Det nya personbilar skanner använder rymdteknik för att snabba upp flygplats säkerhet

0
46

Banbrytande teknik testas i STORBRITANNIEN.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

En super-känsliga passagerare scanner som avslöjar dolda hot mot säkerheten är testas på Cardiff Flygplats i STORBRITANNIEN. Walk-through-scanner, som använder rymdteknik för att bilden mänskliga kroppen värme, är resultatet av ett samarbete mellan Sequestim Ltd. och Cardiff University forskare.

Computer learning gör att skannern för att skilja mellan hot och icke-hot, men utan passagerare för att hålla kvar eller ta bort de yttre kläder. Globalt, runt 12 miljoner passagerare reser med flyg varje dag på 120 000 och flyg.

Tekniken har potential att minska köer på flygplatsen som den skärmar människor på resande fot. Det kommer också att påverka effektiviteten av trygghet och hjälper till att hålla passagerarna säkert.

“Passagerare förväntas att fördubblas på 20 år, att sätta flygplats säkerhet under enorm press”, sade Ken Trä– , Försäljnings-och marknadsdirektör för Sequestim Ltd, ett joint venture mellan Cardiff University och QMC Instruments Ltd.

“Vår scanner kombinerar ett antal av världens-ledande teknik som utvecklats av vårt team här i STORBRITANNIEN. Den använder den mänskliga kroppen som en källa för “ljus”, i kontrast med befintliga skannrar som process återspeglas och spridda millimeter-vågor medan den resande är skyldig att strike a pose.”

“Vårt system bara behöver ett par sekunder för att göra sitt arbete. Passagerare gå normalt genom säkerhet inte längre behöver ta av kappor och jackor, eller ta bort personliga saker, till exempel mobiltelefoner.”

Rättegången sker privat, endast för inbjudna, från 4 till 7 December 2018 och kommer inte att påverka passagerarresor.

Projektet är ett av åtta för att få en del av £1,8 m medel som ställs till förfogande av den BRITTISKA Regeringen tidigare i år genom ett Försvar och Säkerhet Accelerator tema konkurrens. En del av fem år Framtida Aviation Security Solutions (FASS) programmet miljarder pund initiativ söker innovativa idéer som denna nya personbilar scanner för att bidra till att stärka flygsäkerheten.

Ursprungligen byggdes för att studera de mest avlägsna delarna av universum, den teknik som används är så känsliga att det kunde se en 100W glödlampa på ett avstånd av 500 000 km (två gånger avståndet till Månen.)

Skannern snabbt “lär sig” skillnaden mellan poster som kan och inte kan tas på ett flygplan, vilket minskar risken för falska larm som besvär för passagerare och bromsa screening.

“Detektorn teknik utvecklades ursprungligen för att studera de allra mest avlägsna astronomiska fenomen. Till exempel studerar vi hur stjärnor föds från gigantiska moln av gas och stoft,” förklarade Herr Trä.

“Det upptäcker millimeter-vågor, som är precis som synligt ljus men vid en våglängd som är mer än tusen gånger längre. Förmåga scanner för att avslöja dolda objekt har också lockat till sig intresse från Gränsen Kraft, som ansvarar för det BRITTISKA frontline gränserna vid luft -, sjö -, järnvägs-portar.

“Alla dolda objekt visa upp mycket tydligt som en skugga eftersom den mänskliga kroppen, i kraft av sin värme, och fungerar som en lampa för vår scanner. Den nya skannern bilder som inte visar några etiska frågor eftersom anatomiska detaljer inte visa upp. Ingen kommer att behöva se bilder när tekniken är så småningom att användas på riktigt, men eftersom systemet kommer att vara helt automatisk.”

Flygplatsen rättegången syftar till att bevisa att passiv terahertz imaging är kraftfull, mångsidig, snabb och bekväm.

STORBRITANNIEN Luftfart Minister Liz Förs sade: “Vi har en stolt historia av innovation här i STORBRITANNIEN och passagerarnas säkerhet över alla former av transporter är en viktig prioritering för regeringen. Framtiden Aviation Security Solutions programmet visar vårt stöd för nyskapande projekt som kan bidra till att minska hoten mot säkerheten på flygplatser. Jag är glad att se till att de medel som tilldelas Sequestim har hjälpt laget att ta utrymme teknik och rättegång det som en del av en ny säkerhetskontroll av passagerare system vid Cardiff Airport.”

Cardiff Flygplats köptes av Walesiska Regeringen för £52 msek under 2013. Nästan 1,5 miljoner passagerare passerade genom flygplatsen 2017. Prövningen av passagerare scanner i December är ett första för Wales, och ett lokalt samarbete med enorm inverkan potential.

Första Minister för Wales, Carwyn Jones, sade: “den Walesiska Regeringen och Cardiff Airport är glada över att vara värd för proof-of-concept studie av Sequestim s innovativa teknik. Detta banbrytande säkerhet kamera som inte bara lovar en enorm förbättring i vår erfarenhet av att resa med flyg, men också för med sig möjligheten av att skapa arbetstillfällen som Sequestim strävar efter att tillverka framtida skannrar här i Wales.”

Syftet med prövningen är för nyckelpersoner i branschen, Centrum för Skydd av Nationella Infrastruktur, luftfartsverket och andra offentliga organ, inklusive BorderForce att se tekniken i handling.