VisitBritain kommer att slå sin ambition att 40 miljoner inkommande besök av 2020 i år

0
35

VisitBritain prognoser att det kommer att slå sin ambition att 40 miljoner inkommande besök av 2020 i år. Britterna har också varit att ta mer semester hemma med besök och spendera upp med 6% 2017.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Besökare som har spenderat mer än 1 miljard brittiska pund i Storbritannien förra året som ett resultat av aktivitet från nationella organ för turism VisitBritain/Visitbritain senaste siffrorna visar.

Detta innebär att för varje kilo investerat i byrån, besökare spenderade £25 i Storbritannien. Liksom den BRITTISKA Regeringens investeringar, byrån hade lockat £13 miljoner för investeringar i kontanter och i natura från kommersiella partners och levereras £2 miljoner vinst från sin online-shop – pengar som återinvesteras i verksamheten att växa värdet av turismen.

Resultatet, meddelade på myndighetens årliga granskning, komma på baksidan av en stark 2017 för inkommande turism. VisitBritain prognoser att det kommer att slå sin ambition att 40 miljoner inkommande besök av 2020 i år. Britterna har också varit att ta mer semester hemma med besök och spendera upp med 6% 2017.

Den brittiske Ministern för Turism Michael Ellis sade:

“Storbritanniens turistnäringen blomstrar. Förra året var ett mycket starkt år för inhemska och inkommande turism, med tiotals miljarder pund gå in på vår ekonomi. Regeringen, tillsammans med VisitBritain/Visitbritain, är tillsammans med sektorn för att bygga vidare på denna framgång med en betoning på att kunna attrahera större affärer händelser och investera i lokala projekt turism genom att Upptäcka England Fonden.

“Turism visar världen det bästa av vår nation. När vi närmar STORBRITANNIENS utträde ur den Europeiska Unionen, vi är helt hängivna till att hjälpa industrin att fortsätta växa, för att främja landet som en måste-besök destination och se till att lokala samhällen nytta.”

British Tourist Authority Ordförande Steve Ridgway CBE, före detta vd för Virgin Atlantic Airways, sade turism i STORBRITANNIEN var en av vår tillväxt branscher, växa i en takt snabbare än den digitala branscher och fortsätter att locka till sig utländska investeringar.

Herr Ridgway sade:

“Turismen är landets skyltfönster mot världen. En £127 miljarder kraftpaket som fortsätter att leverera för den Brittiska ekonomin, skapa arbetstillfällen och ekonomisk tillväxt i hela landet. Vår tredje största tjänst för export, turism behöver ingen handel handlar om att blomstra. Storbritannien är redan konkurrerande starkt i vår mest värdefulla besökare källa marknader som USA och på marknader som är avgörande för vår framtid, bland annat Kina.”

Herr Ridgway sade att medan vi ser tillbaka och fira, att det var viktigt att ta en klar-eyed tanke på framtiden.

“Vi står inför ett antal stora utmaningar, den viktigaste STORBRITANNIEN avresa från den Europeiska Unionen. Samtidigt som vi tar itu med den inledande fluktuationer i valuta och EU: s arbetstagare gäller, som vi snart kommer att behöva ta itu med de långsiktiga förutsättningar. Vi vill se till att det framtida förhållandet håller våra gränser så friktionsfri som möjligt för besökarna, vår flyget som är ansluten som någonsin, och vår ekonomiska stabilitet på rätt spår – på grund av att turismen är beroende av detta.”

Inhemsk turism i England hade också sett till framgång och tillväxt på semester till mer regelbundna korta pauser. Den inhemska turismen stod för nästan 80% av all turism och £70 miljarder euro av inhemska turister i England förra året, stöd för miljontals jobb.

“Även om dessa är goda resultat ser vi fortfarande ett underskott med mer spenderas utomlands av Brittiska turister än inkommande besökare spenderar i Storbritannien, och många unga människor finna det lättare att hoppa på ett billigt flyg och huvudet någon annanstans än att upptäcka det här landet. Vi vill vända detta, för att göra vår industri mer produktiva och se ännu starkare tillväxt.

“Och det finns verkliga möjligheter att förbättra turismen är bra för produktiviteten och för att förlänga säsongen året runt. Att ta itu med dessa skulle köra ytterligare besökare att spendera och även hjälpa till med strukturella problem som små företag, inklusive att behålla personal,” sade han.

Herr Ridgway är ledande turistnäringen bud för en sektor att hantera under den BRITTISKA Regeringens Industriella Strategi som skulle hjälpa industrin att möta Brexit med ökad motståndskraft och samtidigt öka sin produktivitet.

“En sektor affären skulle innebära en steg-förändring i hur vi stödja framgång av turism för en generation. Från fastställande av frågor, bland annat kompetens och produktivitet för att bygga upp ett starkare turism destinationer upp och ner i landet – vi är ambitiösa och redo att leverera.”

Han sade att Upptäcka England Fund, som lanserades av den BRITTISKA Regeringen för att utveckla världsledande bokningsbara turism produkter över hela England för att locka besökare i framtiden, hade lanserat 22 nya system under året med 12 över £1 miljon.

Byrån hade också sett framgång i att säkra fler internationella företag evenemang för STORBRITANNIEN, växer denna värdefulla ekonomisk sektor och att driva mer verksamhet under hela året och över hela landet. Bara förra veckan VisitBritain förde Kinesiska företag evenemang köpare här för att göra affärer, vilket visar att världens mest värdefulla utgående marknaden varför STORBRITANNIEN bör vara deras destination val.

Eftersom myndigheten såg framåt till dess 50-årsjubileum år 2019 Herr Ridgway sade prioritet var att fortsätta att arbeta i partnerskap med näringsliv, Myndigheter och destinationer för att se till turismens framtida motståndskraft, tillväxt och ekonomisk leverans i STORBRITANNIEN.