Slovenien inställd på att visa upp snabbt växande golf marknaden på IGTM 2018

0
59

Golf turism som för närvarande står för 0,3 procent av Sloveniens totala turismen värde till ekonomin.

Royal Park Golfbana, Slovenien
Royal Park Golfbana, Slovenien
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Slovenien Slovenien kommer att använda årets International Golf Travel Market (IGTM) för att påvisa att delta i golf leverantörer, köpare, besökare och media varför det är bland de snabbast växande Europeiska golf destinationer.

I 2017, det land som lockade mer än 15 000 internationella golfare, som spelade uppskattningsvis 21 000 rounds, bidrar överstiger €3,9 miljoner till den totala Slovenska ekonomin, en ökning med 20% sedan år 2015.

Golf turism som för närvarande står för 0,3 procent av Sloveniens totala turismen värde till ekonomin, med de senaste siffrorna från World Travel & Tourism Council (WTTC) prognoser en 6.2% ökning i det totala bidraget av turism för landets bruttonationalprodukt (BNP) under 2018, jämfört med 2017.

Kommentera före IGTM 2018, när Slovenien kommer att välkomna mer än 1.000 golf resor industrin, den Slovenska turistrådet s generaldirektör, Msc. Maja Pak, sade: “Slovenien är en unik Europeisk golf destination i att alla våra golfbanor finns inom en 100-minuters bilresa från huvudstaden.

“Vi har också byggt vår strategi för turism på en stark, hållbar kampanj som bygger på vår rika historia, olika kultur, fantastisk natur och resurser, tack vare Sloveniens läge mellan Alperna, Medelhavet och Karst, den Pannoniska Slätten, liksom vår pulserande huvudstad Ljubljana.

“Med vår passion och engagemang fokuserat på att utveckla en strategi för turism bygger på 5-stjärniga upplevelser för en aktiv fritid besökare, vi tror starkt på hosting IGTM är ett stort steg för att uppfylla vårt uppdrag.”

Žiga Osterc, Ordförande i Golf Tourism Association i Slovenien, tillade: “Även om vår golf arv går tillbaka 81 år, till när Sloveniens första kursen, Royal Bled, öppnade landet förblir en dold pärla. Det är dock vår förhoppning är att genom att vara värd IGTM det kommer att ge oss möjlighet att ytterligare främja vårt unika destination till ledande leverantörer och inköpare inom golf turism branschen och bidra till att få landet ordentligt på world golf karta.

“Som heter den Oupptäckta Golf Destination av IAGTO 2015 var en av de första delmål, och det visade sig vara våra ansträngningar att utveckla vår golf turism segment var att erkännas av international golf travel market.”

Och ståtar med sju 18-håls banor och åtta 9-håls layout, Slovenien, varierade golf erbjudanden kommer att visas upp under den 21: a upplagan av IGTM, där mer än 650 uppvisar delegater från nationella och regionala golf turism organisationer och ledande hotell och golfbanor förväntas delta och ställa ut.

Den fyra dagar långa evenemanget som hölls på GR Exhibition och Convention Centre i Ljubljana, från 15 oktober – 18, 2018, kommer också att se mer än 420 pre-kvalificerade inköpare och researrangörer, liksom golf-branschen experter samlas i Sloveniens huvudstad.