Du Har Utvecklat en Produkt, Vad händer Nu?

0
23

Image credit: Gorodenkoff/Shutterstock

Att omvandla en idé till en fysisk produkt och i händerna på massorna kan vara en utmaning för en ny entreprenör. Du behöver inte göra resan ensam. Ta reda på hur ett strategiskt partnerskap kan ge dig kompetens för att driva tillväxt.

Efter att ha arbetat inom industrin under de senaste 10 åren, och som en del ägare av en contract manufacturing company i Kina, jag har haft nöjet av att stödja företagare så de ger sin produkt koncept. Det förvånar mig hur många människor försummar att planera hur man får sin produkt till marknaden. Det är som att vad de säger: “Idéer är gratis, genomförandet är allt.

Låt oss anta att du har utvecklat en ny produkt i XYZ-branschen. Du har genomfört din due diligence och du tror att din produkt är en bättre råttfälla och en förbättring till dina konkurrenter på marknaden – vad händer nu?

Först kommer du behöver för att få din produkt. För det andra, du kommer att behöva generera produkten hype. Förståelsen av dessa två delar kommer att leda till att din produkt är i händerna på massorna.

Att få det gjort

Få din produkt i händerna på miljontals kräver ett systematiskt tillvägagångssätt för att ha din produkt, som görs på ett effektivt sätt. Om du är som de flesta nystartade företag, du behöver för att hålla en lean-team, vilket, som bildar partnerskap med rätt företag kommer att bli mycket viktigt.

En av de tidigaste partnerskap du bör göra är att arbeta med en kontraktstillverkare (CM). Arbeta med rätt CM kommer inte bara att förse dig med produktion kompetens, men också teknik, utveckling, logistik, supply chain kompetens och mer. Detta kommer att tillåta dig att avsätta mer resurser för försäljning och marknadsföring.

Det är bäst att ansluta med en CM förr snarare än senare, med tanke på att det är några saker som de kan hjälpa till med.

 1. Prototyper

  Även om du kanske redan har en prototyp på sidan, hålla i åtanke att inte alla prototyper är skapade lika. Inte alla prototyper kan massproduceras. Vissa förändringar kan behöva göras för att den övergripande designen för att säkerställa att din produkt kan ske så effektivt och billigt som möjligt under massproduktion.

  Design for manufacturing (DFM) blir mycket viktigt. De bästa resurserna för detta är ingenjörer som förstår produktionsprocessen. Målet för DFM är att pressa ner produktionskostnaderna genom att eliminera onödiga delar och välja den mest kostnadseffektiva material.

 2. Kostar

  Du kanske har en uppfattning om priset, men om du vill marknadsföra produkten, måste du utveckla en offert. När du anger ditt pris, du kommer att behöva veta hur mycket det kostar. Ge din CM med ett riktpris, och låt dem ge design-och tekniska förändringar som kommer att göra ditt mål pris hanterbara för att nå.

 3. Verktyg

  Verktygen är viktiga för produktionen att ge konsistens på produkten. Varje produktionslinje kräver olika verktyg, och ledtiden i samband med verktyg skede kommer att variera beroende på produktionslinjen behövs.

 4. Leveranstid

  När du börjar planera, du kommer att behöva veta produktion bly. Se till att du förstår att produktion bly är just att ledtiden i samband med tillverkningen och inte ta hänsyn till någon sjö-eller flygfrakt.

Få din produkt ute

Nästa steg är att bygga hype och distributionsnät för din produkt. Men, du kommer att behöva för att validera din produkt innan du tar steget.

När du har en prototyp som du är nöjd med, bekräfta det. Detta borde ha varit redan klar under due diligence-fasen, men när du har en prototyp, det hjälper till att mäta marknadens reaktion på din fysiska prov. Detta betyder inte att den gamla damen över gatan som blir glada över allt du gör – målet är att nå kritisk feedback. Fråga människor som inte närmaste vänner eller familj.

Också, när du har prototypen och har en grov uppfattning om din landning kostnad (kostnaden för att få produkten till din dörr), kan du utveckla trevande prisstrategier. Få din produkt att marknaden kan vara en ganska kostsam process. Du kan behöva söka utanför investeringar för att göra detta.

Investeringar

Få din produkt är inte billiga, så du kanske vill söka utanför investeringar för att göra din idé till liv. När man söker investeringar, riktade mot personer som kan ge ytterligare värde annat än att bara ge pengar. Också, hitta någon som kan berömma dig, såsom att välja någon som har tillverkning eller distribution erfarenhet inom ditt område.

Frö investerare, affärsänglar och riskkapitalister är de vanligaste formerna av investeringar som finns för företagare. Men, investeringar genom CM börjar att vinna popularitet på grund av deras kunskap som backas upp av investeringen.

Crowdfunding

En ny och trender sätt att lansera produkter är genom crowdfunding kampanjer, som ger människor möjlighet att ge dig pengar för att öppna upp verktyg och tillverka din produkt i gengäld för att ta emot produkten först. Detta är ett bra sätt att marknadsföra din produkt och för att samla in pengar utan att ge upp något eget kapital.

Efter kampanjen, är det viktigt att veta att du inte är klar med din marknadsföring. Många Kickstarters tappa greppet, eftersom de anser att den hype av deras kampanj kommer att överleva sin tid på Kickstarter. De mest framgångsrika varumärkena på Kickstarter ständigt lansera nya och innovativa produkter och samtidigt fortsätta att marknadsföra sina befintliga produkter.

Slutsats

Att ta en idé till en produkt i händerna på massorna kan vara en stor utmaning för nya företagare. Det är viktigt att ta det i steg och att inte bita av mer an du kan tugga. Att söka strategiska partnerskap med företag som kan förse dig med kompetens som varar längre än värdet av en dollar.