USA-baserade Avalara förvärvar produkten intelligens start Indix

0
33

USA-baserade Avalara förvärvar produkten intelligens start IndixIndix är en artificiell intelligens plattform för product data information. ET Byrå|Feb 08, 2019, 05.20 PM IST0Comments
Börjat under 2010, Indix är baserat i Seattle, USA, med sin produktutveckling kontor i Chennai och Hyderabad.Seattle, Washington-baserade automatiserade skattemoral leverantör av lösningar Avalara har förvärvat start Indix, köpare, sade företaget i ett pressmeddelande på fredagen. Förvärvet genomfördes för en hemlig summa.

Indix är en artificiell intelligens plattform för product data information. Börjat under 2010, Indix är baserat i Seattle, USA, med sin produktutveckling kontor i Chennai och Hyderabad.

Dess plattform som används av återförsäljare, varumärken och utvecklare för att hitta sin målgrupp och leverera rätt produkt till rätt konsument demografiska.

Start-up grundades av Sanjay Parthasarathy, Rajesh Mupalla, Satya Kaliki och Sridhar Venkatesh. Parthasarathy är en före detta Microsoft-top executive och en examen från MIT Sloan School of Management. Chennai-född entreprenör hade hans företag höjer $15 miljoner under 2015 från en koppling av venture capital-investerare, inklusive Nokia Growth Partners, Nexus Venture Partners, och Avalon Ventures.

För Avalara, förvärvet kommer att gifta sig Indix plattform intelligence-teknik och en med sin egen skattemoral automatisering. “Avalara tror att det kommer att erbjuda branschens mest korrekt, aktuell och omfattande källa av global skatt och produktens innehåll när det kombinerar Indix AI-kompetens, teknik och innehåll med Avalara skatt kompetens och efterlevnad innehåll,” Avalara sade i ett pressmeddelande.

Scott Mcfarlane, en av grundarna och VD för Avalara, sade: “Vi tror att kombinationen av djup produktkunskap, brett produkt-innehåll, och artificiell intelligens kommer att tillåta oss att ge våra kunder den information de vill ha och behöver faktor överensstämmelse i sin verksamhet för beslutsfattande, och för Avalara att ta itu med mer tvärvillkor för att stödja deras tillväxt.”

Sanjay Parthasarathy sade: “Avalara och Indix delar en liknande vision,” lägga till “och” – ” Från dag ett, vi byggde Indix att samla in, organisera och strukturera världen produkt information med hjälp av artificiell intelligens. Med tillägg av Indix kompetens, Avalara kommer att kunna effektivt och snabbt förfina dess innehåll för att möta den expanderande och föränderliga behov av sina kunder.”