Vad LLCs Behöver Veta Om Skatter

0
31

Image credit: RomanR/Shutterstock

Den största fördelen med att välja LLC form av verksamhet är att alla ägare av ditt företag har sin personliga tillgångar skyddas.

Alla företag måste betala skatt med belopp som bestäms av nivån av dina vinster och skattesatsen. Om du har ett limited liability company (LLC), som du får dra av de beslutar att lämna din federala och statliga skatter som ett företag eller som privatperson, så att du kan välja den status som ger bäst resultat för dig.

Till exempel, säga att du och din affärspartner köra tillsammans till ett möte och på vägen råkar skada någon i en bilolycka. Den skadelidande då stämmer ditt företag.

“Medan LLC kan ha att betala skadestånd i en rättegång, om LLC drivs lagligt, du och ditt företag partner personliga tillgångar skyddas,” sa Hal Shelton, BETYG mentor, ängel investerare och författare till en Amazon bästsäljande bok, De Hemligheter att Skriva en Framgångsrik affärsplan.

Redaktörens anmärkning: Söker en skatt skuldlättnad service? Fyll i nedanstående formulär för att ha våra leverantörspartners att kontakta dig med information som är gratis.

 

 

1. Gör ditt företag är äkta.

Legitimitet, som nämnts ovan, innebär så mycket mer än att ha LLC intyg från det land där du ansökte om det. Du behöver för att driva din verksamhet som en separat enhet från ditt personliga liv, säger Shelton. Det betyder att ha en verksamhet bankkonto, kreditkort används endast för kostnader i näringsverksamhet och även brevpapper med ditt företags namn på brevpapper. Inklusive dessa komponenter i den struktur som bidrar till att göra din LLC framgångsrik.

“Annars, advokater (i fallet av en rättegång) kan säga att din LLC är en bluff, säger Shelton. “Om de lyckas med detta påstående, din personliga tillgångar som kan vara i riskzonen.”

När du har skapat en giltig LLC, du behöver veta hur det kommer att beskattas. [I skuld och är i behov av befrielse? Kolla in vårt bästa val och recensioner av skatteskulden relief företag.]

2. Förstå hur inkomstskatt beräknas.

Först ska du ansöka till ditt tillstånd till att bli en LLC. Ditt tillstånd debiterar en avgift för denna beteckning; allt från $100 till $250 (inte en skatt) per år. När du lämnar in din federal inkomstskatt, kommer du att välja att bli beskattade antingen som ett företag eller som privatperson/enskild firma. Om du väljer “företaget”, LLC kommer att förbereda skatt avkastning på IRS Schema 1120-C eller 1120-S. Om du bestämmer dig för att “individen” är det som kallas en skatt pass-through, eftersom du inte LLC, kommer att betala skatt.

Ett exempel på den enskilda metoden skulle vara ett företag som gjorde $100 000 i vinst förra året och har tre ägare: Ägare och Ägare B fick var 30% av vinsten, medan Ägaren C är berättigad till 40%. Denna tilldelning var tidigare enats om och som ingår i LLC löpande avtal. LLC fyller i Blankett 1065 och skickar det till IRS – detta är känt som en information avkastning, eftersom de tre ägarna kommer att betala skatt. LLC förbereder också ett Schema K-1 för varje ägare att visa deras andel: Ägare A och B fick $30,000, medan Ägaren fick C $40,000.

“Då var och en av ägarna måste lämna in en Form 1040 med en bifogad lista C, där de kommer att visa deras andel av de LLC vinster,” sade Shelton. “IRS kommer sedan att matcha Form 1065 från LLC och de tre ägarnas Schema Cs för att se till att alla skatter är betalda.”

Det är pass-through och där den faktiska skatter betalas. [Letar efter skatt programvara? Kolla in våra recensioner och bästa val på vår systersajt, Business News Daily.]

3. Ge varje enhet som sin andel.

Alla utom sju delstater i USA kräver att invånarna ska betala statlig inkomstskatt. De 43 länder har olika skattesatser. Det belopp du betalar beror på din totala inkomst och ditt tillstånd skattesats.

En LLC också betalar samma skatt som alla företag vill. Om du har anställda, kommer du att betala löneskatter (Social Security, Medicare och arbetslöshetsförsäkring). Att sälja en produkt eller tjänst som är föremål för försäljning skatt innebär att du behöver för att efterskänka de skatter till din staten och någon annan stat som du säljer i, säger Shelton. En LLC som äger fastigheter kan drabbas av fastighetsskatt. Summan av dessa skatter beräknas enligt en annan formel för var och en.

“Eftersom processen för hur LLCs beskattas inte är intuitiv, jag rekommenderar att du söker råd genom att kontakta ett BETYG mentor, säger Shelton. “Du kan mötas ansikte mot ansikte eller via e-post, telefon eller videokonferens.”

Du kan besöka BETYG för att hitta en mentor. Omge dig med rådgivare och rådgivare, eftersom ju mer kunskap du kan trycka in, desto bättre kommer du att driva ditt företag.