Facebook inför över $600 000 i böter i STORBRITANNIEN för Cambridge Analytica skandal

0
33

Tisdag, kom rapporter om att storbritanniens Information Commissioner ‘ s office har utfärdat en fin till Facebook för $664,000 eller om EUR 500 000 kronor. Kontoret konstaterar att Facebook saknade den sekretess som är nödvändiga för att fånga Cambridge Analytica innan det var för sent.

Washington Post rapporterar att dagens tillkännagivande av det fina är preliminära och det slutgiltiga beloppet kan ändra gå in på vidare diskussioner mellan STORBRITANNIEN tillsynsmyndigheter och Facebook. En uppföljande rapport väntas någon gång i oktober.

Ett uttalande från Facebook ‘ s chief privacy officer medgav att Facebook “borde ha gjort mer för att undersöka påståenden om Cambridge Analytica och vidta åtgärder 2015.” En 40-sidig rapport som skapats av Brittiska tillsynsmyndigheter säger att Facebook misslyckats genom att låta de inblandade parterna med University of Cambridge för att bygga en app som samlar in data om Facebook-användare och deras vänner.

Facebook kommer att sättas under mer kontroll av BRITTISKA tillsynsmyndigheten som involverar “bevis på att kopior av data/delar av det verkar också ha varit dela med andra partier och andra system än” trots Cambridge Analytica förklaring att det hade utplånat alla uppgifter att det blev ombedd att.

De europeiska tillsynsmyndigheterna har varit att gå hårt på tech-företag på sistone. Bara i går, såg vi att EU: s konkurrensregler tillsynsmyndigheterna anser att Google inte kräver Oem-tillverkare för att ställa in Google-tjänster som standardwebbläsare och sökmotor på Android-enheter. Google kan drabbas av dryga böter för påstådda konkurrensbegränsande politik.

Källa