Spotify-filer EU antitrust klage mot Apple

0
20

Spotify-filer EU antitrust klage mot AppleA flytte som legger til debatt om hvordan rein i kraft av stort-tech.
AP|Mar 13, 2019, 11.45 PM IST0Comments
BCCLOSS tech gigantene har allerede kommet under intens granskning fra EU-myndigheter for sin oppførsel.London: svensk musikk nettstedet Spotify har klaget til Eu-organer om Apple for angivelig å ha misbrukt sin dominerende posisjon i musikk-streaming og krevende konkurranse.

Spotify-gründer Daniel Ek sa onsdag at selskapet har innlevert en formell antitrust klage med ledende Europeiske Kommisjonen mot Apple — et trekk som bidrar til debatten om hvordan rein i kraft av stort-tech.

Du skriver i et blogginnlegg, Ek sa Apple er skuespill “som både en spiller og dommeren bevisst ulempe andre app-utviklere” ved å få inn nye regler til sin App Store som forsettlig begrense valg og begrense innovasjon.

Selskapet tar problemet med hvordan Apple fungerer som en gatekeeper til internett ved å styre viktige plattformer som sitt mobile operativsystem iOS og App Store, mens også konkurrerer mot tjenester som Spotify med sin Apple Musikk-tjenesten.

Apple media team i Storbritannia ikke umiddelbart svare på en forespørsel om kommentar. Eu-Kommisjonen sa at det har fått Spotify er klage, som det er å vurdere under sin “standard prosedyrer”.

Spotify ‘ s beef med Apple fokuserer på en 30% skatt og andre digitale tjenester må betale når de bruker Apples “in-app” betalingssystem til å behandle brukeren kjøp som for eksempel oppgradering av abonnement.

Avgiften gjør Spotify premium medlemskap dyrere enn Apple Musikk, slik at selskapet sa den nekter å bruke systemet.

Men hvis det skyr Apples betalingssystem, Spotify påstår at Apple blokkerer app oppgraderinger eller stopper den fra å jobbe med Apple-tjenester som Siri assistent.

OSS tech gigantene har allerede kommet under intens granskning fra EU-myndigheter for sin oppførsel.

Apple ble bestilt i 2016, for å tilbakebetale $15 milliarder kroner i skatt til Irland av EU-kommissær for konkurranse Margrethe Vestager, som også slo Google bildesøk-dollar antitrust bøter.