Over-turisme i Amsterdam: Nabolag i nærheten av sentrum for å føle virkningen neste

0
61

Centrum Vest og Centrum Oost for tiden den mest overbefolkede bydelene på grunn av over-turisme; Overbefolkning hovedsakelig på grunn av besøkende fra utlandet, ifølge lokale innbyggere

googletag.cmd.trykk(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Amsterdam – Online travel spesialist TravelBird har utgitt en oversikt over virkningen av over-turisme i hver området i Amsterdam, basert på ‘City Undersøkelse av Crowdedness og Balanse’ ved OIS (Forskning, Informasjon og Statistikk). I løpet av de siste årene, og byen har sett en kraftig økning i antall turister og besøkende tallene fortsetter å vokse. Det er ventet at 18 millioner besøkende vil komme til Amsterdam i år, økende til 30 millioner i 2025. Ifølge World Tourism Organization (UNWTO) antall internasjonale turist ankomster fra hele verden vil øke fra 1,2 milliarder kroner til 1,8 milliarder kroner i 2030.

Som en interessent i fremtiden reise, TravelBird mener det er deres plikt å skape større bevissthet om ansvarlig turisme og jobbe mot å finne bærekraftige løsninger. Å gjøre så, online travel leverandør dype stupte inn dataene i undersøkelsen fra kommune til Amsterdam for å bedre forstå effekten over-turismen har på Amsterdam og dens innbyggere. Første TravelBird analysert undersøkelsen og deretter samlet data per-distriktet til å tydelig vise forskjeller mellom hver enkelt. Studien sammenligner data fra 2016 og 2017.

“Denne forskningen viser hvor viktig det er å jobbe hardt mot bærekraftig turisme i Amsterdam. Amsterdam har å forbli en by som er fantastisk å leve i, så vel som å besøke. Det er beboerne som gir sjel til byen, noe som i sin tur er hva som tiltrekker reisende sier TravelBird KONSERNSJEF Steven Klooster. “Som en reise leverandør det er vårt ansvar å tenke langsiktig om bærekraft for fremtiden reise. Vi er å redusere antall turer som vi tilbyr til overbooked byer og øke vårt utvalg slik at våre reisende kan nyte og utforske andre byer mindre berørt. Eksempler på dette er turer til Bari i Italia, Toulouse i Frankrike, og up-and-coming reisemål Skopje i Makedonia, som vi har nylig innført, mens det på samme tid ved å tilby færre turer til Amsterdam.”

Tabellen nedenfor viser et eksempel på en topp-5 mest overfylte nabolag, basert på oppfatningen av beboere. En heatmap av denne informasjonen kan bli funnet her:

#Nabolaget

Crowdedness (1 = Svært rolig, 4 = Svært opptatt)

201620171

Centrum Vest

3.28

3,34 og

2

Centrum Oost

2.92

3.01

3

De Pijp/ Rivierenbuurt

2.78

2.81

4

I Oud-West/De Baarsjes

2.74

2.78

5

Oud-Oost

2.65

2.55

 

Mens de fleste innbyggerne tror hele byen føles mer overfylte, den største økningen i oppfatningen av crowdedness var blant beboere i Centrum Oost. Lokalbefolkningen bor i Centrum Vest er mest negativt om crowdedness, etterfulgt av Centrum Oost. I tillegg til beboere fra begge disse bydelene var mer negativt om situasjonen i 2017 i forhold til 2016.

Tabellen nedenfor viser topp-5 nabolag hvor lokale innbyggere mener turister fra utlandet er den viktigste årsaken til crowdedness og deres holdning til crowdedness.

