Hyatt slutför förvärvet av Två Vägar Gästfrihet

0
78

Tillägg av Alila, Destination, Joie de Vivre, Thompson och tommie varumärken expanderar Hyatt livsstil och välbefinnande erbjudanden för high-end resenärer över hela världen. Förvärvet pris reviderade till $405 miljoner euro från $480 miljoner euro, är en ytterligare potential hänsyn till reviderade sek 96 miljoner euro från $120 miljoner.

Alila Yangshuo, Hyatt.
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

HONG KONG, KINA – Hyatt Hotels Corporation meddelade att Hyatt har avslutat det tidigare aviserade förvärvet av Två Vägar Gästfrihet, en livsstil hotel management företag med en unik samling av distinkta märken, enastående egenskaper och en betydande global development pipeline.

Alila Yangshuo
Med tillägg av fem etablerade livsstil varumärken – Alila, Destination, Joie de Vivre, Thompson, och tommie – Hyatt har utökat sitt varumärke närvaro i 23 nya marknader med förvaltning och licensavtal för 74 öppna och löpande hotell över hela Nordamerika och Asien, och en stark pipeline av tecknat avtal om förvaltning. Som en del av förvärvet, Hyatt är att inrätta en ny särskild livsstil division för att kombinera verksamheter av Två Vägar ” och Hyatt livsstil varumärken.

“Vi kommer att utnyttja de gemensamma kompetens Hyatt och Två Vägar över våra kraftfulla kombination portfölj med 19 varumärken för att få bäst-i-klassen erbjudanden för gäster runt om i världen,” sade Mark Hoplamazian, VD och koncernchef, Hyatt Hotels Corporation. “För hotell ägare, vår plattform kommer att ge möjligheter för ökad operationell effektivitet och resultat. Vi är glada att ha genomfört detta spännande transaktion, och vi välkomnar Två Vägar medarbetare till Hyatt.”

Två Vägar”, varumärken förväntas ansluta sig till en Värld av Hyatt lojalitet program i en nära framtid, att utvidga möjligheterna till Världen av Hyatt medlemmar att tjäna och lösa in poäng i mer fritid-fokuserad vistelse alternativ och driver också hotell beläggning från en lojal grupp av resenärer som tillbringar mer, hålla mer och boka direkt.

Uppdaterad Information I Outlook
Innan stängning transaktionen, bas köpeskillingen för förvärvet reviderades till $405 miljoner euro från $480 miljoner kronor, och den sammanlagda potentiella ytterligare ersättning från Hyatt reviderades till $96 miljoner euro från $120 miljoner. Den reviderade hänsyn återspeglar uteslutning av vissa egenskaper från den transaktion, inklusive egenskaper som inte drivs under Två Vägar varumärken och egenskaper som kommer att fortsätta att förvaltas eller licensieras direkt av en affiliate för säljarna. Den totala köpeskillingen motsvarar en EBITDA-multipel på cirka 12x stabiliserats 2021 resultat, vilket Hyatt anser att den bästa indikatorn på värdering baserad på förväntade synergier och tillväxt.

Som en följd av ändrade villkor transaktionen, Hyatt förväntar sig att de 2019 Justerad EBITDA-bidraget före engångsposter integration-relaterade kostnader till ungefär $20-25 miljoner. Detta kan jämföras med en tidigare uppskattning på cirka $25 miljoner till 30 miljoner dollar. Efter att bland annat kostnader för integration, netto bidrag till 2019 Justerad EBITDA väntas vara oförändrad till $5 miljoner.

Goldman Sachs & Co. LLC serveras som exklusiv finansiell rådgivare till Hyatt; Moelis & Company LLC , som serveras som exklusiv finansiell rådgivare till Två Vägar Gästfrihet; Latham & Watkins LLP serveras som bolagsjurist Hyatt; Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP serveras som bolagsjurist Två Vägar Gästfrihet.