Medveten korruption: De fall som kommer antingen matt L&T: s namn eller polera sin berömmelse

0
16

Medveten korruption: De fall som kommer antingen matt L&T: s namn eller polera sin fameThe rykte som L&T har säkerställt att det inte finns någon reflexartad reaktion. Men det kommer inte att sista forever.By
Rachita Prasad, ET Byrå|Senast: Mar 14, 2019, 11.21 ÄR IST0Comments
Organvarumärket kapital som L&T har säkerställt att det inte finns någon reflexartad reaktion till Medveten mutor avgifter. MUMBAI: Larsen & Toubro bilden med kunder hänger på ett öppet sond till påstådda inblandning i Medveten mutor fallet, som är Indiens största engineering group utökar sin verksamhet till att cementera sin trovärdighet som globala teknikledande.

L&T har sagt att dess revisionsutskott skulle få en extern expert för att undersöka de mutanklagelser som kom i dagen efter USA-baserade Medveten tekniska Lösningar Corp gått med på att betala $25 miljoner till USA Security and Exchange Commission (SEC) för att lösa sådana avgifter i Indien, där L&T påstås ha hjälpt mjukvaruföretag. L&T inte svara på ET: s fråga.

Mumbai-baserade företaget hade sagt tidigare att revisionsutskottet av management-initierade undersökningen genomfördes av ledande advokatbyråer i USA och Indien, med hjälp av rättsmedicinska experter från Hong Kong 2017. L&T sa att det inte fanns några bevis för inblandning av företaget eller någon av dess chefer, men att det skulle komma en extern expert på styrelsen att fatta beslut om framtida agerande. Experter tror att öppenhet och ansvar i detta sammanhang skulle kunna hjälpa varumärke L&T på lång sikt.

Tills dess, ansvaret ser ut att vara på L&T för att återupprätta sin trovärdighet, sade varumärke och styrning experter.

“Om företagsledare som L&T duka under för trycket och ägna sig åt oetiska metoder, det innebär en förlust av anseende för företaget men det finns andra indirekta effekter och finansiella risker också,” sade Kavil Ramachandran, Verkställande Direktör, Thomas Schmidheiny Centre for Family Enterprise vid Internationella handelshögskolan i Hyderabad. “Företagsledare har ansvar för att fastställa riktmärken och för att åstadkomma en positiv förändring. Detta är en olycklig incident. Om du får rykte om sig att betala mutor, även om det är för en kund, var drar man gränsen? Det ger fel signal till kunder för att ni är redo att göra någonting.”

Industrin tjänstemän prata i tysta toner om “kända hemlighet” som internationella företag ofta få Indiska partners för att betala mutor för att påskynda godkännanden från lokala myndigheter, och att det belopp som räknas in i fakturering för entreprenörer. Det är en win-win för båda eftersom det internationella företaget inte får sin hand smutsig, medan den Indiska partner kan gå vidare med projektet.

Varumärket kapital som L&T har säkerställt att det inte finns någon reflexartad reaktion till Medveten mutor avgifter. ET talade till eget kapital analytiker som sa att de inte skulle lägga ner detta som en riskfaktor ännu.

Aktierna i bolaget har förblivit opåverkad. I själva verket, Larsen & Toubro har fått nästan 11 procent på börserna, jämfört med 5% förskott för BSE Sensex, sedan nyheten bröt förra månaden.

L&T har, i det förflutna, inför några anklagelser om påstådda överträdelser.

“L&T varumärke har en enorm eget kapital eftersom det ses som en “nation builder” och rättmätigt så, att det inte har någon bagage och i detta skede, det kommer att få nytta av tvivel,” sade Alpana Parida, vd på brand-konsult DY Fungerar.