SITAONAIR overschrijdt Single European Sky doelen met vitale datalink upgrade

0
29

SITAONAIR verzekerd van de succesvolle roll-out van de verbeterde lucht-grond (A/G) datalink service die nodig is ter ondersteuning van de luchtvaartmaatschappijen en de verstrekkers van luchtvaartnavigatiediensten (ansp ‘ s) met de uitvoering van de Controller Pilot Data Link Communication (CPDLC).

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

SITAONAIR heeft overschreden Single European Sky (SES) verwachtingen door zijn instrumentale werken tot oprichting van een multi-frequentie Europese datalink infrastructuur te verhogen air traffic management (ATM) capaciteit in de regio ‘ s onder druk van het luchtruim.

SITAONAIR de luchtvaart vliegtuigen communicatie expert, zorgde voor de succesvolle uitrol van de verbeterde lucht-grond (A/G) datalink service die nodig is ter ondersteuning van de luchtvaartmaatschappijen en de verstrekkers van luchtvaartnavigatiediensten (ansp ‘ s) met de uitvoering van de Controller Pilot Data Link Communication (CPDLC).

Samen met de partners, SITAONAIR dit vergemakkelijkt de overgang door de oprichting van een multi-frequentie VHF Data Link-Mode 2 (VDLm2 MF) netwerk infrastructuur tussen 2015 en 2018. De VDLm2 verbeteringen hebben gebracht key performance tarieven dichter bij het bereiken van de doelstellingen vermeld in de CPDLC mandaat, zoals omschreven door de Single European Sky (SES) visie.

Als een resultaat, het tarief van de Aanbieder Breekt – die optreden als gevolg van de aanhoudend verlies van end-to-end connectiviteit – hebben aanzienlijk minder, van een piek van 24% in 2014, voor het vallen zo laag als 1% in 2018 in het luchtruim beheerd door Eurocontrol Maastricht Upper Luchtruim Center (MUAC). Ook de gemeten transmissie vertraging nu hoger dan de doelstelling die in de CPDLC mandaat.

Ondertussen is het aantal wekelijkse ATN (Aeronautical Telecommunications Network) CPDLC verbindingen met het MUAC, steeg van rond de 1.000 7.500 in dezelfde periode.

De upgrade, die mogelijk is gemaakt door SITAONAIR en toets ATM partners, waaronder DFS Deutsche Flugsicherung GmbH, ondersteunt Europa veilig te beheren toegenomen luchtverkeer volumes. Deze staat op dit moment op zo ‘ n 26.000 dagelijkse vluchten, met de niveaus die zijn vastgesteld om te verdubbelen tegen 2020.

Eric Menard, Hoofd van de VHF-Infrastructuur, SITAONAIR, zegt: “Dit was een uitdagend project dat SITAONAIR en haar partners begonnen aan proactief en binnen een ambitieus tijdpad. Door middel van constante, samenwerking en ontwikkeling, hebben wij niet alleen de regionale industrie een belangrijke stap in de richting van de Single European Sky vision. We hebben overschreden key performance doelstellingen van het mandaat, ervoor te zorgen dat een infrastructuur-netwerk kan uitvoeren voor de Europese luchtverkeersleiding en de luchtvaartmaatschappijen voor de nabije toekomst.”

Egon Koopman van DFS Deutsche Flugsicherung GmbH voegt toe: “Deze sleutel samenwerking betekent de vitale voordelen van onze relaties met de industrie leiders, zoals SITAONAIR. De resultaten die we hebben gezien in Europa weerspiegelen de waardevolle vooruitgang die is geboekt. We zijn er trots op betrokken te zijn en kijken uit naar het verbeteren van ATM en lucht de veiligheid van het vervoer in de toekomst.”