begynne med, som vil bli leid ut til Gøteborg beboere fra 2017. Disse bilene vil demonstrere effektiviteten av teknologi, pluss at de vil samle inn data til å forbedre systemene for fullskala produksjon.

Volvo har jobbet med ulike partnere i prosjektet, inkludert den svenske regjeringen, som har godkjent bare en bestemt ringveien for rettssaken. Systemet vil ikke være funksjonelle andre steder – det rett og slett ikke vil slås på hvis føreren prøver å aktivere den.

Men når produksjonen starter, og teknologien blir mainstream det vil være et hendig system for alle. Det langsiktige målet er å få det til å fungere på de fleste motorveier – og som virkelig nyter kjøring lang avstand på disse?

Hvilke fordeler tilbyr det?

Mye mer enn du skulle tro. Den åpenbare fordelen er at det gjør livet enklere – motorveien kjører er tatt vare på, noe som gir deg tid til å foreta anrop, spise frokost, eller bare slappe av. Men enda viktigere er det at det bør forbedre hms – systemer vil ikke bli lei eller distrahert eller sint. Bilen skal bare gjøre som det er fortalt, for å opprettholde en trygg avstand i trafikken og gjør stadig fremgang.

Volvo har mye større håp enn det, skjønt, å hevde at hvis det er nok autonome biler er på veien de bør seriøst redusere flaskehalser fordi de er bedre på å opprettholde en trygg avstand og i påvente av trafikk problemer i forkant. Autonome biler krever smalere kjørefelt også, så motorveier kan være utvidet, uten noe mer enn en slikk av maling.

Et annet system Volvo er å jobbe på er automatiserte parkering – du får en drop-off-sone og komme seg ut av bilen, som så går av for å parkere seg selv. Den forteller deg når det er trygt parkert via telefonen og deretter, når du er klar til å gå hjem, alt du trenger å gjøre er å ringe tilbake til deg.

Dette ikke bare for å gjøre parkering enklere, men det betyr parkeringsplasser kan være mye mindre, fordi dører trenger ikke å være åpnet.

Det må være noen ulemper med selv?

Stasjonen Meg systemet vil debut i 2017, men det vil være begrenset til et bestemt ringveien i Gøteborg, Sverige, noe som ikke er mye i bruk i NORGE kjøpere. For å fungere korrekt, vil systemet må være koblet til avansert kartlegging, som ikke har blitt gjort ennå i NORGE – og det er før du kommer til juridiske spørsmål.

I 2017 rettssaken, Volvo vil være ansvarlig hvis systemet fører til en ulykke – men det gjenstår å se hvordan forsikring og juridiske problemer vil bli løst når (eller faktisk) Kjøre Meg gjør det til masseproduksjon. Og de trenger å bli løst før automatiserte biler blitt vanlig.

Det er videre begrensninger også. Systemet er laget for motorveier og motortrafikkveier, så kan ikke forhandle kryss eller rundkjøringer, eller kan det tilbyr med et stort antall fotgjengere eller syklister. Det vil ikke fungere på landeveier, nor i byen, i tåke eller når det er snø. Systemet rett og slett ikke vil engasjere seg på veier den ikke er konstruert for, og heller ikke problematisk i været.

Når kan jeg kjøpe det?

Hvis du bor i Göteborg, så du kan kjøre en ny XC90 med systemet installert fra 2017 – men tallene vil være begrenset til rundt 100 biler, pluss-kunder vil trolig bli valgt av Volvo for å få en bestemt tverrsnitt av brukere. Disse bilene vil bli leid ut til kunder for å holde dem rimelig.

For STORBRITANNIA, sjansene er at bilene vil være klar før veinettet og lovgivning. Motorveien nettverk trenger å bli kartlagt i svært nøyaktige detaljer og myndigheter må godkjenne veier for autonome biler før de kan bli introdusert til utstillingslokaler. Men tidligere brukere skal være i stand til å komme bak rattet i første halvdel av det neste tiåret.

Vil det bli dyrt?

Det er for tidlig å si nøyaktig hvor mye systemet vil koste, men sjansene er det vil være ganske rimelig. De fleste av teknologien brukes allerede eksisterer i en eller annen form. Moderne biler allerede har mange RADAR sensorer eller kameraer – autonome biler vil bare ha mer, pluss en mer intelligent on-board computer.

Ikke forvent autonome biler til å sette deg tilbake flere hundre tusen klikk. Når Volvo lanserer Drive Me system i utstillingslokaler det vil trolig være utstyrt for å en rekke modeller, inkludert, for å starte, den neste generasjon av XC90. Drive Me vil trolig være en valgfri ekstra, koster flere tusen kroner.