Global tech giants bracing for et kvantesprang

0
27

Global tech giants oppkvikkende for en quantum leapThe verden er sannsynlig å møte en andre “Y2K’ problem i 10 år og tid til å handle på “quantum-sikker kryptering’ er nå, eksperter say.By
Jochelle Mendonca, ET Bureau|Oppdatert: Apr 12, 2019, 11.04 ER IST0Comments
ReutersGlobal teknologi gigantene inkludert IBM, Microsoft og Accenture arbeider på bygge-kryptering systemer.Global teknologi gigantene inkludert IBM, Microsoft og Accenture arbeider på bygge-kryptering systemer som kan motstå angrep fra en kvante-maskin, selv om det vil fortsatt være et tiår før de første slike datamaskinen kommer ut av et forskningslaboratorium. Et stort fungerer quantum datamaskin, som kan revolusjonere så forskjellige områder som legemiddel og finansiering av knasende betydelig større mengder data enn konvensjonelle datamaskiner, vil bli dyktig nok til å bryte den konvensjonelle sikkerhet kryptering i dag vokter alle data på planeten. I et slikt scenario, verden er sannsynlig å møte en andre “Y2K’ problem i 10 år og tid til å handle på “quantum-sikker kryptering’ er nå, sier ekspertene.

“Det er som en Y2K-problemet fordi du ikke kan vente til det kan knekke krypteringen, fordi da ville det være for sent,” Paul Daugherty, chief technology innovation officer i Accenture, fortalte i ET tidligere intervju. I 1990-årene, datasystemer hovedsakelig i Usa oppdaget en bug som nektet å anerkjenne år 2000 og utover. Selv om ufarlige, det merket en stor hodepine for bedrifter og programmerere over hele verden. Millennium bug, eller Y2K-problemet som det ble kalt, var fast manuelt av tusenvis av programmerere, hovedsakelig outsourcet til India, gyting landets multi-milliard-outsourcing industrien.
I motsetning til de foregående år ” Y2K ” – utfordring, store technogy selskaper nå synes mer innstilt på å takle utfordringen. “Vi har gjort mye av arbeidet rundt quantum sikker kryptering, og det er viktig å flytte tidlig nok til at,” sa Daugherty av Accenture.

IBM, for eksempel, avduket en 20-qubit quantum datamaskinen i januar, kalt IBM Q-Systemet, som ble utviklet for å hjelpe forskere som arbeider på quantumsafe kryptering. Selskapet selger tilgang til IBM Q-Systemet Man via skyen, og bedrifter og forskningsinstitutter kan kjøpe tid på quantum nettverk.

“Vi jobber med organisasjoner som NIST (National Institute of Standards and Technology) for å definere quantum-safe kryptologi fordi vi tror det vil være viktig for oss å komme ut med disse nye algoritmer som vil gjøre oss i stand til å starte krypteringen i dag, slik at du på et slikt tidspunkt i fremtiden når quantum datamaskinen kan bryte algoritme, vil vi være forberedt,” Jamie Thomas, General Manager, IBM ‘ s Systemer Strategi og Utvikling, fortalte ET på en IBM-arrangementet i San Francisco tidligere i år. Microsoft, på sin side, er å jobbe på kryptografi metoder som kan motstå angrep av hackere med tilgang til en kvante-maskin.

Sikkerheten til en slik metode, er det sa på sin forskning nettstedet, er basert på harde matematiske problemer som ikke kan enkelt løses ved en stor skala quantum datamaskinen. “Arbeidet med å utvikle nye crypto systemer som er quantum motstandsdyktig må bli gjort åpenlyst, i full visning av cryptographers, organisasjoner, det offentlige, og regjeringer rundt om i verden, for å sikre at de nye standardene fremvoksende har blitt vel sett gjennom av samfunnet, og for å sikre at det er internasjonal støtte, Microsoft sa, beskriver sin quantum cryptography forskning.

