Hilton varumärkesportfölj går Marriott ‘ s som världens mest värdefulla

0
60

Hilton är fortfarande världens mest värdefulla enskilda hotellet märke med 17% tillväxt. Marriott ‘ s portfölj droppar till andra plats som värdet av sina varumärken i Brand Finance Hotell 50 ranking minskar med 30%, ger vika för Hilton

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Hilton har utökat sitt försprång som världens mest värdefulla hotel varumärke samtidigt som det totala värdet av sin varumärkesportfölj inom Brand Finance Hotell 50 ranking har gått Marriott‘s, enligt den senaste rapporten av Brand Finance, världens ledande oberoende varumärke värdering konsulttjänster. Hilton ‘ s varumärke tillväxt (en ökning med 17% till US$7,4 miljarder kronor) var till stor del driven av en stark ökning av intäkterna under det senaste året, att befästa varumärket är ledande ställning i branschen.

Samtidigt Marriott drabbats av en minskning i varumärkets värde (en minskning med 8% till US$5,0 miljarder) och dess varumärke styrka sjönk från AAA till AA+. Marriott har inför flera utmaningar på den Nordamerikanska marknaden från att hacka skandaler till ihållande problem med sitt lojalitetsprogram. På samma gång, det sammanlagda värdet av Marriott ‘s varumärken inom Brand Finance Hotell 50 ranking minskade med 30%, ger vika för Hilton’ s varumärkesportfölj för att göra anspråk på titeln som världens mest värdefulla.

Savio D ‘ Souza, Värdering Direktör vid Brand Finance, kommenterade: “Hilton är strategiskt förhållningssätt till varumärke tillväxt gjort det möjligt att utöka sin ledning som världens mest värdefulla hotel brand. Samtidigt godkännande från flaggskeppet har gett fördelar i portföljen som Homewood Suites, Double Tree, och Hampton har sett sina värderingar ont. I sitt hundraårsjubileum år, Hilton är väl positionerat för ytterligare hundra år av framgång.”

Hilton varumärkesportfölj går Marriott ‘ s
Det sammanlagda värdet av alla Hilton varumärken som gjorde årets topp 50 ranking uppgår till US$14,7 miljarder – nästan 2 miljarder AMERIKANSKA dollar mer än Marriott ‘ s US$12,9 miljarder portfölj. Hilton Worldwide Innehav uppnås generellt varumärkets värde tillväxt på 41%, en skarp kontrast med Marriott International brand portfölj minskade med 30%.

Hilton ‘ s brand value i topp 50 ranking är koncentrerade på sex varumärken, upp från fem år 2018, alla starkt att utnyttja den värdefulla Hilton varumärke namn och varje inspelning stadig tillväxt i år. Hilton har kontinuerligt engagera sig i sitt obevekliga expansion programmet och med tusentals nya rum och hotell i ledningen, företaget visar inga tecken på att mattas av under det kommande året.

Marriott har inte gått så bra, med fyra av sina varumärken hoppar av Brand Finance Hotel 50 ranking i år. Med en ny aktör, Marriott nu har tolv märken i rangordningen, av vilka många har dock minskat i värde. Marriott ‘ s senaste tillkännagivandet av in i hemmet-hyresmarknaden är dock ett lovande drag att ta tillbaka marknadsandelar från Airbnb och kan bidra till en höjning på varumärkets värde under kommande år.

Hilton och Marriott portföljer kvar långt före tredje-rankade Wyndham, som också drabbats av en nedgång med 8% i varumärkets värde för OSS sek 7,3 miljarder.

Snabbast växande varumärken
De tre hotell varumärken att växa snabbast i värde i år kommer alla från Hilton portfölj och bidrog till den totala ökningen. Deras imponerande prestanda leddes av Homewood Suites (varumärkets värde upp till 99% till US$0,8 miljarder euro), tätt följt av Double Tree (79% till 2,1 miljarder usd) och Hampton (78% till 3,2 miljarder dollar). Denna tillväxt får de två sistnämnda varumärken för att omforma rankade topp 10, med Dubbla hoppning, Trädet från 17: e till 7: e och Hampton ökar från 10: e till 5: e plats under det senaste året.

Samtidigt, de tre snabbast sjunkande varumärken i år (Westin – ner 46%, Residence Inn – ner 46%, och Sheraton – down 44%), och totalt 7 olika ut i botten av den 10 värsta-performing brands, är en del av Marriott portfölj, genom att dra dess sammanlagda värde.

Mercure är världens starkaste hotel varumärke
Bortsett från beräkning av övergripande varumärke, Brand Finance bestämmer den relativa styrkan hos varumärken genom ett balanserat styrkort av mätmetoder för att utvärdera investering i marknadsföring, aktörernas eget kapital och verksamhetens resultat. Tillsammans med prognoser inkomster, varumärkes styrka är en viktig drivkraft för varumärkets värde.

Enligt dessa kriterier och poängsättning hög i Brand Finance marknadsundersökningar, Mercure har gjort anspråk på titeln som världens starkaste hotel brand, avsevärt förbättra sitt Varumärke Strength Index (BSI) betyg från 75.7 att 86.2 av 100 och registrering av ett varumärke betyg uppgradera från AA+ till AAA. Mercure är också den mest värdefulla varumärket i Accor-portfölj, med nästan 800 hotell. Varumärket har fortsatt att göra flera förvärv genom sitt system av franchise-tillväxt.

TUI stänger in på Royal Caribbean
Tillsammans med analys av världens största hotell varumärken, Brand Finance också rankar topp 10 mest värdefulla varumärken i större fritid och turism industrin.

Royal Caribbean International har snävt behållit sin position som världens mest värdefulla fritid och turism varumärke, med sitt varumärke värde återstående stadigt på US$3,8 miljarder. Varumärket rapporterade starka resultat under 2018, och med hög efterfrågan i kryssningsbranschen, Royal Caribbean är på väg för framtida tillväxt.

Under tiden, nästbästa TUI (varumärkets värde ökade med 4% till US$3,7 miljarder kronor) kraftigt minskat gapet till de uppsatta ledare, bara falla på kort omkörning Royal Caribbean.

Kinesiska varumärken våg
Den snabbt växande Kina Internationella Resor (upp till 70% till US$3,7 miljarder kronor) har kommit tredje år, upp från 5: e år 2018. Kina Internationella såg en betydande ökning i dess värdering på grund av en ökning i prognosen för intäkterna under de kommande åren som den Kinesiska turismen marknaden fortsätter att utvecklas med hög hastighet och skala.

Det snabbast växande varumärket i rangordningen kommer också från Kina. Happy Valley nästan fördubblat sitt varumärke under ett enda år (upp till 97% till US$2,0 miljarder usd).

Savio D ‘ Souza, Värdering Direktör vid Brand Finance, kommenterade: “Royal Caribbean International är världens mest värdefulla fritid och turism, varumärke, men utmanas av den bredare ekonomiska förändringar. Den betydande tillväxt uppnås genom Kinesiska resor varumärken drivs av landets spirande medelklass som det allt oftare möjlighet att resa internationellt.”