Wheels24.co.za | Clarkson, Hammond en May: Een terugblik op 17 jaar verbazingwekkende stunts en voertuigen te awesomeness

0
30

In al mijn jaren volgende Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, samen met hun epische avonturen en de auto sketches, ik heb alleen ooit gezien Clarkson een traan op de televisie twee keer. Twee keer!

Maar dat is precies wat er gebeurde toen het doek definitief gesloten op de set van de Grand Tour eerder in April en de drie trio, wie zijn vermakelijk ons voor de afgelopen 17 jaar, met de naam tijd op dit hoofdstuk van hun carrière. Het was niet makkelijk om naar te kijken, vooral aangesproken door ze op te groeien als een eenheid, van Top Gear naar De Grand Tour.

Als laatste ontroerend moment de BBC toegestaan het trio gebruik van beeldmateriaal van hun Top Gear tijdperk als onderdeel van een montage. Echt speciaal.

De uiteindelijke montage

Het was een spectaculaire reis. En proberen om het vak van hun avonturen en streeft naar een select aantal momenten is een zonde in haar eigen. Hoe kies je de opvallende momenten van 17 jaar van herinneringen? Hoe verklaart u uw keuze als u weet voor een feit dat de momenten zijn legioen?

Kunnen we, als de Wheels24 team, mogelijk tevreden te zijn met de onderstaande lijst? Kortom, nr. Omdat dit trio is en zal altijd blijven, een eindeloze bron van grote autorijden momenten die zullen leven in eeuwigheid.

In lijn met de trio ‘ s uiteindelijke montage, maken we een lijst met vijf Top Gear momenten voor uw kijkplezier.

Als u een dierbare herinneringen aan onze gewaardeerde onderwerpen, gelieve een e-mail ons. We publiceren een lijst van grote Grand Tour momenten snel…

Vijf opvallende Top Gear momenten:

1. De onverwoestbare Hilux, S03E05

De tweede iteratie van Top Gear begon in oktober 2002, maar het was pas het tweede seizoen van de vernieuwde serie die Kunnen samengevoegd Clarkson en Hammond. In de vijfde aflevering van het derde seizoen Clarkson nam het op zichzelf om te vernietigen een Toyota Hilux. Ja, een missie om te vernietigen het bakkie.

Deed hij slagen? Uhm, ja en nee.

Het bakkie was gemarteld, om te zeggen het minst, en werd onderworpen aan wordt verdronken in de zee, gedreven in gebouwen en bomen en verbrijzeld door een sloopkogel. De drie-delige video van deze vernietiging heeft vergaard net onder de 32 miljoen views op YouTube en wordt beschouwd als een van de mooiste momenten in de televisie geschiedenis.

2. Reliant Robin Space Shuttle, S09E04

Dit is een van de meest hilarische afleveringen van Top Gear. Hammond en May waren belast met het omzetten van een in 1992 Reliant Robin in een space shuttle en had slechts twaalf dagen om het project te voltooien. Het duo ontmoette met ingenieurs en raket wetenschappers om het project tot een werkelijkheid en op de laatste dag waren de dingen eindelijk klaar voor de lancering.

Het experiment niet zou worden om de Reliant Robin in een baan, maar net hoog genoeg om deze los te maken van de raket en het hebben van het land op een baan. Als de raket nam af, met al de rook en het lawaai geassocieerd met een echte raket lanceren (niet dat van hen was het niet echt, maar je weet wat we bedoelen), de twee paren waren enthousiaster dan de kinderen in een speelgoedwinkel! Totdat het tijd was om los van de auto van de raket…

Helaas (of grappig), de auto kwam met donderend als een meteoor, wat resulteert in een enorme ongeplande explosie.

3. De Grootste Rijden Weg, S10E01

Road-trip liefhebbers en sport auto fanatici had a dream come true als het trio nam drie sportwagens op een missie op zoek naar de beste rij weg in de wereld. Clarkson gevorderd een Lamborghini Gallardo Superleggera, Hammond een Porsche 911 GT3 RS, en Kan reed in een Aston Martin V8 Vantage N24.

Klinkt geweldig, toch? Nou, alleen als je in Clarkson of Hammond. Zie, Kan de auto werd een volwaardige racemachine en had geen airco. Hij zweette als een otter en op een gegeven moment zat butt naked, stromende zich in het water tijdens het rijden. Het was hilarisch om hem te zien zweten en de andere twee kon niet stoppen met zichzelf om te lachen, op zijn kosten.

De groep vindt uiteindelijk de beste rij weg in de wereld, volgens hen, in de vorm van de Stelvio Pass in de Provincie Bolzano, Italië.

4. Warme Luiken in Italië, S17E02

Hete hatchbacks worden geacht te zijn precies wat de naam suggereert – weinig runabouts perfect geschikt voor de stedelijke omgeving. En dat is de reden waarom onze favoriete autorijden presentatoren nam drie van deze auto ‘ s op (een andere) reis binnen Europa, voor Italië en Frankrijk. Zoals altijd kregen ze een reeks van uitdagingen om te voltooien langs de weg; de laatste om een volledige ronde van de Grand Prix van Monaco.

Clarkson, rijden in een Citroën DS3 Racing, had een weergave van de track met de toenmalige Formule 1-supremo, Bernie Ecclestone, naast hem, Hammond, in een Fiat 500C Abarth, had Red Bull-team beginsel Christian Horner voor het bedrijf, en Kan, in een Renault Clio Cup, had de Fransman en de voormalige Renault-baas Flavio Briatore, om hem een aantal aanwijzingen (zucht, de taalbarrière).

Toen het tijd werd voor de drie mannen aan te pakken met de track alleen, Clarkson snel afgezien van zijn collega ‘ s en werd in de voorkant bij zijn tweede en laatste ronde van de Monaco GP begon.

Het was magisch om naar te kijken en Clarkson, zijnde een grote F1 fan, maakte van de gelegenheid om de top van zijn vrienden tegen de klok. Clarkson noteerde een snelste tijd van 2min15, Hammond heeft een 2min20, en James een 2min21. Het was aan het einde van zijn twee ronden dat Clarkson kreeg een beetje emotioneel. De eerste keer dat ik zag dat een kant van hem.

5. De britse Tribute, S20E06

We waren allemaal behoorlijk verbaasd toen we ontdekten hoe groot-Brittannië ‘ s bijdrage aan de automotive wereld was. We wisten dat het niet op enige manier minuscule, maar om daadwerkelijk te zien Britse productie van voertuigen tot leven komen was een geheel eye-opening moment.

Clarkson, Hammond en May, alle besturen van een versie van misschien wel de beste Britse sportwagen van de moderne tijd, de Jaguar F-Type, introduceerde de britse bijdrage zo goed als ze kunnen. En alles kwam samen met een grote verscheidenheid van auto-genie. F1 auto ‘ s, vrachtwagens, grasmaaiers, ijs bestelwagens… u zegt het maar en het was er. Het konvooi van drie F-Types reed langs Buckingham Palace en waren geschokt toen ze aankwamen in Het Winkelcentrum te zien van de enorme selectie van voertuigen geparkeerd.

Het is een episode die niet kan worden beschreven, maar veeleer moet worden gezien om te worden begrepen. U zult versteld staan van het zo veel meer.

Charlen Raymond is de editor van Manskap.