SITAONAIR överstiger det Gemensamma Europeiska Luftrummet mål med viktig datalänk för uppgraderingen

0
27

SITAONAIR säkerställs den framgångsrika lanseringen av den förbättrade air-ground (A/G) datalink service som behövs för att stödja flygbolag och leverantörer av flygtrafiktjänster som leverantörer av flygtrafiktjänster) med genomförandet av Controller-Pilot Data Link Kommunikation (CPDLC).

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

SITAONAIR har överskridit Single European Sky (SES) förväntningar genom sin instrumentala verk om upprättande av en multi-frequency Europeiska datalink infrastruktur för att öka air traffic management (ATM) kapacitet i regionen är trycksatt luftrum.

SITAONAIR, flygindustrin flygplan kommunikation expert såg den framgångsrika lanseringen av den förbättrade air-ground (A/G) datalink service som behövs för att stödja flygbolag och leverantörer av flygtrafiktjänster som leverantörer av flygtrafiktjänster) med genomförandet av Controller-Pilot Data Link Kommunikation (CPDLC).

Att arbeta med partners, SITAONAIR underlättat övergången genom att skapa en multi-frequency VHF Data Link-Mode 2 (VDLm2 MF) till nätinfrastruktur mellan 2015 och 2018. Den VDLm2 förbättringar har fört key performance priser närmare att nå målen som anges i CPDLC mandat som fastställs av Single European Sky (SES) vision.

Som ett resultat, graden av Leverantör Avbryter – som uppstår på grund av varaktig förlust av end-to-end-anslutning – har minskat dramatiskt, från en topp på över 24 procent under 2014, för att falla så lågt som 1% 2018 i luftrummet kontrollerat av Eurocontrol Maastricht Övre Luftrummet Center (MUAC). På samma sätt mäts tidsgränsen nu överstiger målet i CPDLC mandat.

Samtidigt har antalet vecka ATN (Aeronautical telenätet) CPDLC anslutningar med MUAC, ökade från cirka 1 000 7 500 under samma period.

Uppgraderingen görs möjligt genom att SITAONAIR och viktiga ATM partners, bland annat DFS Deutsche Flugsicherung GmbH, stöder Eu för att på ett säkert sätt hantera den ökade flygtrafiken volymer. Denna uppgår för närvarande till cirka 26 000 flygningar per dag, med nivåer som kommer att fördubblas till 2020.

Eric Ménard, Chef för VHF-Infrastruktur, SITAONAIR, säger: “Detta var ett utmanande projekt som SITAONAIR och dess partners ombord på ett proaktivt sätt och inom en ambitiös tidsplan. Genom konstant, samarbete och utveckling, vi har inte bara möjliggjort det regionala näringslivet att ta ett viktigt steg mot ett gemensamt Europeiskt Luftrum vision. Vi har överskridit nyckeltal mål som anges i uppdraget, att se till att en infrastruktur för nätverk kan utföra för den Europeiska flygtrafikledningen och flygbolag för överskådlig framtid.”

Egon Koopman av DFS-Deutsche Flugsicherung GmbH tillägger: “Detta viktiga samarbete innebär viktiga fördelar för våra relationer med branschledare som SITAONAIR. De resultat som vi har sett i hela Europa återspeglar den värdefulla framsteg som uppnåtts. Vi är stolta över att vara inblandad och ser fram emot att förbättra ATM och flygsäkerheten i framtiden.”