Aziatische landen domineren als het gaat om het paspoort macht in 2019

0
30

De VS en het verenigd koninkrijk blijven drop-down de Henley Paspoort Index – die is gebaseerd op officiële data van de International Air Transport Association (IATA) en zitten nu in joint 6e plaats, met toegang naar 185 bestemmingen.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

LONDEN – Japan gaat in het nieuwe jaar houden de 1e plaats op de Henley Paspoort Index, met de burgers genieten van visum/visa-on-arrival toegang tot 190 bestemmingen. In een verdere weergave van de Aziatische paspoort macht, Singapore en Zuid-Korea zit nu in gemeenschappelijke 2e plaats, met toegang tot 189 bestemmingen over de hele wereld. Dit markeert een nieuwe high voor Zuid-Korea, die zich afspeelt op de ranking na een visa-on-arrival overeenkomst met India. Duitsland en Frankrijk blijven in de 3e plek gaat in 2019, met een visum/visa-on-arrival score van 188.

De VS en het verenigd koninkrijk blijven drop-down de Henley Paspoort Index – die is gebaseerd op officiële data van de International Air Transport Association (IATA) en zitten nu in joint 6e plaats, met toegang naar 185 bestemmingen. Dit is een aanzienlijke daling van de 1e plaats in de positie die deze landen gehouden in 2015. Denemarken, Finland, Italië en Zweden hebben nu gezamenlijk een 4e plaats, terwijl Spanje en Luxemburg zijn in de 5e. Als ze gedaan hebben voor veel van de index van de 14-jarige geschiedenis, Irak en Afghanistan blijven aan de onderkant van de ranglijst, met toegang tot slechts 30 visum-vrij bestemmingen.

Turkije is de recente introductie van een online e-Visa-service heeft geresulteerd in een aantal interessante veranderingen in het algemeen klassement. Met ingang van oktober 2018, burgers van meer dan 100 landen (zoals Canada, het verenigd koninkrijk, Noorwegen en de VS) moet een aanvraag voor een e-Visum voordat ze reizen naar Turkije, in plaats van te doen bij aankomst. Terwijl deze verandering betekent dat een aantal landen is licht gedaald in de ranglijst, het doet niets af aan de overweldigende positieve effect van de grotere wereldwijde tendens in de richting van visa-openheid en wederzijds voordelige overeenkomsten. Historische gegevens van de Henley Paspoort-Index laat zien dat in 2006, een burger, gemiddeld, zou kunnen reizen naar 58 bestemmingen, zonder een visum van het gastland; door het einde van 2018, dit aantal bijna verdubbeld tot 107.

Dr. Christian H. Kälin, fractievoorzitter van Henley & Partners en de uitvinder van het Paspoort Index concept, zegt deze laatste ranking laat zien dat ondanks de stijgende isolationistische sentiment in sommige delen van de wereld, vele landen blijven streven naar samenwerking. “De algemene verspreiding van open-deur-beleid heeft het potentieel om bij te dragen miljarden voor de mondiale economie, evenals het maken van belangrijke mogelijkheden voor de werkgelegenheid over de hele wereld. Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten ” de laatste klim in het klassement zijn nog meer voorbeelden van wat er gebeurt als landen een proactieve buitenlandse zaken aanpak, een houding die belangrijk voordeel voor hun burgers en de internationale gemeenschap.”

Landen Blijven Omarmen Wederzijds Voordelige Migratie
Aziatische landen de aanhoudende dominantie van de Henley Paspoort Index weerspiegelt de buitengewone invloed die de internationale mobiliteit en migratie heeft gehad op de regio. De volle omvang van dit effect is onderzocht in het recent gelanceerde 2019 editie van de Henley Paspoort Index en Global Mobility-Rapport – een unieke publicatie biedt geavanceerde analyses en commentaren van vooraanstaande geleerden en experts op de laatste trends shaping internationale en regionale mobiliteit patronen vandaag.

In een commentaar in het rapport, Dr. Parag Khanna, de Oprichter en Managing Partner van FutureMap in Singapore, merkt op: “China’ s Duizend Talenten regeling, Thailand ondernemer visa, en soortgelijke initiatieven uit de verenigde arabische emiraten Singapore laten zien dat veel lidstaten het handhaven van een hoog niveau van comfort met wederzijds voordelige economische migratie.”

China ‘ s gestage klim omhoog in de ranglijst van de afgelopen jaren is een duidelijk bewijs van. In 2017, het land werd gerangschikt 85e, met de burgers in staat om toegang te krijgen tot 51 bestemmingen. Gaat in 2019, China zit in de 69e plaats, met zijn onderdanen nu in staat om toegang te krijgen tot 74 landen en gebieden over de hele wereld. In een commentaar in het rapport, Froilan Malit, een medewerker in de Golf arbeidsmarkten, Migratie en Bevolking (GLMM) programma en een Fellow bij het Centre International de Formation des Autorités et Leiders (CIFAL), zegt: “de Algemene, internationale migratie heeft niet alleen geholpen bij het stabiliseren van de economische groei in Azië Stille oceaan, maar staat veel arbeid-het verzenden van Zuid-en Zuidoost-Aziatische landen te ondersteunen sterke economische groei, zelfs in tijden van crisis.”

