Hoe Zal Blockchain Impact Van Digitale Marketing?

0
17

Image credit: Rawpixel.com/Shutterstock

Marketing, en de mate van transparantie van de gegevens, kunnen de te nemen stappen voorwaarts dankzij de blockchain.

Blockchain technologie is snel in op een groot aantal industrieën. Hoewel het meestal besproken in de financiële en bancaire wereld, zijn er vele implicaties van de blockchain buiten de traditionele markten.

Volgens Statistica, in de telecommunicatie, media en technologie sector, blockchain onderzoek is in volle gang. Van deze groep, 40 procent opgemerkt zij zijn in de awareness-fase of meer leren over de technologie. Negenendertig procent zei dat ze experimenteren met blockchain of het creëren van een bewijs van concept, en 12 procent van al het implementeren van blockchain technologie en het gebruik ervan in hun onderneming.

Sinds blockchain is dus synoniem met financiën, velen vragen zich af hoe marketeers zou zelfs gebruik maken van deze technologie. Is er een plaats voor blockchain technologie in marketing? Het blijkt, ja, er is. Blockchain heeft de mogelijkheid om te veranderen hoe marketeers verzamelen en gebruiken van gegevens, hoe zij omgaan met klanten en hoe zij beheren van advertenties. Hier is een blik op de impact blockchain zal hebben op digitale marketing.

Het bijhouden van trefwoorden

Het bijhouden van zoekwoorden is een uitdaging voor marketeers. Eerste, zoekmachine algoritmes veranderen vaak genoeg dat de verkopers hebben nog steeds om de koers te wijzigen. Ten tweede, het bijhouden van trefwoorden op verschillende apparaten en proberen te ontcijferen van een lokale en een nationale search is problematisch. Biologische SERP resultaten zijn ongelooflijk ingewikkeld om te begrijpen, en veel marketeers hebben te raden of te nemen bij het maken van rapporten.

Met behulp van de blockchain, marketeers kunnen reële getallen als trefwoord volgen. Een tracker is gebouwd op de blockchain zou kunnen zijn voor alle inconsistenties die marketeers hebben momenteel om rekening te houden bij het samenvatten van de inspanningen. Dit soort technologie konden bijhouden keyword posities op alle apparaten en in elke locatie. Marketeers kunnen deze informatie vervolgens gebruiken voor het creëren van meer data gedreven, nauwkeurige campagnes.

Wijzigingen in de sociale media

Bedrijven zoals Sociaal verandert de manier waarop gebruikers denken over social media. Deze gedecentraliseerde netwerk, kunnen gebruikers om te delen, te ontdekken en te verbinden zonder de traditionele sociale media surveillance. Een ander platform genaamd WildSpark, de eerste tool uitgebracht door Synereo, biedt haar gebruikers “een nieuwe manier om aandacht te besteden.” Ze wezen geld te verdienen met virale content met het idee dat alleen de beste, meest populaire content zal beklimmen de gelederen. Een citaat van de website, WildSpark “is een platform-agnostisch Aandacht Economie toplaag op de bestaande sociale media hubs. WildSpark kunt makers van inhoud en curatoren om direct te profiteren van de waarde die ze genereren online.”

Deze social media verandert behoeve van de gebruikers in dat gebruikers meer controle hebben over hun gegevens. Ze ook belonen van gebruikers voor een goede inhoud of virale content. Voor marketeers is dit veel verandert. Eerst en vooral marketeers moeten beoordelen hoe relevant deze gedecentraliseerde sociale netwerken zal worden en of hun klantenbestand zal gebruiken. Ten tweede merken te bieden hebben absoluut volledige transparantie.

Terwijl sommige marketeers zijn bang dat ze verliezen op het verzamelen van gegevens, aangezien het is relatief eenvoudig om gegevens te verzamelen van de huidige sociale netwerk reuzen, zal het wijzigen van de manier waarop marketeers krijgen leidt.

Marketeers netto betere leads

Momenteel is het verzamelen van gegevens voor marketeers neemt een gevarieerde aanpak. Veel gegevens verzamelen van een verscheidenheid van bronnen, met alles in elkaar te zetten en uitvoeren van een campagne op basis van dat. Deze methode is niet groot, en vele campagnes draaien dan uit van inconsistente of onjuiste gegevens.

Sinds blockchain transacties gedecentraliseerd, marketeers hebben om rechtdoor te gaan naar de bron voor het verzamelen van gegevens: de consument. Marketeers kunnen betalen of belonen consumenten voor hun gegevens. Hoewel dit een hogere directe kosten, waarschijnlijk de ROI op de campagne liep uit deze gegevens zal hoger zijn. Op deze manier, marketeers nauwkeurige gegevens die kwam recht uit hun consumenten.

Overweeg dit: de Consument die het merk hun gegevens zijn waarschijnlijk al geïnteresseerd in het bedrijf. Dit maakt lead scoring en conversies in de trechter veel gemakkelijker, omdat deze al zijn de vooruitzichten klaar voor het voeden. Dus ja, het zal meer inspanning en kosten vooraf te betalen, maar marketeers zullen verzamelen veel betere leads met behulp van de blockchain.

De bestrijding van fraude in de advertentie ruimte

Als marketeers weten ook goed, er is frequent klik op fraude in de reclame. AdChain is een bedrijf probeert om dit te bestrijden met adChain Register, een slimme contract op de Ethereum blockchain. Advertentievertoningen en clicks zijn authentieke omdat ze op de vertrouwde blockchain. Het bedrijf wil op te lossen het probleem van het gebrek aan transparantie en de hoge mate van ad-fraude. Het platform biedt een end-to-end transparantie voor alle gegevens, die niet bestaat in de traditionele advertentie ruimte vandaag.

Meer transparantie voor de consument

Veel blockchain technologieën uiteindelijk zorgen voor meer transparantie voor de consument. Ze weten wie hun gegevens en hoe deze bedrijven kregen de gegevens. Voor marketeers zullen er meer gegevens in te voeren campagnes. Hoewel marketeers kunnen hebben om te betalen voor incentive-het verzamelen van gegevens, de gegevens worden real en zeer bruikbaar in campagnes. De marketing-industrie is schijnbaar net begin te nemen blockchain technologie, maar de mogelijkheden en gevolgen zijn eindeloos.