Azim Premji uppmanar organisationer att stava ut vinster för hållbarhet

0
21

Azim Premji uppmanar organisationer att stava ut vinster av sustainabilityThe programvara veteran anser branscher och företag bör knuffa folk att agera på hållbarhetsarbete. ET Byrå|Feb 09, 2019, 06.34 PM IST0Comments
Wipro Ordförande Azim Premji sa att de ekonomiska fördelarna av hållbarhet för att en organisation måste vara preciserade i ett försök att stimulera fler människor till att utöva sina arbetsuppgifter.

Den programvara som veteran i branschen anser branscher och företag bör fokusera på “pervasive genomförandet” av politik och knuffa folk att agera på hållbarhetsarbete.

“Jag tror att många organisationer inser att det är vinst på hållbarhet. Och som till någon organisation, bortsett från det sociala medvetandet, är den största drivkraft i riktning mot hållbarhet. Dessa resultat ekvation ska vara klart och tydligt för människor att verkligen uppskatta hur mycket extra vinster de kan generera från och med lägre koldioxidutsläpp, för en bättre användning av vatten för bättre omhändertagande av avfall, etc,” sade Premji på Wipro earthian awards.

Han tillade att det finns en tydlig vinst i insatser såsom bevarande av vatten, energi, återvinning av avfall. “Som håller oss igång.”

Wipro earthian är en av Indiens framträdande hållbarhet pedagogiska program för skolor och högskolor och dess 2018 edition fått 1300 poster, av vilka de vinnande bidragen från fjorton skolor och tio högskolor har valts ut av en oberoende jury.

Premji, en filantrop som lovade att hälften av hans förmögenhet, har bidragit väsentligt till utbildning av god kvalitet.

Wipro earthian awards har sett en trefaldig ökning av antalet deltagare sedan starten 2011. Programmet har arbetat med mer än 55 000 skolor och högskolor, 130,000 studenter och 13 000 lärare från hela Indien.

Premji sade också att Wipro ‘ s kommande kontorsbyggnad på Kodathi på Sarjapur Väg skulle vara ett verkligt exempel på en hållbar och energieffektiv arbetsplatsen.