Zoals duidelijk wordt uit de Verenigde Arabische Emiraten’ aanhoudende opwaartse traject, het Midden-Oosten krachtpatser heeft een soortgelijke aanpak te Aziatische high performers. Nu je een top plek in de regio op de 22e plaats wereldwijd op de Henley-IATA-index, met zijn burgers in staat om toegang te krijgen tot 164 bestemmingen over de hele wereld, de natie onlangs overeenkomsten gesloten met een aantal landen, waaronder Mexico, Japan en Sierra Leone. In een commentaar op de VAE recente partnerschappen met Afrikaanse landen, Ryan Cummings, Directeur van de gedetecteerde Risico ‘ s, zegt: “De Verenigde Arabische Emiraten heeft aangetoond een voorliefde voor zuiger-visa deregulering als het land gericht op het aantrekken van diverse vaardigheden en het verhogen van de kracht van haar eigen paspoort.”

Cummings suggereert dat het Afrikaanse continent zou ook profiteren van deze meer uitgebreide aanpak: “Afrika blijft achter bij de rest van de wereld. Dat gezegd hebbende, het is zeker een stap in de juiste richting in termen van het verbeteren van visa openheid. In het afgelopen jaar, een aantal Afrikaanse landen – met name Angola, Ethiopië, Kenia, Namibië, Senegal – ontspannen van de visumplicht, met de bedoeling het verbeteren van handel, samenwerking en veiligheid.”

Vooruit kijkend: Brexit, de VS en wisselende allianties
De 2019 Henley Paspoort Index en Global Mobility-Rapport biedt een fascinerend inzicht in wat het komende jaar in petto heeft in termen van visa vrijheid en travel access. Deskundigen verwachten dat noch de VS, noch de lidstaten van de EU zijn in de regel aanzienlijk herzien van hun huidige visumbeleid, terwijl landen in andere delen van Europa (zoals burgerschap-door-investeringen nieuwkomers Moldavië en Montenegro), evenals die in Azië en het Midden-Oosten, lijken door te gaan op zoek naar visa-waiver overeenkomsten met diplomatieke bondgenoten.

Een vraagteken blijft over de uiteindelijke impact van Brexit. Terwijl de deal hangt in de balans, is het moeilijk te voorspellen wat de uiteindelijke consequenties zullen zijn voor de EU en de nederlandse burgers, als voor de EU en het verenigd koninkrijk de handel en samenwerking. Opmerkingen in het rapport over de mogelijke invloed van groot-Brittannië de veranderende relatie met de EU, Prof. Simone Bertoli, Hoogleraar Economie aan de Universiteit van Clermont Auvergne (CERDI) in Frankrijk en een Research Fellow aan het Instituut van de Arbeid, de Economie in Duitsland, zegt: “de Londense financiële sector zou kunnen verliezen een groot deel van zijn aantrekkingskracht, en andere Europese landen (met name Frankrijk, Duitsland en Ierland) zou kunnen beslissen om het versterken van beleid maatregelen om het aantrekken van de financiële sector.”

Ten slotte inzichten uit het rapport laten zien dat de groeiende trend in de richting van visa-openheid is onwaarschijnlijk om te vertragen. Samengevat 2019 ziet ernaar uit dat het bezit van een aantal verrassingen in de reis-vrijheid de ruimte als meer landen en burgers omarmen de voordelen van internationale mobiliteit.

Burgerschap-door-investering landen consolideren van hun respectieve posities
Als in 2018, landen met burgerschap-door-investeringen (CBI) programma ‘ s blijven houden hun sterke positie. Malta, bijvoorbeeld, zit in de 9e plek, met toegang tot 182 bestemmingen over de hele wereld. St. Kitts en Nevis en Antigua en Barbuda hold 27 en 28 plek respectievelijk, terwijl Moldavië blijft een sterke positie op de 46e plaats, met de burgers in staat om toegang te krijgen tot 122 landen. Een recente overeenkomst tussen St. Kitts en Nevis en wit-rusland, die in de komende maanden zal de verdere versterking van de St. Kitts en Nevis paspoort, en het verbeteren van het reizen vrijheid van haar burgers.

Dr. Juerg Steffen, de CEO van Henley & Partners, zegt: “De aantrekkingskracht van investeringen migratie programma’ s toont aan dat meer en meer mensen omarmen alternatieve burgerschap als de beste manier om toegang te krijgen tot ongekende mogelijkheden en het verbeteren van hun paspoort macht. Bovendien is het geen verrassing dat landen steeds meer op zoek naar de lancering CBI-programma ‘ s, die het aantrekken van getalenteerde individuen en brengen een enorme economische en maatschappelijke voordelen.”