Een Rs 120-cr WhatsApp bericht te vechten nep-nieuws

0
55

Een Rs 120-cr WhatsApp bericht te vechten nep newsBy
Shambhavi Anand, ET Bureau|Bijgewerkt op: Jan 10, 2019, 11.13 UUR IST0Comments
“Het bedrag dat besteed is aan de massa-media reclame kan hoger gaan als de campagne is nog steeds,” zei een media-agentschap college.NEW DELHI: WhatsApp, ‘ s werelds grootste messaging platform, heeft over de Rs 120 crore op print -, televisie-en radio-reclame in de afgelopen vijf maanden als het voor de bestrijding van de verspreiding van nep-nieuws, volgens de top van de media-inkopers.

Sommige berichten gedeeld op het platform hebben naar verluidt zet het lynchen van mensen in verschillende delen van het land, dat de Facebook-eigendom eenheid om de lancering van de reclame-campagne in India, de eerste en overal in de wereld.

Het bedrag, waarvan het grootste deel wordt besteed aan print advertentie, is de verwachting als de tweede fase van de campagne is gepland om gelanceerd te worden voor het einde van het kwartaal dat in Maart, dichter bij de Lok Sabha verkiezingen, die waarschijnlijk worden gehouden in April-Mei.

“Het bedrag dat besteed is aan de massa-media reclame kan hoger gaan als de campagne is nog steeds,” zei een media-agentschap executive die wilt u niet worden geïdentificeerd. De eerste fase van de campagne, die begon met een voorsprong van recente deelstaatverkiezingen, zal lopen tot en met januari 10. In vergelijking, Coca-Cola is gezegd te hebben doorgebracht omhoog van Rs 100 crore op reclame tijdens het laatste jaar van de Indian Premier League (IPL) cricket toernooi.

Zonder commentaar op het specifieke bedrag dat bestemd is voor de campagne, een WhatsApp-woordvoerder zei dat er “een aanzienlijke investering voor het uitvoeren van deze campagne in het hele land… We hopen te bereiken ons uitgebreide klantenbestand, dat is ook de reden waarom we gestart zijn met de advertenties in 10 regionale talen. De advertenties die we reeds uitgevoerd werden ontworpen om 100 miljoen mensen in steden en afgelegen gebieden van India”.

‘Beter Zelf regelen’

Het bedrijf dat werd overgenomen door Facebook voor $19 miljard in 2014 besteedt meer dan 80% van het verschuldigde bedrag op de gedrukte reclame, 15% op de televisie-advertenties en de rest op radio spots, volgens gegevens afkomstig van de media-agentschappen.

WhatsApp had een totaal van 32,475 ad invoegingen — het aantal keren dat een advertentie wordt uitgezonden op TV — tussen de begin-datum van 3 December en 28 December, volgens de meest recente gegevens die zijn verzameld door de Uitzending Publiek Research Council (BARC) India.

De Facebook-owned bedrijf is onder het vuur van de Indiase regering en anderen over de nep-nieuws en onjuiste informatie wordt verspreid op de messaging-platform. Dergelijke berichten hebben naar verluidt aangezet mobs, het activeren van meerdere gevallen van lynchpartij in India.

Het bedrijf, dat ten minste 200 miljoen gebruikers in India, rolde uit de campagne, nadat de regering een waarschuwing afgegeven, waarin hij verzocht om onmiddellijk te stoppen met de verspreiding van het onverantwoord en explosieve berichten vol met geruchten en provocatie op haar platform.

“Gewoon de manier waarop alcohol merken hebben genomen van de oorzaak van veilig rijden en tabak bedrijven openlijk erkennen en hun schadelijke invloed op de gezondheid, sociale platformen te nemen, over de oorzaak van gegevens, privacy en nep nieuws,” zei Saurabh Varma, CEO Publicis Communicatie India. “Het is beter om zichzelf te reguleren in plaats van een beleid neergeworpen in je keel.”

De campagne, die werd uitgerold in het begin van December, gericht op het “gewone mensen” het onderwijzen van iemand die dicht bij hen hoe ze kunnen voorkomen dat verspreiders van desinformatie en is getiteld ‘Delen Vreugde, Niet van Geruchten’.

Afgezien van de campagne tegen de valse informatie, WhatsApp heeft ook maatregelen aangekondigd om de gebruikers te helpen identificeren nep-nieuws. Het bedrijf introduceerde een functie om te bepalen of een bericht is gemaakt door de afzender of van iemand anders door middel van etikettering, doorgestuurde berichten. Bovendien, WhatsApp heeft verklaard dat het verder te versterken van de antispamdetectie mogelijkheden om een verbod op accounts die zich bezighouden met ongewenste geautomatiseerde activiteit.