Hvordan Microsoft er ledende quantum datamaskinen løp for å låse opp hemmeligheter rundt oss

0
56

Hvordan Microsoft er ledende quantum datamaskinen løp for å låse opp hemmeligheter rundt usIANS|Oppdatert: Nov 03, 2018, 05.56 PM IST0Comments
For å hjelpe quantum utviklere bygge applikasjoner og algoritmer, og selskapet har også gitt ut Quantum Development Kit-et sett av enterprise-klasse verktøy for å skrive, feilsøke og optimalisere quantum kode.For Microsoft administrerende DIREKTØR Satya Nadella, quantum computing er blant tre teknologier — de to andre blir Kunstig Intelligens og Blandet Virkelighet-som snart vil bryte opp status quo, påvirker våre liv, samfunn og økonomier.

Antas å være mye raskere og mer kapabel enn de eksisterende datasystemer, quantum computing er satt til herold den neste bølgen av den digitale revolusjonen.

Forskere ved Microsoft er opptatt med å skrive programvare for å bygge en skalerbar datamaskin som vil hjelpe menneskeheten låse opp løsninger til problemer i områder som ren energi, global oppvarming, materialer, design og mye mer-blant annet løse mysterier i universet vårt.

Hvis alt går bra, Microsoft er overbevist om å ha en slik skalerbare super maskin i løpet av de neste fem årene.

Basert på kvante-bits, vil ikke datamaskinen bruker klassisk biter, men qubits som ikke er begrenset til binære og kan ha egenskaper av 0 og 1 samtidig, og dermed prøve alle mulige antall og rekkefølge samtidig for å låse opp store mengder data.

Gjeldende biter i datamaskiner til å lagre informasjon som enten 1 eller 0, og dermed begrense potensialet til å være fornuftig når man står overfor enorme mengder data.

“Vi er ute etter en fem-års tidsramme for å bygge en kvante-maskin og hva vi trenger er omtrent 100-200 god qubits med en lav feilrate,” Krysta Svore, Rektor Research Manager, Microsoft Quantum Computing, fortalte IANS her.

Microsoft har også inngått samarbeid med ulike aktører, blant annet universiteter og myndigheter for å realisere drømmen.

“Vi trenger en global innsats for quantum forskning. Det er kvante-datamaskiner, men de er små-skala seg og vi prøver å presse på for å finne bedre qubits,” lagt Svore, som fører Microsoft Quantum-Redmond (QuArC) gruppe.

Ikke bare Microsoft, men flere andre tech giganter som IBM, Google og Intel har sluttet seg til konkurransen om å bygge en skalerbar quantum datamaskinen.

Google har avduket “Bristlecone” — en quantum computing chip med 72 qubits. IBM har annonsert en 50-qubit prosessor siste året.

En quantum datamaskin kan løse komplekse problemer som ellers ville ta milliarder av år for dagens datamaskiner til å løse. Dette har enorme konsekvenser for forskning i helse og omsorg, energi, miljø systemer, smarte materialer og mer.

Microsoft, derimot, har en ekstra fordel: Det quantum systemet kan integreres sømløst med sin svært sikker Azure Skyen.

Over en periode av tid, Microsoft har bygget et team som består av noen av de beste hodene i quantum fysikk, matematikk, informatikk og ingeniørvitenskap.

For å oppnå målet om å skape en skalerbar quantum datamaskinen, selskapet første gang ved å opprette råvarer som er nødvendig for å gjøre “topologiske” quantum enheter.

Microsoft er den eneste store tech selskap forsøker å bygge “topologiske” qubits som tar sikte på å redusere forstyrrelser på et sub-atomære nivå som kan påvirke maskinen. Med denne tilnærmingen, beregningsorientert qubits vil bli “korrigert” av andre qubits.

Teamet deretter vokste spesialiserte nanotråder som kan brukes til å gjøre qubits. Forskerne opprettet atomically tynn gjennomføre lag med eksotiske topologiske egenskaper for å oppnå et fullt skalerbar quantum datamaskinen.

Microsoft i dag går flere laboratorier rundt om i verden som har spesialisert seg på produksjon av quantum enheter. Ifølge selskapet, den infrastruktur som gir mulighet for effektiv montering, kabling og kjøling av disse enhetene som i sin tur støtter rask prototyping, karakterisering og utforskning.

Disse enhetene opererer ved temperaturer nesten 200 ganger kaldere enn den fjerneste i verdensrommet.

For å hjelpe quantum utviklere bygge applikasjoner og algoritmer, og selskapet har også gitt ut Quantum Development Kit-et sett av enterprise-klasse verktøy for å skrive, feilsøke og optimalisere quantum kode.

Selskapet er også bygge et fellesskap av quantum utviklere.

“Naturen regner med quantum, som protein folding og flere andre komplekse mekanismer, og det gjør det raskt. Hvis arten kan gjøre dette, hvorfor kan ikke vi?,” sa Svore.

I sin bok “å trykke på Oppdater”, Nadella, og har kaste lys på den pågående aktiviteter og fremtidige planer for å bygge nye beregningsmetoder for programmering quantum datamaskinen, fordi et problem som ville ta dagens maskiner milliarder av år for å løse kunne bli gjennomført av en quantum datamaskinen i minutter, timer eller dager.

“Hos Microsoft, vi er på cusp av å gi et kvantesprang revolusjon med vår unike, topologiske tilnærming,” Nadella sier, i håp om at “quantum computing vil gjøre AI enda mer intelligent”.