Wheels24.co.za | SA bakkie strijd: Ford begint het opbouwen van de next-gen Ranger in Pretoria

0
31

• Nieuwe Ford Ranger productie-modellen komen uit Silverton Montage

• Resultaat van meer dan R3 miljard investering, uitgebreide upgrades in de Ford-lokale activiteiten

• Nieuwe Ranger en de allereerste Ranger Raptor bestemd voor de markten in Afrika, Europa en het Midden-Oosten

Ford ‘s Silverton Assembly Plant in Pretoria officieel begonnen met de productie van de nieuwe Ford Ranger, om een vlot van product-upgrades en verfijningen van één van Zuid Afrika’ s best verkochte voertuigen en modellen exporteren.

Nieuwe Ranger voor SA

Geselecteerd bereik-topping-modellen, waaronder de Ranger Raptor, zal worden aangedreven door de nieuwe 2.0 Bi-Turbo dieselmotor gemonteerd op Ford ‘ s Struandale motorenfabriek in Port Elizabeth. Dit apparaat produceert 157kW en 500Nm door 10kW en 30Nm in vergelijking met de huidige 3.2 TDCi – en levert een negen procent verbetering in de efficiency van de brandstof in combinatie met de geavanceerde nieuwe 10-speed automatische transmissie.

Bepaalde derivaten die zal beschikken over een 2.0 Één Turbo versie van deze motor, het produceren van 132kW en 420Nm, gedekt door dezelfde 10-speed aandrijving. Diverse andere modellen in de line-up zal behouden de bewezen 2.2 en 3.2-liter Duratorq TDCi-motoren en bestaande versnellingsbak opties – waardoor klanten de grootste keuze nog in deze categorie.

Afbeelding: Quickpic

Zoals gebruikelijk, is de line-up bestaat uit Single Cab, Super Cab en Double Cab lichaam stijlen om aan de eisen van de klant.Samen met een opgefrist design cues, bereik-topping Ranger modellen wordt de lat wederom met industrie-het definiëren van de veiligheidsvoorzieningen op de Wildtrak, zoals Pre-Collision Assist en Active Park Assist.

SYNC 3 met Navigatie blijft een van de Ranger-technologie hoogtepunten, zoals een volledig uitgerust infotainment-systeem met intuïtieve controle van de stem. Na de lancering van het ‘standaard’ nieuwe Ford Ranger modellen, de aandacht wordt verlegd naar het lokaal geassembleerd Ranger Raptor dat is ingesteld om een geheel nieuw segment in de pick-up markt wanneer het maakt zijn langverwachte debuut.

R3 miljard investering

Neale Heuvel, Managing Director, Ford Motor Company Sub-Sahara Afrika, zei: “Na de investering van ruim R3 miljard in onze lokale activiteiten en uitgebreide upgrades naar onze fabrieken in de afgelopen 18 maanden, we zijn blij om te zien dat de eerste van de nieuwe Ford Ranger modellen komen uit onze productielijn.

#ICYMI De Ford Ranger Raptor is niet alleen het raken van de Zuid-Afrikaanse markt in 2019, het zal ook worden gebouwd! Spannende tijden bij Ford! pic.twitter.com/CbEvySWGdm

— Mark Ovenden (@MarkOvendenFord) 6 Februari 2019

“Dit is een uiterst belangrijk en spannend jaar voor de Ford Ranger, die ook zal de lancering van de allereerste Ranger Raptor dat is ongetwijfeld één van de meest langverwachte nieuwe modellen.”

Meer functies

Een aantal van de bepalende kenmerken van de Ranger Raptor zijn Positie Gevoelige Demping (PSD) schokdempers uitsluitend geproduceerd door FOX, en een geavanceerde Terrein Management Systeem (TMS) dat bestaat uit een spannende Baja-modus voor snelle off-road rijden. Het beschikt ook over een gehard, versterkte chassis, krachtige alles-schijf remsysteem en de speciaal ontwikkelde BF Goodrich banden.

Bekijk dit bericht op Instagram

#RangerRaptor en #wildtrak bakkies in Australië. @ford @FordSouthAfrica #4×4 @wheels24_sa #4×4

Een post gedeeld door Sergio Davids (@davids_sergio) op Jul 25, 2018 op 8:32am PDT

Ranger Raptor

Hill zei: “De 2019 Ford Ranger zal leveren meer vermogen, meer brandstofverbruik, betere verfijning en zelfs meer geavanceerde technologieën als het gaat over de verkoop in de komende maanden, en we zijn ervan overtuigd dat het weer de benchmark in de uiterst concurrerende pick-up-segment.

Afbeelding: Quickpic

“Er is veel opwinding en de hype rond de Ranger Raptor, en deze opwindende nieuwe model zal bezetten een witte ruimte in de pick-up markt als het gaat over de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar, het creëren van de eerste echte performance model in dit belangrijke segment. We kunnen niet wachten om de Ranger Raptor op de markt, waardoor onze klanten ervaring ongeëvenaarde off-road prestaties, cutting-edge technologieën en de meest gespierde design nog niet gezien in deze klasse.”