Huawei MateBook 13 och MediaPad M5 Lite hands-on

0
61

Även Huawei inte införa några nya smartphones under årets CES-mässan i Las Vegas, bolaget behövde få något annat att USA: s kust – MateBook 13 och MediaPad M5 Lite. Båda enheterna infördes i November och September, respektive, men detta är första gången de träffar USA: s kust.

Huawei MateBook 13 hands-on

Låt oss börja med de mer spännande MateBook 13. Den bärbara datorn är en direkt efterföljare till MateBook X 13-tum, men har ny hårdvara och förbättrad design. Det är beläget mellan MateBook X Pro (14-tums) och MateBook D (15-tums), och de bör tillgodose dina resebehov eftersom den bara väger 1.280 kg medan rakning av en betydande mängd av bezel. Huawei hävdar att skärmen-till-själ-förhållandet är 88%. Inte alltför illa.

Det är också viktigt att notera att den Kinesiska versionen är strippad från pekskärm funktionalitet medan den AMERIKANSKA varianten faktiskt erbjuder det.

Bygga själv är återigen imponerande och det är precis vad vi har väntat. En aluminium chassi gör för en stel konstruktion medan kanterna är fasade med CNC-diamond cut teknik. Färgen appliceras med avancerad sandblästring processen.

På den maskinvara, de MateBook 13 kommer med en 2160 x 1440 pixlar IPS touch-panel i en okonventionell 3:2 bildformat i 13,0-tums diagonal. Ännu viktigare, displayen täcker 100% av sRGB-färgrymden, har 1000:1 kontrast och toppar på runt 300 cd/m2 ljusstyrka. Det ser verkligen bra.

Den bärbara sport Intels senaste Core i5-8265U Whisky Sjön-U-PROCESSOR med integrerad Intel UHD Grafik 620. Det är, givetvis, basen i modellen. Core i7-8565U variant kommer att ge dig diskret GPU – Nvidia GeForce MX150 med 2 gb GDDR5 VRAM. Bas modell kommer med 256GB PCIe NVMe SSD medan de dyrare ändring sport 512GB av den samma. Men, minnet är begränsat till 8 gb LPDDR3-2133MHz (lött).

Huawei lovar bra kylning prestanda tack vare dess Huawei Shark Fin 2.0 kyla – fansen kan gå upp till 8000 rpm leverera 25% mer luftflöde för att den interna jämfört med en standard lösning.

Anslutning är ganska begränsad – bara två USB-C-portar och en 3.5 mm ljudutgång. En av USB-kontakterna används för laddning och överföring av data medan den högra porten är begränsad till överföring av data och fungerar som en DisplayPort. Tyvärr, vi har inga ord för exakt USB-specifikationer, men vi hoppas att dessa USB-C kontakterna är Gen 2 (upp till 10 mbps) till de allra minsta.

Batteriet har en effekt på med 41,7 Wh och Huawei hävdar att det kan gå upp till 10 timmar av Full HD-video uppspelning. Snabb laddning är också på menyn och tillverkaren säger att du kan göra ca 2,5 timmar av arbete på kontor och i gengäld bara 15 minuter på sladden.

Hela paketet passar i en 15 mm tunt chassi, som ligger bara några tiondelar av en millimeter tunnare än den nya MacBook Air. Men ändå, det är något tyngre och tjockare än MateBook X 13 när de placeras sida vid sida. Åtminstone det är vad vi kände personligen.

Även högtalarna nedåt inför, till skillnad från MateBook X Pro. Den senare har betydligt bättre klingande högtalare och är starkare.

Andra coola funktioner inkluderar en power-knappen som också fungerar som en fingeravtrycksläsare. Styrplattan är ganska stor, känns clicky och det är helt korrekt medan den fullstora tangentbordet (utan att en numerisk, men) är spill-bevis. Det senare känns precis som resten av MateBooks – det behöver inte ha en hel del resande men det fick en trevlig och clicky taktil feedback.

Med den senaste tidens integritetsfrågor över Huawei produkter, företaget bestämde sig för att använda en tredje part chip för att lagra biometrisk information om säkerhet och har också gått en ren Windows-upplevelse väg med en ren Windows-10 installation utan någon bloatware.

Den bärbara datorn förväntas att lanseras i USA med start 29 januari och i Europa “strax efter”. Prislappen för bas modellen är $999 och går upp till $1,299 för Core i7 + diskreta GPU variant.

Huawei MediaPad M5 Lite hands-on

Och som för MediaPad M5 Lite, det bär bekant hårdvara – Kirin 659 SoC sitter bakom ratten med 3GB RAM-minne och 32GB internt lagringsutrymme med upp till 256 GB microSD-kort stöd. Skärmen är 10.1″ med bildförhållande 16:10 och 1920 x 1080 pixlar. Den inleder också med Android 8.1 Oreo ur lådan med Huaweis egna EMUI 8 på toppen.

Vi har även en stor av 7 500 mAh batteri som laddar via USB-C. Multimedia är inte lämnas ut heller – quad Harman Kardon-högtalare inställda göra för en bra multimedia upplevelse. En M-Penna (stylus penna) som dyker upp i rutan, vilket är en bonus i den här prisklassen. Dessutom 2040 tryck nivåer är mer än nog trots att den övergripande känslan när man använder den på pekskärmen, är inte något värt att notera.


Mediapad M5 Lite

Tabletten kommer att göras tillgänglig från och med i slutet av denna månad för $299.