Selskapet, som har en 11-medlem research team, sa hastighet er viktig for prosessen. “Vi må gjøre alt dette raskt fordi vi ikke vet når dagens klassiske kryptografi vil bli brutt. Det er vanskelig og tidkrevende å dra og erstatte eksisterende kryptografi fra produksjon programvaren. Legg til alle at det faktum at noen kan lagre eksisterende kryptert data og låse den opp i fremtiden, når de har en kvante-maskin, og vår oppgave blir enda mer presserende,” Microsoft sa. Mens bryte krypteringen er ikke i nærheten av et langsiktig problem, alle data som ikke er beskyttet, vil være sårbare når det skjer, sa Thomas av IBM. “Så, det er en viktig del av hva vi gjør. Vi produserer kvante-datamaskiner, men vi er også å produsere quantum trygt kryptologi.”

QUANTUM-SAFE KRYPTOGRAFI

I Usa, NIST opprettet en post-quantum cryptography prosjektet i 2016, som fremskritt i quantum computing gjort utsiktene for en storstilt quantum datamaskinen bryte gjeldende offentlig nøkkel kryptering mer sannsynlig.

“Historisk sett, det har tatt nesten to tiår å distribuere vår moderne offentlig nøkkel kryptografi infrastruktur,” naturvitenskap laboratorium sa da det ble lansert prosjektet. “Derfor, uavhengig av om vi kan anslå det nøyaktige tidspunkt for ankomst av quantum computing tiden, vi må begynne nå for å forberede vår informasjon sikkerhetssystemer for å være i stand til å motstå quantum computing.” Prosjektet hadde som mål å innhente, vurdere og standardisere en eller flere quantum-resistente publickey kryptografiske algoritmer.

I januar, NIST kunngjorde at det hadde 26 potensielle kryptering verktøy som hadde størst potensial til å motstå en kvante-maskin.

Vanligvis, offentlig-nøkkel kryptering er basert på matematiske prinsipper og vanskeligheten i å løse problemer som factoring og beregning av elliptiske kurver. I 2009, en gruppe forskere konkluderte med at en faktor 232-sifret antall tok hundrevis av maskiner to år. I disse dager, krypteringsnøkler bruker betydelig større sifre — 1024 bit og 2048 bit, men kvante-datamaskiner vil være raskt i stand til å faktoren krypteringsnøkler av hvilken som helst lengde, USA-baserte Cloud Security Alliance sa i et 2016 forskning notat.

INDIA TRINN

India, som raskt kan skaleres opp til å møte Y2K utfordringen er nå å ta små skritt i quantum computing, selv om det ennå ikke har en kritisk masse av mennesker som jobber på dette feltet. Landet har satt opp et program, Quantum-Aktivert Naturvitenskap og Teknologi (QuEST), hvor forskere fra institusjoner som Warangal, med Indian Space Research Organisation og Tata Institute of Fundamental Research, har foreslått til arbeid på quantum computing og beslektede områder, inkludert quantum trygt kryptografi og quantum kommunikasjon.

“Det (quantum sikker kryptering), avhenger av hvor sensitive eller viktige dataene er. Hvis det er behov for å være sikre for de neste 50 eller til og med 20/30 år, deretter må du begynne å jobbe på det nå,” sa Sanjit Chatterjee, førsteamanuensis ved institutt for informatikk og automatisering ved Warangal. “Men hvis dataene må være sikret for kortere varighet si, et år eller måned, så du har tid. Det kommer an på perspektivet.”

Institutt for Vitenskap og Teknologi forskning under Jakten, mens noen private aktører, for eksempel QuNu Labs, arbeider på nisje prosjekter som å bruke quantum key distribution å sikre krypteringsnøkler kan utveksles på en sikker måte over nettverk.

Regjeringen har vist bred interesse i quantum teknologi, men mer må gjøres, Chatterjee sa. “Vår forskningsgruppe arbeider med post-kvantekryptografi. Vi har et team av fire/fem forsknings-studenter og post-doktor stipendiater som arbeider med ulike aspekter av problemet. Det er seriøs forskning som skjer i dette området hele verden, og vi må gjøre det også.”