Nieuwe personenauto scanner maakt gebruik van de ruimte technologie om de snelheid van de veiligheid van de luchthaven

0
105

Cutting-edge technologie getest in het verenigd koninkrijk.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Een super-gevoelige passagier scanner die onthult verborgen bedreigingen van de veiligheid wordt er geëxperimenteerd op de Cardiff Luchthaven in het verenigd koninkrijk. De wandeling-door-scanner, die gebruik maakt van de ruimte-technologie om het imago van het menselijk lichaam warmte, is het resultaat van een samenwerking tussen Sequestim Ltd. en de Universiteit van Cardiff wetenschappers.

Computer leren, kan de scanner om onderscheid te maken tussen bedreigingen en niet-bedreigingen, maar zonder de behoefte van reizigers om stil te houden of verwijderen van kleding. Wereldwijd worden er ongeveer 12 miljoen reizigers met het vliegtuig reizen elke dag op de 120.000 vluchten.

De technologie heeft de potentie om wachtrijen te verkorten bij de terminals van de luchthaven als het schermen mensen in beweging. Het zal ook van invloed zijn op de effectiviteit van de beveiliging en helpen om passagiers veilig.

“De cijfers zijn naar verwachting verdubbelen in 20 jaar, waardoor de veiligheid van de luchthaven faciliteiten onder immense druk,” zei Ken Hout, Sales en Marketing Director van Sequestim Ltd, een joint venture van de Universiteit van Cardiff en QMC Instruments Ltd.

“Onze scanner combineert een aantal toonaangevende technologieën die zijn ontwikkeld door ons team hier in het verenigd koninkrijk. Het maakt gebruik van het menselijk lichaam als een bron van “licht”, in contrast met de bestaande scanners die het proces gereflecteerd en verstrooid tot op de millimeter golven, terwijl de passagier is verplicht om de strike a pose.”

“Ons systeem slechts een paar seconden om zijn werk te doen. Passagiers lopen normaal door de beveiliging zou niet langer nodig om uit jassen en jasjes, of verwijderen van persoonlijke items, zoals mobiele telefoons.”

De proef vindt plaats in de privé sfeer, alleen op uitnodiging, van 4 tot en met 7 December 2018 en zal niet van invloed zijn op reizen.

Het project is één van de acht ontvangen van de € 1,8 m financiering beschikbaar gesteld door de BRITSE Overheid eerder dit jaar door middel van een Defensie en Veiligheid Accelerator thema van de concurrentie. Een deel van de vijf jaar de Toekomst van de Luchtvaart Security-Oplossingen (FASS) programma, de miljoenen pond initiatief zoekt innovatieve ideeën zoals deze nieuwe personenauto scanner om te helpen bij het versterken van de beveiliging van de luchtvaart.

Oorspronkelijk gebouwd om te studeren in de verste uithoeken van het universum, de technologie die gebruikt wordt is zo gevoelig kon zien een gloeilamp van 100W op een afstand van 500.000 km (twee keer de afstand naar de Maan.)

De scanner snel “leert” het verschil tussen de items die kunnen worden genomen op een vliegtuig, het verminderen van het risico op valse alarmen die overlast passagiers en vertragen screening.

“De detector technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor de studie van de meest afgelegen astronomische verschijnselen. Bijvoorbeeld, we bestuderen hoe sterren worden geboren uit gigantische wolken van gas en stof,” aldus de Heer van Hout.

“Het detecteert millimeter-golven, die net als zichtbaar licht, maar bij een golflengte van meer dan duizend keer langer. Het vermogen van de scanner om verborgen objecten heeft ook de aandacht van de Grens Kracht, die verantwoordelijk is voor de BRITSE frontlijn grenscontrole van de activiteiten op de lucht -, zee-en rail-poorten.

“Alle verborgen items weergegeven het heel duidelijk als een schaduw, omdat het menselijk lichaam, door de genade van de hitte, werkt als een lamp voor onze scanner. De nieuwe scanner afbeeldingen niet aanwezig zijn van een ethische problemen, omdat anatomische details niet te zien. Niemand moet het zien om de beelden als de technologie is uiteindelijk gebruikt voor real, maar omdat het systeem volledig automatisch.”

De luchthaven van proef wil bewijzen dat passieve terahertz imaging is robuust, veelzijdig, snel en handig.

VERZENDING Luchtvaart Minister Liz Sugg zei: “We hebben een trotse historie van innovatie hier in het verenigd koninkrijk en de veiligheid van de reizigers voor alle vormen van vervoer blijft een belangrijke prioriteit voor de regering. De Toekomst van de Luchtvaart Security Solutions programma toont onze steun voor vernieuwende projecten die kunnen bijdragen aan het verminderen van bedreigingen van de veiligheid op de luchthavens. Ik ben blij om te zien dat de financiering toegekend aan Sequestim heeft bijgedragen aan het team neem space technology en proef het als onderdeel van een nieuwe personenauto screening system op de Cardiff Luchthaven.”

Cardiff Airport werd gekocht door de Regering van Wales voor € 52 miljoen in 2013. Bijna 1,5 m passagiers doorgegeven via de luchthaven in 2017. Het proces van de passagier scanner in December is een eerste voor Wales, en een lokale samenwerking met enorme potentiële impact.

Eerste Minister van Wales, Carwyn Jones, zei: “de Regering van Wales en Cardiff Airport zijn zeer verheugd dat de hosting van de proof-of-concept van het proces van Sequestim innovatieve technologie. Dit cutting-edge security camera belooft niet alleen een enorme verbetering in de ervaring van het reizen per vliegtuig, maar ook brengt het vooruitzicht van werkgelegenheid als Sequestim beoogt de vervaardiging toekomst scanners hier in Wales.”

Het doel van de studie is voor de belangrijkste leden van de industrie, het Centrum voor de Bescherming van de Nationale Infrastructuur, de Civil Aviation Authority en andere overheidsinstanties, waaronder BorderForce om de technologie in actie.