Luchtvaart juridische experts confronteren nieuwe operationele en technologische uitdagingen

0
34

De Voorzitter van de Raad onderstreept het Comité belangrijke rol in de ICAO-de invoering van een aantal van vier en twintig international air law instrumenten.

Dr. Olumuyiwa Benard Aliu, ICAO-Raad, de Voorzitter, opent de 37e vergadering van de ICAO Legal Committee als het begint, om een aantal van de belangrijkste uitdagingen voor de internationale burgerluchtvaart.

De ICAO Legal Committee werd opgericht door de openingszitting van de ICAO Assembly in 1947. Het is een permanent Comité van de Organisatie en is open voor deelname door alle Lidstaten.
Dr. Olumuyiwa Benard Aliu, ICAO-Raad, de Voorzitter, opent de 37e vergadering van de ICAO Legal Committee als het begint, om een aantal van de belangrijkste uitdagingen voor de internationale burgerluchtvaart.

De ICAO Legal Committee werd opgericht door de openingszitting van de ICAO Assembly in 1947. Het is een permanent Comité van de Organisatie en is open voor deelname door alle Lidstaten.
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

MONTREAL – De ICAO Legal Committee, voorgezeten door de Heer Terry Olson uit Frankrijk, concludeerde de 37e Sessie van vorige week in de ICAO-Hoofdkwartier, het aanpakken van een scala aan uitdagende vraagstukken voor de international air transport. Dr. Olumuyiwa Benard Aliu, ICAO-Raad Voorzitter en Dr. Liu Fang, ICAO-Secretaris-Generaal waren aanwezig om de Sessie opent.

In zijn vriendelijke opmerkingen, Dr. Aliu benadrukt hoe “ICAO heeft gebruikt op de Juridische Commissie te verstrekken adviezen, studies en aanbevelingen voor de activiteiten, sinds haar oprichting, en in staat te stellen te voldoen aan haar doelstellingen in het kader van het Verdrag inzake de Internationale Burgerluchtvaart, dat is de grondwet van de ICAO.”

De Voorzitter van de Raad tevens onderstreept de Commissie de belangrijkste rol in de ICAO-de invoering van een aantal van vier en twintig international air law instrumenten. Een aantal van hen, in het bijzonder die met betrekking tot internationale beveiliging van de burgerluchtvaart, behoren nu tot de meest geaccepteerde codifications van het internationaal recht.

De belangrijkste thema ten grondslag liggen aan de beraadslagingen in deze sessie werd de moderne technologie en de international air law. Te dien einde heeft het Comité besloten tot het instellen van een werkgroep voor het bestuderen van vraagstukken met betrekking tot onbemande (pilotless) van luchtvaartuigen en hun integratie in de burgerlijke luchtvaart, met het doel het identificeren van mogelijke oplossingen in het kader van de Organisatie van de lopende werkzaamheden. Het is ook overeengekomen om nieuwe uitdagingen aan te gaan met betrekking tot de sub-orbitale vluchten en op grote hoogte of stratosferische activiteiten alsmede die wordt gepresenteerd door cyber bedreigingen.

Het Comité heeft ook aanbevolen de publicatie van een handboek over de juridische aspecten van een onhandelbaar en storend passagiers rekening houden met de wijzigingen die door de 2014 Protocol van Montreal (wijziging van de 1963 Tokio-Verdrag), alsook een compilatie van de ICAO-voorschriften inzake belangenconflicten in de civiele luchtvaart. Nieuwe elektronische platforms voor de vliegtuigen van de registratie en de verstrekking van relevante gegevens betreffende de registratie, de eigendom en de controle van de vliegtuigen werden ook de bedoeling.

De ICAO Legal Committee werd opgericht door de openingszitting van de ICAO Assembly in 1947. Het is een permanent Comité van de Organisatie en is open voor deelname door alle Lidstaten.

De 37e Sessie werd bijgewoond door 168 Deelnemers, vertegenwoordigen 70 Staten en acht Internationale Organisaties, en dit keer verkozen tot nieuwe Voorzitter en Vice-voorzitters, Mevrouw Siew Huay Tan uit Singapore wordt gekozen als de eerste vrouw om te dienen als de ICAO Legal Committee Voorzitter.