#Nabolaget

Utenlandske Turister (1 = Helt uenig, 5 = Helt enig)

Holdning Crowdedness (1 = Negativ, 3 = Positiv)

2016

2017

2016

2017

1Centrum Vest

4.43

4.6

1.7

1.53

2

Centrum Oost

4.25

4.46

1.66

1.6

3

De Pijp/ Rivierenbuurt

3.68

4.02

Med 1,94

1.82

4

Oud-Zuid

3.45

3.81

2.01

1.81

5

I Oud-West/De Baarsjes

3.17

3.73

2.13

1.89

 

Som turister fortsette å utforske områder nær sentrum av byen, innbyggerne i De Pijp – /Rivierenbuurt og Oud-Zuid i Amsterdam blir stadig mer negativt om turist overbefolkning.

De Pijp er den tredje mest travle nabolaget (2.81), med innbyggere som indikerer at de er ganske negativt mot crowdedness (1.82). Beboerne i denne bydelen hevder at den viktigste årsaken til dette er turister fra utlandet (økt fra 3.68 å 4.02). Resultatene viser at lokalbefolkningen føler distriktet blir stadig mer overfylt siden 2016 (fra 2.78 å 2.81).

Oud-Zuid-distriktet har også en ganske negativ holdning til overbefolkning (1.81), stemningen har blitt mer negative siden 2016 (fra 2.01 1,81). Distriktet er den fjerde mest påvirket av turister fra utlandet, som også er en viktig årsak til crowdedness (3.81).

Tabellen nedenfor viser effekten av overcrowdedness i bydelene som er mest berørt, med nummer én årsak utenlandske turister.

#NabolagetNr. 1 InnvirkningNr. 2 InnvirkningNr. 3 Innvirkning1

Centrum Vest

Fortau hindranceLitterTraffic2

Centrum Oost

Fortau hindranceLitterTraffic3

De Pijp/ Rivierenbuurt

LitterPavement hindranceTraffic4

Oud-Zuid

Levering Kjøretøy

Fortau hindranceTraffic5

I Oud-West/De Baarsjes

TrafficLitterNoise

 

I de bydelene hvor beboerne føler seg mest påvirket av overbefolkning med nummer én årsak utenlandske turister, Centrum Vest, Centrum Oost, De Pijp/Rivierenbuurt, Oud-Zuid og Oud-West/De Baarsjes, fortau hindring, forsøpling og trafikk var de tre viktigste klager. Antall innbyggere som klager over fortau hinder har økt mest, i forhold til 2016, i Oud-West/ De Baarsjes (fra 3.62 å 3.94) og Centrum Oost (fra 3.84 å 4.04).

Forsøpling synes først og fremst å være et problem i områder nær sentrum av byen, som lokalbefolkningen som bor i nabolaget De Pijp/Rivierenbuurt angi dette som sin viktigste sak. På grunn av populariteten av De Pijp/Rivierenbuurt, beboere i dette området rapporterer også trafikkproblemer (3.86) som en av de viktigste problemene forårsaket av overbefolkning fra turister fra utlandet. Beboere fra nabolaget Oud-Zuid og Oud-West/De Baarsjes viser denne effekten har økt mest, i forhold til 2016. I Oud-Zuid dette tallet har vokst fra 3.36 til 3.91. I Oud-West/De Baarsjes dette antallet økt fra 3.36 å 3.84.

Oversikt Over Funn:

  • Totalt sett er oppfatningen av crowdedness i Amsterdam blant lokale innbyggere har økt
  • Centrum Vest oppfattet som mest overfylt (3,34 og) etterfulgt av Centrum Oost (3.01)
  • Lokalbefolkningen er blitt mer negativ mot crowdedness når det er forårsaket av utenlandske turister i Centrum Vest (1.53), Centrum Oost (1.6), Oud-Zuid (1.81) og De Pijp/Rivierenbuurt (1.82).
  • Centrum Vest er mest negative mot crowdedness (1.53) etterfulgt av Centrum Oost (på 1,56) – som begge har blitt mer negative siden 2016 (-0.17) og (-0.06)
  • Centrum Oost viste den største økningen i oppfatningen av crowdedness (+0.09) fra 2.92 å 3.01