Ny passasjer scanner bruker plass-teknologi for å øke hastigheten airport security

0
61

Cutting-edge teknologi prøvd i NORGE.

googletag.cmd.trykk(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

En super-sensitiv passasjer scanner som avslører skjulte trusler blir prøvd i Cardiff Airport i STORBRITANNIA. Walk-gjennom skanneren, som bruker plass teknologi for å avbilde kroppen varme, er resultatet av et samarbeid mellom Sequestim Ltd. og Cardiff University forskere.

Datamaskin læring lar scanner for å skille mellom trusler og ikke-trusler, men uten behovet for passasjerer å sitte stille eller fjerne ytre klær. Globalt, rundt 12 millioner passasjerer reiser med fly hver dag på 120,000 flyreiser.

Teknologien har potensial til å kutte køer på flyplassen terminaler som det skjermer for folk på farten. Det vil også innvirkning på effektiviteten av sikkerhet og bidra til å holde passasjerer trygt.

“Passasjertallene er forventet å doble i 20 år, å sette airport security anlegg under et enormt press,” sa Ken Wood, Salgs-og markedsdirektør av Sequestim Ltd, et joint venture mellom Cardiff University og QMC Instruments Ltd.

“Vår scanner kombinerer en rekke av verdens ledende teknologier som er utviklet av vårt team her i NORGE. Den bruker kroppen som en kilde til “lys”, i kontrast med eksisterende skannere som prosess reflektert og spredt millimeter-bølger mens passasjeren er nødvendig for å posere.”

“Vårt system trenger bare et par sekunder til å gjøre sitt arbeid. Passasjerer går normalt gjennom sikkerhetskontrollen ville ikke lenger trenger å ta av kåper og jakker, eller fjern personlige elementer, som for eksempel telefoner.”

Rettssaken foregår privat, kun via invitasjon, fra 4 til 7 desember 2018, og vil ikke påvirke passasjer reiser.

Prosjektet er ett av åtte til å motta noen av de £1,8 m finansiering som er gjort tilgjengelig ved den BRITISKE Regjeringen tidligere i år gjennom et Forsvar og Sikkerhet Accelerator tema konkurranse. En del av den fem år Fremtidig Aviation Security Solutions (FASS) – program, multimillion-kilos initiativ søker innovative ideer som denne nye personbiler scanner for å bidra til å styrke aviation security.

Opprinnelig bygget for å studere de fjerneste delene av universet, og den teknologien som brukes er så følsom at det kunne se en 100W lyspære i en avstand på 500 000 miles (to ganger avstanden til Månen.)

Den skanner raskt “lærer” forskjellen mellom elementer som kan og ikke kan tas på et fly, for å redusere risikoen for falske alarmer, som ulempe passasjerer og tregere screening.

“Detektor-teknologien ble opprinnelig utviklet for å studere de mest fjerntliggende astronomiske fenomener. For eksempel, studerer vi hvordan stjerner blir født fra gigantiske skyer av gass og støv,” forklarte Mr Tre.

“Det oppdager millimeter-bølger, som er akkurat som synlig lys, men på en bølgelengde mer enn ett tusen ganger lenger. Evne til scanner for å avdekke skjulte objekter har også tiltrukket seg interesse fra Grensen Kraft, ansvarlig for STORBRITANNIAS frontline grensekontroll operasjoner i luft -, sjø-og jernbane-porter.

“Alle skjulte elementer vises veldig tydelig som en skygge fordi den menneskelige kroppen, i kraft av sin varme, fungerer som en lyspære for våre skanner. Den nye skanneren bildene ikke finnes noen etiske problemer fordi anatomiske detaljer ikke møter opp. Ingen trenger å se bilder når teknologien er slutt brukt til ekte, men fordi systemet vil være helt automatisk.”

Flyplassen rettssaken har som mål å bevise at passiv terahertz imaging er robust, allsidig, rask og praktisk.

SKIPSFART Luftfart Statsråd Liz Sugg sa: “Vi har en stolt historie av innovasjon her i NORGE og passasjer sikkerhet i alle transportformer er fortsatt en viktig prioritet for regjeringen. Fremtiden Aviation Security Solutions-programmet viser vår støtte til innovative prosjekter som kan bidra til å redusere sikkerhetstrusler på flyplasser. Jeg er glad for å se at midler tildelt til Sequestim har hjulpet team ta plass teknologi og prøve det som en del av en ny passasjer screening system i Cardiff Airport.”

Cardiff Airport ble kjøpt av Walisisk Regjeringen for £52m i 2013. Nesten 1,5 m passasjerer passerte gjennom flyplassen i 2017. Prøveversjonen av passasjeren skanner i desember representerer en første for Wales, og et lokalt samarbeid med enorm innvirkning potensial.

Første Minister of Wales, Carwyn Jones, sa: “den Walisiske Regjeringen og Cardiff Airport er glade for å være vert for den proof-of-concept prøveversjon av Sequestim nyskapende teknologi. Dette cutting-edge sikkerhet kamera som ikke bare løfter en stor forbedring i vår opplevelse av flytrafikken, men også bringer med seg utsiktene til jobbskaping som Sequestim har som mål å produsere fremtiden skannere her i Wales.”

Formålet med rettssaken er for viktige medlemmer av industri, Senter for Beskyttelse av Nasjonale Infrastruktur, Luftfartstilsynet og andre offentlige organer, inkludert BorderForce til å se teknologien i aksjon.