Luxoft Kopen: DXC snijd het werk te Mphasis

0
30

Luxoft Kopen: DXC snijd het werk te MphasisBy
Ayan Pramanik, ET Bureau|Jan 10, 2019, 08.13 UUR IST0Comments
Blackstone-backed Mphasis, eigendom van HP tot April 2016, momenteel wordt ongeveer een vierde van de omzet door middel van DXC. Bengaluru: DXC-Technologie beslissing te verwerven niche engineering services firm van de Luxoft kan worden beschouwd als een stap in de richting van het verminderen van de afhankelijkheid van Mphasis, aldus analisten. DXC, een en digitale diensten van de onderneming, opgericht in April 2017, na de fusie van de CSC en de enterprise business van Hewlett Packard Enterprise. Op maandag, het bedrijf zei dat het zou kopen Luxoft Holding voor ongeveer $2 miljard aan de versterking van de digitale mogelijkheden.

Blackstone-backed Mphasis, eigendom van HP tot April 2016, momenteel wordt ongeveer een vierde van de omzet door middel van DXC. Als DXC ziet er op het consolideren van zijn leveranciers en uitbreiden van offshore aanwezigheid met een full-time werknemers, zei Elara Kapitaal in een opmerking van vorige week, Bengaluru op basis van Mphasis is de omzet van DXC kunnen verminderen. “Uiteindelijk is de afhankelijkheid van Mphasis (voor DXC) heeft naar beneden te komen en DXC heeft om op zijn eigen. Dergelijke overnames zijn ook deel van die (inspanning),” zei Sanchit VIR Gogia, chief executive van Greyhound Onderzoek.

Hij zei dat het, echter, betekent niet DXC de relatie met Mphasis zou ophouden te bestaan, maar de reikwijdte en de omvang zal er anders uitzien”.

Een andere IT-sector analist, die weigerde om een naam, zei: dit was een kans voor Mphasis, maar het kan overlappen met een van de offshore uitbreiding activiteit met Luxoft. “Ik denk dat het meer zou moeten zijn van de gelegenheid, doen zij veel van onderaanneming werkt met Mphasis … op De andere manier te zien is als Luxoft is het uitbreiden van de aanwezigheid in Bengaluru. Dat kan een uitdaging zijn, want dan DXC hebben een in-house entiteit om bedrijven uit Bengaluru”, zei de analist.

“Terwijl FY18 heeft gezien een groei van de revival van de HP kanaal (grotendeels DXC business), die mogelijk kunnen helpen bij Mphasis schaal referenties van DXC klanten te helpen te groeien zijn directe internationale kanaal, geloven wij dat het zal een uitdaging zijn om de schaal omhoog adequaat te compenseren potentiële daling van DXC-Technologie in de komende 3-5 jaar,” Elara schreef in een notitie.