Användardata skörd: CBI söker mer information från Facebook, Cambridge Analytica

0
15

Användardata skörd: CBI söker mer information från Facebook, Cambridge AnalyticaThe ryssland CBI hade fått svar på sina förfrågningar från både företag, men det behövs mer information från dem på vissa specifika frågor.PTI|Mar 13, 2019, 07.29 PM IST0Comments
MyndigheterI de brev som skickas till företag, Central Bureau of Investigation (CBI) har sökt information om datainsamling som antogs av dem, sade de.NEW DELHI: CBI har kontaktat Facebook och Cambridge Analytica söker ytterligare information efter deras svar på sina frågor som rör påstådda olagliga personuppgifter skörd av Indianer från sociala nätverk plattform, tjänstemän sade på onsdagen.

Byrån tjänstemän sade CBI hade fått svar på sina förfrågningar från både företag, men det behövs mer information från dem på vissa specifika frågor.

De tjänstemän vägrade avslöja ytterligare detaljer om detta meddelande som utredningen är i ett avgörande skede där CBI kommer att ta ett samtal om att gå vidare med en GRAN, sade de.

I det brev som skickats till företag, Central Bureau of Investigation (CBI) har sökt information om datainsamling som antogs av dem, sade de.

Efter hänvisning från Centrum, undersökande organ hade inlett en preliminär förfrågan mot Cambridge Analytica och Global Forskning förra året över den påstådda användaren stöld av data.

Det påstås att Cambridge Analytica emot data från Global Forskning som anställd “olagliga medel” av personuppgifter skörd av Indianer använder Facebook, sade de. Facebook har över 20 crore användare i Indien.

En preliminär utredning är det första steget för att avgöra om påståenden förtjänar en fullskalig undersökning genom en GRAN eller inte, sade de.

Data mining och analys företaget Cambridge Analytica tidigare inför anklagelser att den personliga information som skördats från 87 miljoner Facebook-konton för att hjälpa Donald Trump vinna 2016 AMERIKANSKA presidentvalet.

Eu-Lagstiftningen och DEN Minister Ravi Shankar Prasad hade sagt Rajya Sabha i juli förra året att sonden kommer att lämnas över till CBI.