80% av befolkningen kan växla till online-streaming plattformar: Studie

0
14

80% av befolkningen kan växla till online-streaming plattformar: StudyTrai har nyligen kommit ut med en taxa regimen i syfte att gör det möjligt för abonnenterna att bara betala för de TV-kanaler som de vill titta på.ET Byrå|Mar 13, 2019, 04.09 PM IST0Comments
Getty ImagesMer än 70% anspråk på att titta på Amazon Prime regelbundet, på grund av paketerade erbjudanden med Amazon inköp och mer Indiska innehåll, följt av Hotstar och Netflix, studera extra.NEW DELHI: Post sektorn regulatorn är ny taxa regimen, så många som 80% av befolkningen är beräknade för att växla till online-streaming plattformar såsom Amazon Prime, Netflix och Hotstar, en ny upptäckt av undersökningsföretaget Hastighet HERR onsdag sa.

Telekom Regulatory Authority of India (Styrketräning) har nyligen kommit ut med en taxa regimen i syfte att gör det möjligt för abonnenterna att bara betala för de TV-kanaler som de vill titta på.

“Majoriteten av 80% säger att de skulle välja antingen för ett mindre antal kanaler eller växla till online-streaming plattformar eller OTT plattformar som Netflix och Amazon Prime,” företaget i ett uttalande sade, med hänvisning till studien säger.

“Yttrande om nya STYRKETRÄNING regler som väger lite mer till den positiva sidan som mer än 50% säger att det ger dem möjlighet att välja de kanaler som de vill titta på och därmed kostnaden per kanal är inte en fråga,” Jasal Shah, Vd & KONCERNCHEF för Hastighet sagt.

Shah tillade att TV-abonnemang kostnaderna har blivit dyrt med nästan 5 procent var inte ens medvetna om den nya förordningen.

Den nationella studien genomfördes bland ett urval storlek 2,010 respondenter och omfattar framstående Indiska städer som Delhi, Calcutta, Bombay, Hyderabad, Bangalore, Chennai, Ahmedabad, och Pune.

“Netflix, Hotstar, Amazon Prime och andra streaming-tjänster kan vara oavsiktlig mottagarna, som kan få fler abonnenter till OTT plattformar, som tittarna kunde flytta på grund av de stigande prenumeration räkningar,” executive läggas till.

Det nya systemet är, enligt honom, kan driva på konsolideringen i tv-branschen.

Studien visade också att den genomsnittliga tid som tillbringas på att titta på TV eller online-videor i topp Indiska tunnelbanor är 2 timmar medan ca 60% av konsumenterna har en bredbandsanslutning till internet hemma.

Bharti Airtel, enligt finna, dominerar bredband marknaden i Indien.

Mer än 70% anspråk på att titta på Amazon Prime regelbundet, på grund av paketerade erbjudanden med Amazon inköp och mer Indiska innehåll, följt av Hotstar och Netflix, studera extra.